Situacija je sledeća: Ponekad na početku ili u sred igre(nebitno da li je posle 5 minuta ili posle 2 sata) fps drastično opadne, tj. igra počne da koči i postaje neigriva(nezavisno od rezolucije), npr. Call of Duty 5 sa nekih prosečnih 85 padne na 8, Crysis sa 35 na 6 itd.. Nakon restartovanja, sve radi normalno. Ovo se ne dešava često, ali zna da smeta i nervira. Da napomenem da su se isti simptomi manifestovali i kada sam igrao na integrisanoj grafici(ATI HD4200), a isti se dešava i sad(više verzija drivera probano), dakle nije do grafike. Sumnjam na ploču, ali da čujem i vaša mišljenja. Hvala!
To što si opisao izgleda mi kao da procesor trotluje u datim momentima mada ne bi smelo, temperature nisu velike. Možda ti neki softver u pozadini u tim momentima zauzme proc pa se desi takav pad u igri. Proveri sistem za svaki slučaj.
Otvori task manager, udju u igru, igraj dok se ne pojave ti simptomi pa ALT+TAB, i vidi medju procesima dal imas nekog `uljeza`. Skeniraj sistem antivirusom i antimalware-om za svaki slucaj
:: Situacija je sledeća: Ponekad na početku ili u sred igre(nebitno da li je posle 5 minuta ili posle 2 sata) fps drastično opadne, tj. igra počne da koči i postaje neigriva(nezavisno od rezolucije), npr. Call of Duty 5 sa nekih prosečnih 85 padne na 8, Crysis sa 35 na 6 itd.. Nakon restartovanja, sve radi normalno. Ovo se ne dešava često, ali zna da smeta i nervira. Da napomenem da su se isti simptomi manifestovali i kada sam igrao na integrisanoj grafici(ATI HD4200), a isti se dešava i sad(više verzija drivera probano), dakle nije do grafike. Sumnjam na ploču, ali da čujem i vaša mišljenja. Hvala :: :: Temperature :: idle:http://img205.imageshack.us/img205/8585/idlex.jp :: full: http://img444.imageshack.us/img444/6244/fullq.jp :: :: Mašina: GA-785GT-UD3H rev 1.0, Phenom IIX2550BE @3.7GHz, GTX 260, 4GB DDR3, HDD 1TB 32, CHIEFTEC CFT-600-14CS. :: :: :: Be the change you want to see in the world.
Palo mi je i to na pamet, gledao sam i za vreme igre i kad izađem procesi su ok, ništa što već nisam video, memory usage takođe, a zatim se vratim, situacija je ista(bilo da uključim igru ili 3dmark, aplikacija kuje te kuje). Tek nakon restarta se vraća na normalu.
Be the change you want to see in the world.
:: To što si opisao izgleda mi kao da procesor trotluje u datim momentima mada ne bi smelo, temperature nisu velike. Možda ti neki softver u pozadini u tim momentima zauzme proc pa se desi takav pad u igri. Proveri sistem za svaki slučaj.
I slučaj virusa sam isključio, jer se to dešavalo i na svežem sistemu, a i posle nekog vremena. Inače scan radim poprilično učestalo, tako da bi do sad našao nešto. Ovo se ne dešava se tako često, ali obzirom da u poslednje 2 nedelje igram intenzivnije, počelo je da me nervira.
Be the change you want to see in the world.
:: Otvori task manager, udju u igru, igraj dok se ne pojave ti simptomi pa ALT+TAB, i vidi medju procesima dal imas nekog `uljeza`. Skeniraj sistem antivirusom i antimalware-om za svaki sluca :: :: :: Situacija je sledeća: Ponekad na početku ili u sred igre(nebitno da li je posle 5 minuta ili posle 2 sata) fps drastično opadne, tj. igra počne da koči i postaje neigriva(nezavisno od rezolucije), npr. Call of Duty 5 sa nekih prosečnih 85 padne na 8, Crysis sa 35 na 6 itd.. Nakon restartovanja, sve radi normalno. Ovo se ne dešava često, ali zna da smeta i nervira. Da napomenem da su se isti simptomi manifestovali i kada sam igrao na integrisanoj grafici(ATI HD4200), a isti se dešava i sad(više verzija drivera probano), dakle nije do grafike. Sumnjam na ploču, ali da čujem i vaša mišljenja. Hvala :: :: :: :: Temperature :: :: idle:http://img205.imageshack.us/img205/8585/idlex.jp :: :: full: http://img444.imageshack.us/img444/6244/fullq.jp :: :: :: :: Mašina: GA-785GT-UD3H rev 1.0, Phenom IIX2550BE @3.7GHz, GTX 260, 4GB DDR3, HDD 1TB 32, CHIEFTEC CFT-600-14CS. :: :: :: :: :: :: Be the change you want to see in the world.
Mora da te aka neki proces,procesljaj ih pazljivo.U tasku klikni na CPU pa ces videti po padajucem nizu sta koka proc.Kada dignes sledeci put win instalisi samo igru i drajvere,pa probaj.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: I slučaj virusa sam isključio, jer se to dešavalo i na svežem sistemu, a i posle nekog vremena. Inače scan radim poprilično učestalo, tako da bi do sad našao nešto. :: Ovo se ne dešava se tako često, ali obzirom da u poslednje 2 nedelje igram intenzivnije, počelo je da me nervira :: :: :: :: :: Be the change you want to see in the world. :: :: :: Otvori task manager, udju u igru, igraj dok se ne pojave ti simptomi pa ALT+TAB, i vidi medju procesima dal imas nekog `uljeza`. Skeniraj sistem antivirusom i antimalware-om za svaki sluca :: :: :: :: :: Situacija je sledeća: Ponekad na početku ili u sred igre(nebitno da li je posle 5 minuta ili posle 2 sata) fps drastično opadne, tj. igra počne da koči i postaje neigriva(nezavisno od rezolucije), npr. Call of Duty 5 sa nekih prosečnih 85 padne na 8, Crysis sa 35 na 6 itd.. Nakon restartovanja, sve radi normalno. Ovo se ne dešava često, ali zna da smeta i nervira. Da napomenem da su se isti simptomi manifestovali i kada sam igrao na integrisanoj grafici(ATI HD4200), a isti se dešava i sad(više verzija drivera probano), dakle nije do grafike. Sumnjam na ploču, ali da čujem i vaša mišljenja. Hvala :: :: :: :: :: :: Temperature :: :: :: idle:http://img205.imageshack.us/img205/8585/idlex.jp :: :: :: full: http://img444.imageshack.us/img444/6244/fullq.jp :: :: :: :: :: :: Mašina: GA-785GT-UD3H rev 1.0, Phenom IIX2550BE @3.7GHz, GTX 260, 4GB DDR3, HDD 1TB 32, CHIEFTEC CFT-600-14CS. :: :: :: :: :: :: :: :: :: Be the change you want to see in the world.
Ma sve sam to isprobao i na novom Windowsu(jer sam to prvi put zapazio baš nakon što sam instalirao Win, a posle sam ga obarao nekoliko puta), upoređivao sam procese u task manageru, ako prošli put nisam našao, ne znam ni kako ću sad. Najjače je što to nije tako često, desi se jednom u 15-20 dana... Hvala svima na odgovorima.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.