Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pomagajte oko memorije, izgubih se totalno
STRANA 1 OD 1
mkozlica Pomagajte oko memorije, izgubih se totalno 24.06.2010. 11:56 T27699

status: user
broj poruka: 236

Ukratko, ploca je Asus P7H55-M, procesor i3-540.

E sad, pokusavam da nadjem adekvatne memorijske module za gore navedenu kombinaciju, zelja mi je da budu 2x2gb na 1600 MhZ, medjutim, na Qualified Vendor List navode module kojih ovde nekako nema.

Kad odem na recimo OCZ sajt, predlazu module za i5 i i procesore ali ne i za i3, tako da mi je totalno nejasno sta ce da sljaka, koja voltaza je potrebna itd itd

Hajde pomagajte pa da narucujem/kupujem :)

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Danijelk Re: Pomagajte oko memorije, izgubih se totalno 24.06.2010. 12:11 #225141

broj poruka: 1541
Na tu plocu mogu bez problema Kingston KHX 1600 DDR3 2x2Gb i OCZ 1600 DDR3 2x2Gb, a sto se tice voltaze sve ti pise u QVL listi, a i na samom modulu memorije, dakle 1.65v i za Kingstona i za OCZ u ovom slucaju...

::
:: Ukratko, ploca je Asus P7H55-M, procesor i3-540
:: E sad, pokusavam da nadjem adekvatne memorijske module za gore navedenu kombinaciju, zelja mi je da budu 2x2gb na 1600 MhZ, medjutim, na Qualified Vendor List navode module kojih ovde nekako nema
:: Kad odem na recimo OCZ sajt, predlazu module za i5 i i procesore ali ne i za i3, tako da mi je totalno nejasno sta ce da sljaka, koja voltaza je potrebna itd it
:: Hajde pomagajte pa da narucujem/kupujem :
:: Hvala
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 24.06.2010. 12:12 #225143

broj poruka: 9006
Ako oćeš da budeš sto posto siguran pitaj još negde, javiće ti se neko s tvojom pločom pa uzmeš isto što i on, asus jes malo probirljivji za memorije ali trebalo bi da radi većina, vidi samo da ne traže više od 1.65v nekim slučajem.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

mkozlica na QVL listi 24.06.2010. 12:32 #225151

broj poruka: 236
kazu da su ok voltaze do 1.65v, i da odgovaraju i xmp moduli na 1.35v...

probacu sa OCZ memorijom 2x2gb na 1600 MhZ valjda ce biti ok

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs