situacija je sledeca: ploca asus a7v8x-x , ps2 tastarura i usb mis sta treba da setujem u biosu da bi mi proradio provereno ispravan mis koji samo zasvetli kada se ukljuci racunar
u biosu imam opcije: ps/2 mouse function control: -auto - enabled usb legacy support: -disabled - enabled -auto ili je nesto trece?
Imam istu plochu ali sam na poslu. Stavi to na enable, a ako ima josh negde gde pishe usb keyboard control ili bilo shta gde je usb stavi enable, i sachuvaj podeshavanja. http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg ko nema u vuglu, ima u guglu
Ništa. Nijedna od tih opcija nije bitna za rad USB miša u windowsu. -ps/2 mouse function control: -auto - enabled - se odnosi na ps/2 miša -usb legacy support: -disabled - enabled -auto - se odnosi na USB tastaturu i kada je podešeno na enabled može da radi u DOS-u Ako miš ne radi pod win postoje dve opcije: -nekompatibilnost -neispravan USB port(ovi)
:: a da probas da uradis jedan CLR CMOS :: :: :: :: neispravni svih 6 portova (4 nazad i 2 napred)? :: :: iako mis zasvetli kada ukljucujem racunar ili kacim mis :: :: :: :: :: ::
USB portovi, svi ili rade ili ne rade (neko će da kaže meni ne radi jedan front ili jedan nazad ali to je zbog oštećenog konektora) jer postoji samo jedan jedini kontroler koji se nalazi u samom čip-setu matične ploče. Čak i na neispravnim USB portovima miš će da svetli jer on jednostavno dobija direktno struju preko samog porta. Drugo, sva podešavanja u biosu koji su tipa USB legacy, support i slično služe isključivo za podršku u dos-u, i nemaju nikakve blage veze sa windowsom. Možeš sve to da poisključuješ (disable) i usb miš i tastatura će da rade u win. Najbolja varijanta je da probaš da zakačiš usb fleš i ako ti on radi, problem je nekompatibilnost (pošto si rekla da on radi na drugom računaru, imao sam takav slučaj). Ukoliko ni fleš ne radi, postoje samo dve mogućnosti: 1. Neispravan usb kontroler ili 2. Isti je isključen u samom bios-u. Treće nema.
ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
:: neispravni svih 6 portova (4 nazad i 2 napred)? :: iako mis zasvetli kada ukljucujem racunar ili kacim mis :: :: ::
Radice, koshta 700din, bolje nego da menjash plochu ili da je popravljash. Ako ti ne rade usb na plochi, moguce je da ti crkava chipset mada moze i tako dugo da radi. Prvo proveri da li rade pci slotovi na plochi, poshto i oni zavise od ispravnosti chipseta. http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg ko nema u vuglu, ima u guglu
:: Radice, koshta 700din, bolje nego da menjash plochu ili da je popravljash. Ako ti ne rade usb na plochi, moguce je da ti crkava chipset mada moze i tako dugo da radi. Prvo proveri da li rade pci slotovi na plochi, poshto i oni zavise od ispravnosti chipseta :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: ::
Zar zaista očekuješ od devojčice toliko da zna. Ona spada u onaj 1% žena koja čak zna šta znači termin bios...
ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
:: Ma sta god pokusavala neces naterati Via-u da radi sa PS2 i USB(kombinacija)periferijama :: :: :: Lala 4ever! :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
kako onda objasnjavas sto zna da uradi CLR CMOS, sto dosta ljudi odavde ne zna?
:: Zar zaista očekuješ od devojčice toliko da zna. Ona spada u onaj 1% žena koja čak zna šta znači termin bios.. :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: :: :: Ma sta god pokusavala neces naterati Via-u da radi sa PS2 i USB(kombinacija)periferijama :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: ::
Znam da moji postovi ponekad izgledaju kurceviti,medjutim to je moj stil a nikako namera. Samo sam hteo da joj kazem da se ne pati za DZ,jer nemere to bez kabla
U ostalom nek bocne flash,pa ce da vidi da li portovi rade.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Zar zaista očekuješ od devojčice toliko da zna. Ona spada u onaj 1% žena koja čak zna šta znači termin bios.. :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :
:: kako onda objasnjavas sto zna da uradi CLR CMOS, sto dosta ljudi odavde ne zna :: :: :: :: Zar zaista očekuješ od devojčice toliko da zna. Ona spada u onaj 1% žena koja čak zna šta znači termin bios.. :: :: :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: :: :: :: :: Ma sta god pokusavala neces naterati Via-u da radi sa PS2 i USB(kombinacija)periferijama :: :: :: :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Neverovatna glupost )meni se desila na potpuno novom rachunaru - P55)
26.06.2010. 17:39
status: user broj poruka: 1889
Obrisala si (ili je rachunar pobrljavio i to `uradio`) iz device manager-a sve USB-ove. Ako je josh koji ostao neobrisan obrishi, pa kazhi scan for hrdware changes (sve u device manager-u). Provereno radi. (najveci je problem doci do toga bez misha)
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Re: Neverovatna glupost )meni se desila na potpuno novom rachunaru - P55)
26.06.2010. 17:45
status: user broj poruka: 19073
druze, posle restarta se to sve vraca...
:: Obrisala si (ili je rachunar pobrljavio i to `uradio`) iz device manager-a sve USB-ove :: Ako je josh koji ostao neobrisan obrishi, pa kazhi scan for hrdware changes (sve u device manager-u) :: Provereno radi. (najveci je problem doci do toga bez misha :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: Making life more tolerabl :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.