E8400 sjeban mi je nesto socket pa greje ko lud , pitanje: jer moze da crkne processor ako dodje do npr. 100c jer mi tako pokazuje trenutno everest? ili on sam ima neku zastitu pa ce da se resetuje ako se bas pregreje.. davno je bila tema kada sam ne znam kako ali pinovi su se iskrivili na socketu, nije hteo da upali komp pa sam nesto ispravljao i proradio je, al greje ko lud plus je sve na default u biosu, ploca je asus p5e s775, jel moze to da se servisira mislim da se zameni socket ili sta vec.. ovako ne mogu da igram igrice...
kad je sve ok radilo na idle cpu temp 29c a sada bude oko 55c cim ga upalim kad igram igrice ode do 80-90c
Po mom nekom zakljucku mislim da nisi dobro namestio hladnjak na proc i ne naleze celom povrsinom.Skini ga pa pazljivo vrati nazad. Sto se tice zmene soketa,vrlo tesko da ce iko to moci da uradi.Ako neki od pinova nema dobar kontakt,nebi se manifestvovao na taj nacin,osim pina koji je zaduzen za napon,ali bi se na procesoru videlo da je nagoreo taj pin usled loseg kontakta/varnicenja...
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: E8400 sjeban mi je nesto socket pa greje ko lud , pitanje: jer moze da crkne processor ako dodje do npr. 100c jer mi tako pokazuje trenutno everest? ili on sam ima neku zastitu pa ce da se resetuje ako se bas pregreje.. davno je bila tema kada sam ne znam kako ali pinovi su se iskrivili na socketu, nije hteo da upali komp pa sam nesto ispravljao i proradio je, al greje ko lud plus je sve na default u biosu, ploca je asus p5e s775, jel moze to da se servisira mislim da se zameni socket ili sta vec.. ovako ne mogu da igram igrice.. :: :: kad je sve ok radilo na idle cpu temp 29c a sada bude oko 55c cim ga upalim kad igram igrice ode do 80-90c
Isto mišljenje: pinove je nekako ispravio, ali ne potpuno tako da ni procesor nije skroz nalegao kako treba. Upravo ti delovi milimetra su dovoljni i da telo kulera ne nalegne na procesor koji sad verovatno stoji pod nekim malim uglom, pa se stvorio vazdušni jastuk tj. kontakt između kulera i procesora ostvaren je samo na isturenom delu i hlađenje je nedovoljno. I o menjanju soketa mislim da se zove menjanje poloče u kompletu.
pa zamena soket je manje vise nemoguca bar kod nas u nasim uslovima. moze da se shvati i kao neisplativo ili kako god kao i zamena cipseta.Juce sam pricao sa covekom koji je na AMD AM2 procesoru pokrivio nozice,ispravio ih i sad ima 70C.
? Kako bre nemaju.... šta otkinut, šta kratkospojena dva, ko priča o takvim glupim kombinacijama... to čak ne bi imalo veze sa grejanjem jer bi bez jednog ili više pinova, jednako mogao da se namesti procesor... ali ne bi radio tj. bio bi cool a da su dva pina spojena, pa kako bi onda i stavio procesor, to je totalni nonsens. Video bi to iz aviona i ne bi ni postovao ovde. E, ali ako je jedan ili više njih blago iskrivljen ili su svi redom `pomereni`, iskrivljeni u jednu stranu ali tek malo, ili bili zgnječeni pa ispravljani ali nepotpuno, što je dovoljno da procesor nasedne, ali sa malim zakrivljenjem, uglom, kako hoćeš, onda je moguće i da radi i da nema potpun kontakt sa telom kulera jer je postavljen ali sa nagibom. A, možda samo nije dobro namestio kuler ili je usvinjio sa pastom.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Pinovi u soketu sa ovim nemaju nikakve veze. Ako 1 fali - ploča ne pali, ako su 2 kratkospojena - ploča ne pali :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: ::
CPU udje do kraja ne landara nista, stavljena je kvalitetna pasta sve kako treba, ni jedan od pinova se ne dotacinje meni izgleda kao da svi pravo stoje, ranije nije hteo da upali komp uopste samo rade cooleri a nemam sliku kad sam malo cacko pinove ispravljo ih proradio je samo nenormalno greje
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.