Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Prolimatech Megahalems
STRANA 1 OD 2  
DejaN89 Prolimatech Megahalems 01.07.2010. 23:53 T27875

status: user
broj poruka: 575
Ima li gde da se kupi,razmisljao sam izmedju njega i H50,al nekako mi sigurnije resenje mega,zanimaju me vasa misljenja i preporuke...
Slobodno moze nesto trece,mada mislim da je mega neprikosnoven...
Tnx unapred. :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic > DejaN 01.07.2010. 23:58 #227251

broj poruka: 19073
sto se mene tice, uzeo bih Mega, ako ga ima negde, to je samo u Gigatronu, u principu dobra ti je kupovina i H50, nema tu sta da bude nesigurno...

DejaN89 Ok,tnx 02.07.2010. 00:30 #227261

samo,kaki je ovo Prolimatech Mega Shadow, Silent/HDT
,nasao sam u fin fin-u,sta znaci to silent/hdt,to me i zanima ustvari,jer znam da je isto sto i mega samo crn?
I valja li ga uzimati?
dautovic ... 02.07.2010. 00:40 #227262

broj poruka: 2856

Batko istusam dilemu imao pre 2 dana...MEGA vs H50

i resenje je sledece:

Gigatron 6290Din Corsair H50, nema sta da ti bude nesigurno vrhunski je odradjeno...ja sam prezadovoljan

Kada otvaras pakovanje prvo sto ugledas je veliki crveni list papira `paznja` ako ti se nesto desi sa hladjenjem saljes njima u Holandiju i dobijas novo....znaci ne saljes prodavcu jer ce i on to isto uraditi s tim sto ces ti tim putem vise cekati.

hladjenje je vrhunski odradjeno i cena mu je odlicna, svaka preporuka.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 02.07.2010. 00:43 #227263

broj poruka: 2900
Silent znaci tiho, a HDT je skreceno od Heat Pipe-Direct Touch. Inace Mega Shadow nema HDT vec cistu bazu koja je od bakra ili aliminiuma, tako da su tu pogresili u naslovu. Silent doduse jeste jer dolazi bez ventilatora.

Jedina razlika izmedju ta dva je u tome sto je Megahalems srebrne boje dok je Mega Shadow crn. Inace su to dva prakticno identicna hladnjaka.

DejaN89 re 02.07.2010. 00:47 #227265

ok ok tnx,znam da je silent tiho :),nisam znao sta tacno oce da kazuju...
To da je mega shadov mega samo crn znam takodje.
Hvala za objasnjenje,onda nevredi 7k dinara koliko kosta. :D

OCz re 02.07.2010. 00:50 #227266

Znam i ja da ti znas sta je silent, to je bilo malo sarkasticno sa moje strane

Ako kosta 7k din. onda toliko ne vredi...da je 5 do 5.5k to bi bilo u redu. Ako je H50 6300din. kako dautovic kaze, onda je za tu kintu dobar kupovina. Inace H50 i Prolimatech hladnjaci su tu rame uz rame, prakticno zameraljive razlike sto se performansi tice. Doduse H50 jeste elegantniji, ne bi pokrio RAM slotove i sl.

imarkovic Re: ... 02.07.2010. 00:53 #227268

broj poruka: 19073
Megashadow ne vredi te pare, jer je skuplji (dosta) samo zbog finish-a, a ne mogu da verujem da WinWin ima Megahalems, a kad je meni trebao, nigde ni traga ni glasa...
@dautovic, de nadje za te pare, zadnji put kad sam proverio na vracaru, bio je tacno 7.000...?

::
:: Batko istusam dilemu imao pre 2 dana...MEGA vs H5
:: i resenje je sledece
:: Gigatron 6290Din Corsair H50, nema sta da ti bude nesigurno vrhunski je odradjeno...ja sam prezadovolja
:: Kada otvaras pakovanje prvo sto ugledas je veliki crveni list papira `paznja` ako ti se nesto desi sa hladjenjem saljes njima u Holandiju i dobijas novo....znaci ne saljes prodavcu jer ce i on to isto uraditi s tim sto ces ti tim putem vise cekati.
:: hladjenje je vrhunski odradjeno i cena mu je odlicna, svaka preporuka
dautovic Re: Re: ... 02.07.2010. 01:00 #227273

broj poruka: 2856
Brate kod vukovog spomenika gigatron, uzeo sam pre 2 dana 6290din

:: Megashadow ne vredi te pare, jer je skuplji (dosta) samo zbog finish-a, a ne mogu da verujem da WinWin ima Megahalems, a kad je meni trebao, nigde ni traga ni glasa..
:: @dautovic, de nadje za te pare, zadnji put kad sam proverio na vracaru, bio je tacno 7.000...
:: ::
:: :: Batko istusam dilemu imao pre 2 dana...MEGA vs H5
:: :: i resenje je sledece
:: :: Gigatron 6290Din Corsair H50, nema sta da ti bude nesigurno vrhunski je odradjeno...ja sam prezadovolja
:: :: Kada otvaras pakovanje prvo sto ugledas je veliki crveni list papira `paznja` ako ti se nesto desi sa hladjenjem saljes njima u Holandiju i dobijas novo....znaci ne saljes prodavcu jer ce i on to isto uraditi s tim sto ces ti tim putem vise cekati.
:: :: hladjenje je vrhunski odradjeno i cena mu je odlicna, svaka preporuka
Daum ... 02.07.2010. 01:07 #227280

broj poruka: 12810
Corsair H50 Push/Pull... em bolje izgleda, em manje zauzima mesta, em bolje hladi nego Megahalems...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

DejaN89 tnx svima 02.07.2010. 12:16 #227358

na pomoci,dautovicu posebno :),narucio sam H50 iz gigatrona dolazi mi sutra za NS,pa kacim slike kad ga stavim...
poz :D

Srtjko e? 02.07.2010. 13:28 #227382

broj poruka: 241
A gde ima da se uzme kod nas ovaj H50?

Srtjko izvinite... 02.07.2010. 13:29 #227383

broj poruka: 241

Nisam video lik narucio iz gigatorna OK znam sada, jer ce lepo da mi se slaze uz DOMINATOR kuler za memare :-D
DejaN89 nemogu da verujem 03.07.2010. 18:59 #227674

juce ujutru sam narucio h50 iz gigatrona i uzeli podatke rekli da ce poslati city-em,danas u 2 zovem kazu poslato,i jos nije stiglo...
Jel to tako treba?
Prosli put kad mi dolazio tempest dosao mi ujutru,probudio me lik iz dostave,a sad cekam ceo dan ,smorio sam se...
Ishmerish Re: nemogu da verujem 03.07.2010. 19:58 #227697

broj poruka: 7285
S`obzirom da ti salju City-em,budi zahvalan da stigne u jednom komadu,pa kad god to bilo.

Ljudi igrate sa tim imbecilima dok se ne opecete kao ja(dva puta).

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: juce ujutru sam narucio h50 iz gigatrona i uzeli podatke rekli da ce poslati city-em,danas u 2 zovem kazu poslato,i jos nije stiglo..
:: Jel to tako treba
:: Prosli put kad mi dolazio tempest dosao mi ujutru,probudio me lik iz dostave,a sad cekam ceo dan ,smorio sam se...
OCz Re: nemogu da verujem 03.07.2010. 20:01 #227698

U principu treba da stigne u roku od 24h. Mada posto je ovo Srbija, i to je CityExpress, nista nije zagarantovano.
Ukoliko su juce poslali, a danas nije stiglo (do 14-16h se vrse isporuke, ili tako nesto), onda ocekuj paket u ponedeljak.

:: juce ujutru sam narucio h50 iz gigatrona i uzeli podatke rekli da ce poslati city-em,danas u 2 zovem kazu poslato,i jos nije stiglo..
:: Jel to tako treba
:: Prosli put kad mi dolazio tempest dosao mi ujutru,probudio me lik iz dostave,a sad cekam ceo dan ,smorio sam se...
DejaN89 znaci lol 03.07.2010. 20:46 #227707

@Ishmerish druze bas si me ohrabrio... :D
Pa ako ga ostete nisam ga ja ostetio...:D

@Ocz kakvi su to kerovi,kazu za 24 sata i nakraju ga mozda dobijem za 36,stvarno su vnago... :S
Znaci city je bas na `dobrom` glasu... xD
Sve lepse od lepseg. :S
raic Nije da pljujem 03.07.2010. 20:48 #227709

broj poruka: 9006
Al vikendom sve te kurirske službe rade aljkavo, bolje da kažu `ne radimo` pa da si bar načisto.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

OCz re 03.07.2010. 20:50 #227710

Slazem se. I nije samo do CityExpress-a. Evo meni je pre par dana preko AKS-a stiglo jedno pojacalo sto sam uzeo. Poslato je bilo u petak, ali je stiglo tek u ponedeljak. Subotom jednostavno ili ni ne nose ili nesto malo samo odrade. Sto kaze raic, ako je tako napisite majku mu da ni subotom necete da dostavljate pakete i gotovo ..
Daum .... 03.07.2010. 20:52 #227711

Barem da te utešim, jako je dobro zapakovan H50, tako da teško da će ga oštetiti bilo kako...

Ishmerish Posto je AKS `moja` firma 03.07.2010. 21:06 #227712

broj poruka: 7285
evo mali update za sve,oni subotom u 90% mesta samo preuzimaju robu,jedino se u vecim gradovima uz hiljadu ostalih faktora moze desiti da isporuce subotom.Medjutim oni vam bar kazu kako stvari stoje+mozete zivkati kurira non-stop i dobijati update kada ce stici do vas.
I sto je najbitnije uz cinjenicu da su najjeftiniji je ophodjenje prema robi,ne retko su mi ljudi slali grafike samo u orginal pakovanju(bez zastite),em sto roba nije bila ni ocesana,em oni nisu hteli da lepe ono samolepljivo sranje na kutiju da je nebi ostetili.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

DejaN89 Ok 04.07.2010. 02:04 #227786

hvala vam svima na odgovorima,onda kad dodje u ponedeljak kacim slike da se pofalim :D.
Icice push pull sa xigmatek xlf. :)
markopvict A joj 04.07.2010. 02:11 #227788

broj poruka: 4515
AKS je najgora kurirska sluzba. Paket koji je poslat 24. i treba da stigne kinta nazad 25. ... Pogodite... Jos uvek nisu dosli. Zvao sam ih, i onda krecu klasicne pilicarske price... sutra sigurno.

Imao sam iskustva jos i sa City-Expresssom i Daily Expressom i sve je bilo u 24h.

AKS je dakle za izbegavanje!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
8====D ~ ~ ~

DejaN89 off 04.07.2010. 03:37 #227793

da neotvaram bzvz novu temu,zna neko de mogu da kupim Thumbscrews?

Daum .... 04.07.2010. 03:37 #227794

Ja sam najbolja iskustva imao sa Post Expressom. Uvek je stizalo sve kad kažu, a otpremnina je stizala sledećeg dana iako kažu da je 2 dana potrebno...

DejaN89 Re: .... 04.07.2010. 03:41 #227795

Ja sam do sad samo sa njima i imao iskustva,i to jako dobrog... :)
Sve je stizalo lepo na vreme,cak ako negde idem ujutru nenavijam sat,kurir me probudi ... :D
:: Ja sam najbolja iskustva imao sa Post Expressom. Uvek je stizalo sve kad kažu, a otpremnina je stizala sledećeg dana iako kažu da je 2 dana potrebno..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs