Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Kako demontirati kuler, a da...
STRANA 1 OD 1
Stasha Kako demontirati kuler, a da... 03.07.2010. 18:03 T27910

status: user
broj poruka: 76
Hteo bih da zamenim kuler na procesoru (AMD 7750BE, box kuler, termalna pasta OCZ freeze), ali se procesor toliko zalepi za kuler, da kad podignem pasivni deo kulera procesor ostane na njemu t.j. izvuče se iz soketa, iako je soket zatvoren. Bojim se da ne počupam pinove na procesoru, pa tražim savet. Razmišljao sam da probam da ih odvojim šrafcigerom ili nožem, ali bolje da pitam. Unapred hvala i pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdoch Re: Kako demontirati kuler, a da... 03.07.2010. 18:08 #227653

broj poruka: 1260
Nikako šrafcigerom ili nožem. Zagrej pasivni deo hladnjaka na ringli a procesor lagano pomeraj levo desno dok ne otopi i otpusti. Pozdrav!
raic re 03.07.2010. 18:19 #227660

broj poruka: 9006
Kolko sam ja skontao to je sve još uvek u kućištu na ploči, to sa ringlom bi bilo malo teže izvodljivo. Možda da zagreješ fenom malo i kreneš da uvrćeš blago kuler pa probaš lagano da odigneš jednu stranu, samo nemoj da vučeš direktno na gore. Ako ne uspe uzmeš nož i odvojiš prokletinju, čitava stvar se više vakumirala nego zalepila, treba joj samo malo da se odvoji.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Modena Kao sto rece kolega raic 03.07.2010. 18:50 #227669

broj poruka: 497
fen ce ti pomoci da skines kuler.

Biostar TF560 A2+
Amd 5000+ be 3150mhz & CM Hyper 212
Transcend 2x1 gb DDR2 900 mhz
WD 3200AAKS
ATI 3870 TOP 512mb DDR4
LG W2243S-PF
Chieftec gps 400w

tortojed Nije ti toliko CPU u opasnosti, koliko maticna ploca. Prilikom... 03.07.2010. 19:08 #227676

broj poruka: 11019

nasilnog odvajanja procesora, najcesce strada podnozje (socket) u kojem je ovaj smesten, odnosno dolazi do lomljenja `plastike`.

nemanja09 Ringla 03.07.2010. 19:20 #227681

broj poruka: 43
Ja sam za sličan problem, samo sa grafičkom, našao rešenje pre par godina na netu i odradilo mi posao - uključiš komp, opteretiš CPU neko vreme da se dobro podgreje i onda na finjaka sve lepo isključiš i počupetaš. Toplota dobro rastopi pastu. Meni upalilo (više puta) sa grafuljom na lapu...
Stasha Sta da kažem... 04.07.2010. 02:52 #227790

broj poruka: 76

Stvarno ste bili brzi i puno ste mi pomogli.
Moja strategija je
plan A) Doooobro opteretim procesor, pa onda pokušaj. Ako ne uspe prelazim na plan B
plan B) Stari dobri fen je našao novu primenu...(inače fenom sam već sušio pasivni kuler posle `tuširanja`, pa znam koliko to može da ga zagreje).

Hvala svima i pozdrav!
gilopile Re: Kako demontirati kuler, a da... 04.07.2010. 07:50 #227800

broj poruka: 9459
Otkaci fan sa ploce,startuj comp i udji u bios/hard.monitoring,kada temperatura dostigne nekih 60-70 c ugasi ga,pa posle laganini skidas kuler.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Hteo bih da zamenim kuler na procesoru (AMD 7750BE, box kuler, termalna pasta OCZ freeze), ali se procesor toliko zalepi za kuler, da kad podignem pasivni deo kulera procesor ostane na njemu t.j. izvuče se iz soketa, iako je soket zatvoren. Bojim se da ne počupam pinove na procesoru, pa tražim savet. Razmišljao sam da probam da ih odvojim šrafcigerom ili nožem, ali bolje da pitam. Unapred hvala i pozdrav
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs