Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
uparivanje...
STRANA 1 OD 1
stefan989 uparivanje... 07.07.2010. 15:19 T27990

status: user
broj poruka: 266
E ljudi treba mi pomoc, drug je uzeo Take MS 512mb rama ddr na 400 a vec ima kingmax 512mb na 400 i treba da ubacim obe da rade ali ne mogu. Ubacim jednu, radi. Ubacim drugu, radi... Ubacim obe pokazuje samo 512mb, promenim mesta a ono isto....help please...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Nema pomoci 07.07.2010. 15:35 #228634

broj poruka: 2386
verovatno je jedna dvostrana druga jednostrana. ili su jednostavno nekompatibilne. Ako si probao sve kombinacije u slotovima, to je to.

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

Danijelk Re: uparivanje... 07.07.2010. 15:40 #228635

broj poruka: 1541
Najsigurnija opcija ti je da uvek uzimas dva ista modula, sto zbog kompatibilnosti sto zbog mogucnosti rada memorije u dual channel modu. Nek menja taj Take MS za odgovarajuci Kingmax...

:: E ljudi treba mi pomoc, drug je uzeo Take MS 512mb rama ddr na 400 a vec ima kingmax 512mb na 400 i treba da ubacim obe da rade ali ne mogu. Ubacim jednu, radi. Ubacim drugu, radi... Ubacim obe pokazuje samo 512mb, promenim mesta a ono isto....help please...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic Kad se setim mog iznenadjenja kad sam video da koristim x godina razlichite memorije u mashini... 07.07.2010. 15:40 #228636

broj poruka: 1889
Naj verovatnije nisu kompatibilne. Probaj sve moguce kombinacije sa slotovima, pa ako ne proradi to je. (Bash kako je rekao kolega windfucker)

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

Jebivetar sve zavisi 07.07.2010. 16:26 #228643

broj poruka: 2386
ne znash dok ne probash. Moze se desiti i da je ta TakeMs kompantibilna sa vecim brojem memorija nego Kingmax. Ako budesh menjao, ostavi onu koja ima manju latenciju, pa uzmi neku slichnu.
Pogledaj da li rade na istim naponima, mada bi to trebalo da je isto.
I Ja kada se setim kakve sam kombinacije pravio i sa sdram u 3 slota, pa i sa ddr prosto da ne poverujesh. Samsung 256 ecc npr sa nekom 256mb na Abit 7...
A skoro sam imao sluchaj da postojeca 256mb nije htela da se upari sa NCP 400, a prihvatila je neki GS 512 400, ili da sam morao da nadjem pravu i jedinu kombinaciju koja radi na tri slota sdram.

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

stefan989 odg 07.07.2010. 18:26 #228664

broj poruka: 266
Jeste, jedan modul ima na obe strane ono kako se vec zove a jedan samo sa jedne...Ma nece nista vec sam sve probao, menjacu za nesto pa ako nekog zanima...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs