Pozdrav svima Imam problem sa otkljucavanjem ovog procesora.
Na osnovu uputstava sa interneta uspeo sam da otkljucam ovaj processro ali sada imam problem da ga WIN 7 vidi umesto 720 vidi kao 72. Da li bi trebao sistem da ga vidi ako nekog od processora iz x4 klase? Sistem u task menaderu vidi 4 jezgra, ali recimo CPUID ne moze da ocita temperature sa jezgara. Drugi program recimo ne moze tad da prepozna prave frekvence jezgara.
Kada nije otklucan cetvrto jezgro, sve se ocitava ok, i prikazuju temperature ok.
Najnormalnije da nece da ti ocita temperature i da se ime nekako promeni. Udari mu neki test i ako ti ne zahefta windows, postao si ponosni vlasnik quad core procesora.
Pa ako baš hoćeš da ti sve radi i piše kao za četvorojezgarni proc ti kupi takav. Šta misliš zašto su zaključani? Ne znači da svaki primerak može da se otključa i radi kao 4jezgarac.
To je normalna stvar kod otkljucavanja. Samo testiraj tako otkljucan cpu recimo u LinX-u, par igara itd., i ako prodje bez problema imas X4....
:: Pozdrav svim :: Imam problem sa otkljucavanjem ovog procesora :: :: Na osnovu uputstava sa interneta uspeo sam da otkljucam ovaj processro ali sada imam problem da ga WIN 7 vidi umesto 720 vidi kao 72. Da li bi trebao sistem da ga vidi ako nekog od processora iz x4 klase :: Sistem u task menaderu vidi 4 jezgra, ali recimo CPUID ne moze da ocita temperature sa jezgara. Drugi program recimo ne moze tad da prepozna prave frekvence jezgara :: :: Kada nije otklucan cetvrto jezgro, sve se ocitava ok, i prikazuju temperature ok :: :: Da li je neko imao ovakve probleme :: :: Ploca je Gigabyte MA770-US3, bio FJ (najnoviji ::
Ok jasno mi je da nece sve da funkcionise savrseno sa budzenim procesorom.
Problem mi je sto imam glupi stock coler koji mi ne hladi bas najbolje procesor na ovim spoljnim temperaturama. A ako pokrenem testiranje a ne vidim temperature mogu da ga spalim pa cu onda stvarno da kupuje 4 jezgarni procesor :-)
Mog Fenoma BIOS i programi detektuju kao 20 X4, a programi ne mogu da očitaju temperature jezgara. Ako ti sve radi kako treba, nemoj da brineš, jer očigledno da tako mora sa otključanim procesorima.
Neces ga spaliti, imaju zastitu od pregrevanja tako da ne brines. Spalices ga ako preteras sa voltazom u cilju klokovanja. U svakom slucaju ako mislis da ga klokujes nabavi bolji kuler...
:: Ok jasno mi je da nece sve da funkcionise savrseno sa budzenim procesorom :: :: Problem mi je sto imam glupi stock coler koji mi ne hladi bas najbolje procesor na ovim spoljnim temperaturama. A ako pokrenem testiranje a ne vidim temperature mogu da ga spalim pa cu onda stvarno da kupuje 4 jezgarni procesor :- :: :: ::
Planirao sam da uzmem Vendetu 2 kad dodjem do nekih para. Posto nemam neko posebno kuciste, koja je ukupne visina vendete kad se sklopi. Bilo bi mi korisno da znam, da proverim da li staje u moje kuciste.
Što se mene tiče, ja Vendetu ne bih stavljao u kućište čija je širina manja od 20cm. Srećom po mene, pa sam pre Vendete uzeo Snajperčinu, pa nisam imao problema sa montiranjem, tako da ti ja baš nisam savršena osoba za preporuku. Prodružujem se kolezi SHGH-u na savetu da prvo iststiraš procesor da se uveriš da to radi kako treba. Pod tim mislim ne samo testove poput Linksa i Prajma95, nego poteraj i nekoliko zahtevnih video igra, pa ako ti posle nedelju-dve ne bude problema, onda je 4. jezgro potpuno ispravno. E tek onda počni da mislš o novom boljem kuleru.
u-p-d-a-t-e - Otkljucan procesor problemi sa grafikom
17.07.2010. 20:51
status: user broj poruka: 145
Uspesno sam otkljucao processor ali se javio drugi problem.
Stavio sam vendetu 2 tako da nemam prtoblema sa grejanjem procesora, Prime 95 prolazi ok, neme BSOD
Problem je sada nastao sa ati drajverom. Kad pokusam da pokrenem video preko media plejera classis zakuca se sistte, odlokira se sam i prijavi da je doslo do greske u ATI video drajveru. Isto ne mogu da prodjem proracun indeksa racunara u Win 7.
Isto ne mogu da pokrenem igre,zablokira mi racunar, ide u restart. Kakave veze ima ati drajver sa otkljucanim procesorom.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.