Drugar ima problem sa racunarom, komp radi normalno dok se ne ugreje cipset na maticnoj ploci, ugreje se tako jako da ne moze da se dodirne, ja stavim ventilator na kuciste ali on mu ne pomaze, sta mi vi predlazete da uradim???
Reci bar otprilke šta ima ortak, jel čačkao po biosu ili stoji na default, koje napajanje ima, možda naponi nisu dobri. Kod dosta ploča, recimo msi k9 čipset sam od sebe zna grozno da se ugreje, neki ventilator na njemu svakako ne može da odmogne.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Dragg je predlozio resenje,ali probajte da taj ventilator koji ste namestili na kucistu nekako montirate da duva direktno u chipset,pokrenite Everest i vidite sta se desava sa temp...
Stavio sam ja na njega aktivan cooer 30mm ali nista mu ne pomaze... Pa sam stavio 80mm jedan na kuciste ali radi duze vremena pa opet yamrzne racunar... Da li om mora da se greje toliko, ploca je GA-K8NE-RH..???
Nije drugar nista cackao jer se ne razume u ove stvari... Naponi malo setaju kad merim sa CPUID Hwmonitor, a kad merim sa unimerom onda je ok... Napajanje je neko od 300w...
Ne mora da znaci da je problem u cipsetu,pogotovo sto si montirao kuler,to mu mnogo znaci.Pokusaj sa drugim napajanjem i memorijom.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Drugar ima problem sa racunarom, komp radi normalno dok se ne ugreje cipset na maticnoj ploci, ugreje se tako jako da ne moze da se dodirne, ja stavim ventilator na kuciste ali on mu ne pomaze, sta mi vi predlazete da uradim???
I BRATOVOM ZETU TAKO ISTO CHIPSET ISO DO 85C, STAVIM JA TERMALRIGHT HLADNJAK ALI NISTA ,STAVIM I VENTILATOR NA TERMALRIGHTA ALI OPET NISTA ,ON IDE I DALJE DO 85 C I ZAMRZAVA SLIKU, NAKRAJ KUPIO DRUGU PLOCU
=============================================== KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO
Mislis da je do memorije i napajanja...??? Kada ukljucim everest da vidim temp nema mi merenje za plocu, ona nema izgleda to, jer ni sa jednim programom ne mogu da merim, a druge temperature su oknormala...??
kakva memorija,napajanje...ploca je zveknula,nemo govora o necem drugom...Nemojte mu savetovati da jos para ulaze u stvari koje nemaju veze sa temperaturom.TRAZI DRUGU PLOCU!!!
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
Šta kaže everest koja je temperatura iz windowsa, neki čipsetovi znaju da se greju i to navodno tako treba, nije moguće da ventilator direktno na njemu ne skine bar 5 stepeni. Jel on uopšte siguran da je od toga, jel mu to otkad je kupio ili samo u poslednje vreme, sasvim moguće da je krš i zveknuo. Tih 754 ploča nije prodato mnogo ali takav zavidan procenat crkavanja nijedna generacija nema
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.