Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
sta da radim
STRANA 1 OD 1
djokosrb sta da radim 17.07.2010. 12:29 T28197

status: user
broj poruka: 6876
znam da sam po ovom pitanju pisao vec neki put,lometo sam se al nikako da sredim

naime,u toku ovih letnjih dana,iz kucista dolazi nenormalna buka,i temperatura u sobi je strasna od kompa:

menjao pastu na procesiru(intel pentium dual core),nabacio kuler na 8600gt ,i jedan 120mm napred i 90 mm pozadi u kucistu al nishta?

podaci everesta:

grafa55-60
procesor:55-70
hard:35

e sad ,jasno je i meni da je procesor,al dal ce stavljanje nekog odgovorajuceg kulera od 1500-1600 dinara,resiti problem,ovo je neizdrzivo,buka I STRASNA TEMPERATURA,a da ne pricam jos u kakvom sam stanju sa nogom u gipsu

hvala
i jos neshto sad videh u everestu pokazuje,cooling fans:procesor 4200 rpm?????????????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Sobi nema pomoći 17.07.2010. 12:39 #231334

broj poruka: 9006
To što ti je vruće u sobi je normalno, toplota iz kompa mora negde da ode, lepo rešenje je da dršiš periferalije u sobi a kućište na terasi

Procesoru bi mnogo pomogao neki bolji kuler, evo plamen je postavio nedavno temu za kuler oko 1500din

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Ishmerish Sto se temperature tice 17.07.2010. 12:39 #231335

broj poruka: 7285
kao sto vidis ni napolju nije zima,medjutim imam utisak da su ti cooler-i i kuciste ubi boze.
Za buku ce ti biti malo laksi zadatak,skini stranicu i u radu zaustavljaj rukom jedan po jedan fan,dok ne dodjes do bucnog.Obrati paznju pri toj raboti da prilikom zustavljanja pritisnes cooler na sredini,jer ako izvrsis pritisak na krilima mogu da otpadnu.

Ajd pa javi.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Jebivetar re 17.07.2010. 12:40 #231336

broj poruka: 2386
Naravno da ce reshiti pitanje buke i temperature procesora ako stavish neki bolji kuler od boxa. Pretpostavljam da nisi imao mogucnosti da 12icu stavish pozadi a 9ku napred, mada bi tako bilo najbolje zbog izvlachenja toplog vazduha napolje. Ovako ti se po kucishtu shiri topao vazduh koji mozda ta 9ka ne moze zbog malog protoka da izbaci shto vishe napolje.
Jeftinije reshenje je da namestish 12icu sa strane da duva preko grafichke karte u plochu(chipset), memoriju, procesor. A mozesh i da povezesh tu 12icu napred na 7v da bi je utishao a posebno ako imashventilator na grafici jer ti on pored cpu ventilatora na 4200rpm isto stvara veliku buku. Pa i taj na grafici smanji na 7v.

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

djokosrb pa vako 17.07.2010. 12:48 #231337

samo kuciste je

http://www.hardware-rogge.com/images/product_images/popup_images/10157_0.jpg

nazalost nisam imao mogucnost da stavim 120 nazad,pa morao napred

sami kuleri,znaci taj 120mm i 90 mm su plasticni ne znam proizvodjaca?al sta znam 400 i 300 dinara su kostali,nije mi se davalo po 800-1000 dinara za kvalitetnije LED kulere?

sto se tice buke?to je procesor sto posto,evo sad sam pogasio i jasno ko dan KULER OD procesora

e sad kad sam nabacio ove kulere(pre mesec dana)primetio sam razliku,temperaure su pale sigurno za nekih 5 stepeni,e sad kad je doslo 35+stepeni napolju ,opet na staro?
raic Odlično 17.07.2010. 12:51 #231338

broj poruka: 9006
Zameni onda prokletinju i rešio si problem, kuler je ionako trajna investicija, uzmeš ga jednom i trajaće ti dve-tri promene procesora. A za sobu - ugradi klimu, šta da ti kažem.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

gile23 Re: pa vako 17.07.2010. 12:56 #231339

broj poruka: 9121
Samo novi kuler za proc i nista vise, vec sam ti rekao :).

Pozdrav!

:: samo kuciste je
::
:: http://www.hardware-rogge.com/images/product_images/popup_images/10157_0.jp
:: nazalost nisam imao mogucnost da stavim 120 nazad,pa morao napre
:: sami kuleri,znaci taj 120mm i 90 mm su plasticni ne znam proizvodjaca?al sta znam 400 i 300 dinara su kostali,nije mi se davalo po 800-1000 dinara za kvalitetnije LED kulere
:: sto se tice buke?to je procesor sto posto,evo sad sam pogasio i jasno ko dan KULER OD procesor
:: e sad kad sam nabacio ove kulere(pre mesec dana)primetio sam razliku,temperaure su pale sigurno za nekih 5 stepeni,e sad kad je doslo 35+stepeni napolju ,opet na staro?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb evo sad sam gledao onu plamenovu temu 17.07.2010. 12:56 #231340

kao i njemu i meni je sirina kucista 18 cm

nesto sam gledao i mislim da je tu najbolji izbor Coolermaster TX3,eto tih 1700 din.kolko ima ovde u cacku,to bih mogao

valjda ce leci kako valja

ma u krajnjem slucaju,to sto ti kazes ,kuler je neshto sto traje,kad budem u oktobru ili novembru prodavao ,samo cu da ga skinem montiram na novo i cao,a ovaj sto uzme nek se zeza,sta gabri

hvala svima

vladarko Re: evo sad sam gledao onu plamenovu temu 17.07.2010. 13:50 #231351

broj poruka: 4228
4.200 o/s je velika brzina i iz računara ti se verovatno čuje mlaznjak, to je zvuk ventilatora koji ne može da ohladi procesor, pitanje je iz kog razloga.

Nekoliko stvari da pomenem, ne znam šta si uradio od toga, a vredi ih probati pre kupovine novog hladiše:

1. Nadam se da si pčistio hladnjak od prašine i štroke koja se za njega zalepi.

2. Očistio staru pastu sa hladnjaka i površine procesora

3. Stavio paste u tankom sloju preko površine procesora

I previše paste hoće da proizvede učinak kao kada se pasta stvrdne i postane, maltene, toplotni izolator.

Pozdrav!

Vlada

:: kao i njemu i meni je sirina kucista 18 c
:: nesto sam gledao i mislim da je tu najbolji izbor Coolermaster TX3,eto tih 1700 din.kolko ima ovde u cacku,to bih moga
:: valjda ce leci kako valj
:: ma u krajnjem slucaju,to sto ti kazes ,kuler je neshto sto traje,kad budem u oktobru ili novembru prodavao ,samo cu da ga skinem montiram na novo i cao,a ovaj sto uzme nek se zeza,sta gabr
:: hvala svim
xendza ni elisa aviona ti nece pomoci :) 17.07.2010. 13:52 #231354

broj poruka: 601

koji GOD da stavis kuler bice ti vruce u sobi.............jednostavno tako je.......skoro sam ja stavila super sexy Thermaltake TMG IA1 CL-P0489 LGA775/AM2/AM2+/939/754 i opet je jako vruce u sobi iako komp bolje i lakse radi nego pre.......30 stepeni je 30 i uvek ce ti biti vruce JER nemas KLIMU u sobi :) a sto se buke tiche....kupi onaj fan kontroler pa kontrolishi kako ti je volja.....poz

djokosrb ma covek 17.07.2010. 14:08 #231363

kod cala u firmi koji se bavi odrzavanjem racunara je zamenio pastu i sve je bilo super nekoliko dana ,tiho i relativno hladno a onda sve izpocetka

zapamtio sam da mi je rekao da mi je stara pasta bila u uzasnom stanju

vladarko Kolika je temperatura čipseta? 17.07.2010. 14:17 #231366

broj poruka: 4228
Hard disk ti je super ohladila ova 12-ica, ohladila bi ga i 9-ka (ne tako dobro), šteta što ne možeš da ih rotiraš, pretpostavljam da iza nemaš mesta za 12-icu.

Pozdrav!

Vlada

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs