Ja imam na cl3 i tek tu mozes da primetis razliku u brzini odziva memorije, cl4 u odnosu na cl 6 ima mozda malo razlike ali ne moze toliko da se primeti, mozda samo ponekad :)
Neces videti neko bitno ubrzanje u igrama,ali ce ti se sam OS startovati nesto brze i komande unutar aplikacija ce imanti brzi odziv...Po meni primetno brze izmedju 800MHz @5-5-5-15 i 4-4-4-12. DDR2 800MHz/CL6 je prilicno troma memorija. Kingston ne voli bas niske latencije,ali ces najverovatnije moci da ih smanjis na 5-5-5-15 ili 5-5-5-12 bez podizanja voltaze. U svakom slucaju probaj da zategnes latencije na sadasnjoj memoriji i od prilike ces steci utisak koje ubrzanje mozes ocekivati sa CL4,pa sam proceni da li vredi...Ja licno radije uzimam memoriju sa nizim taktom,i nizim latencijama,nego li sa visim taktom i visokim latencijama...Brzi mi je odziv komandi u aplikacijama a to mi mnogo znaci.
Ako se kojim slucajem odlucis da menjas memoriju proveri da li tvoja ploca podrzava te module koje planiras da uzmes...Badava ti nize latencije,ako se ploca ne mirise sa tom memorijom.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.