Ala ga ocrnise ovi likovi: -Najneisplatljiviji, -Najgori overkloker u celoj seriji i7 procesora, -Overklokovani 930 je brzi u igrama od overklokovanog i7 970...Po ovim testovima i7 930 ima oko 25% bolje performanse u X3: Terran Conflict,
Ovaj procesor je 2. po brzini rendera i ispred njega je jedino 980 i to ce mu definitivno biti glavna namena posto je u svim drugim stvarima slabiji od i7 procesora sa 4 jezgra...Za sada samo render aplikacije mogu da iskotiste punu snagu procesora sa koliko god jezgra proizvodjaci naprave.
Test je malo smesan ,jer nigde ne kaze MB ,memoriju itd.. ostalih CPU.
19.07.2010. 22:49
status: user broj poruka: 7733
Ne znam ko to jos upotrebljava Handbrake za h264 enkodiranje kada se za to uveliko koristi GPU koji to radi brze.Koriscenje starog Cinebencha R10 64 bit umesto R11.5 opet prica za sebe.Ili izbegavanje rezultata u full HD na igricama.
Malo smesno klokovati CoreI7930 na 4,3 ghz ,a 1090 T na 3,8 Ghz pa pokazivati rezultate kada recimo na Cinebench 11,5 oba CPU klokovana na 4,2 Ghz CoreI7 930 i 1090 T 1090 T pokazuje bolje rezultate sto se vidi na linku i to CPU score.
Tako da mi test vise lici na ispunjenje zelja malog Perice ,nego na nesto objektivno.Usput mislim da ce sve te zahtevne CPU operacije preci na GPU ,a vec je dosta i preslo ,tako da ne vidim neku veliku korist od ovog novog Intelovog CPU sem ako ne bude jeftin ,a to sigurno nije sa cenom 700-800 eura.
Sa osrednjim CPU i jakom grafikom ti postizes jace rezultate .Nego sa jakim CPU i slabom grafikom.Evo ti Adobe CS5 sta koristi Nvidia i Firepro,brze se odradi nego sa CPU.
:: UK price (as reviewed): £730 (inc VAT :: US price (as reviewed): 0 (ex tax :: :: znam ja mnogge koji se lepo snalaze, a jedan od njih je zavrsio u okruzni zatvo :: :: :: :: Ja ga sad mogu da nabavim za 5 glava..Tako da cene od 1000 i slicne tome su za one koji ne znaju da se snadju..Kad se toliko placao CPU> :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Ja ga nabavljam za 400e nadam se i za manje jer je kod njega 980x 500e...verovatno ga uzimam kad malo cene iskuliraju i nadam se da ce izaci bolja revizija procesora posto 980x B1 revizija je mnogo losa kako mi je rekao taj lik i kratko traje cpu,a za 970 mogu reci da je malo i los sobzirom na moj 930 i mnogo vise trosi W i verovatno se vise greje...videcemo
AMD se nabavlja drugomn linijom..Covek je trenutno na odmoru a razlike u ceni nisu nesto drasticne kao kod Intela..Ali svakakop bi moglo da se nabavi jedno 30-tak eur jeftinije od najjeftinije maloprodaje!Onaj skuplji 1090T mozda moze i jeftinije da se nadje,mislim na ustedu..
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.