Klincima iz komsiluka crk`o komp,u pitanju je Abit kt600, Barton,9200se itd.Kada se ukljuci upali se lampica od harda zavrte se ventilatori na procesoru i ploci,ali ne baca sliku na monitor.Sta je crklo?
simbalola Vadis komponentu po komponentu i gledas sta se desava,pocnes od ramova,grafika da bi dosao do CPU-a..Na kraju ostane ploca a mozda i napajanje sto u ovom slucaju mislim da nije..Moras da imas ulaz u bios ako je ploca ispravna..
Napajanje je staro 4-5 meseci,hard se ne cuje da radi,monitor se ponasa kao da komp nije ukljucen.Kada izvucem kabal iz graficke na monitoru se pojavi onaj setajuci dzek.
To sto kad iscupas kabal iz grafike i pojavi ti se opomena da monitor nema signala tj da nije povezan sa grafickom kartom..To je normalna stvar.. Hard mozes da proveris i na dodir,da osetis vibracije kao i toplotu koju odasilja..Ako ima te simptome onda je ziv..Koji je HDD?
A znači ono je već crklo nedavno, dobro onda jedan osumnjičeni manje. Iako možda ne bi bilo loše da i njemu opipaš jajca kad si već tu, osobito ako je neka JuNiCa.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Vadio sam graficku pa ukljucio, isto zavrti ventilatore lampica za hard upali i tako upaljena moze da stoji dok ne iskljucis komp. HDD je neki Maxtor 40gb ima vibracije ali se ne greje,vent na chipsetu se jedva vrti.Bio je JNC pokoj mu dusi sada je opet neki kinez jbg nece da slusaju.Nema nikakvog bip-a ploca je totalno mutava.
Ako imas vise od jednog memorijskog slota, izvadi te druge (taj drugi)
20.07.2010. 22:30
status: user broj poruka: 11019
dakle, ostavi jedan. Skini kablove sa harda. Izvadi sve sto je `ubodeno` u maticnu izuzev napajanja, CPU-a, graf karte i memorije (ostavi jedan modul, pa ga zatim zameni drugim, ukoliko ga ima). Ako nema nikakve promene, najveca verovatnoca je - riknjaja ploca. Sigurno resenje: ispravna polovnjaca sa procesorom za oko 30E (da se ne cimas).
Na zalost, moram da dodam sledece: od Nove Godine, pa do kraja
20.07.2010. 23:02
status: user broj poruka: 11019
proslog meseca imao sam 5 masina na popravci. U dva slucaja u pitanju je bila nespravnost karte Radeon 9600SE (na razlicitim maticnim pl i sa razlicitim procesorima i memorijama). Simptomi su bili identicni ovima koje si ti opisao... U ostalim slucajevima radilo se o neispravnim plocama (sve tri bazirane na VIA chip set-ovima) a simptomi prakticno isti - vrte se ventilatori, LED indikator na ploci svetli, a na monitoru `mracna situacija`... Mozes da mi se javis preko e-mail-a, ako ti bude trebala pomoc...mozda se nadje neka AGP ploca, karta i druge komponente, probe radi...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.