Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
poz
STRANA 1 OD 1
n5rovic86 poz 20.07.2010. 23:25 T28255

status: user
broj poruka: 112

ima li teorije na windows xp 32bit da sredim vidim svu 8g ram-a a ne samo 3.5 ploca je gigabyte m52l-s3p na windows 7 mi neradi mrezna nece se spoji sa modemo a skidao sam sve zive drivera ako zna neko ovo da resi plz help
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LonleyMax Slabo... 20.07.2010. 23:30 #232114

broj poruka: 1475
nije bitno da li je W7 ili XP bitno je da li je x64 ili x86!
Sto ne probas Windows XP x64?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1271260

quna ... 21.07.2010. 00:49 #232128

broj poruka: 1656
Ovo deluje kao posao za Piska. :-S

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zxcvbnm Da ima delimicno resenje 21.07.2010. 01:15 #232134

broj poruka: 183

Instaliraj Windows 2003, on ti je napravljen na istom sistemu kao i windows xp. Imaces malo da se patis dok se ne snadjes ali imas puno tutorijala na netu kako da od windowsa 2003 naravis sistem kao i xp.

E sad windows 2003 32bitni podrzava do 64GB RAM-a sto je tebi vise nego dovoljno.
tortojed Najkrace i najjasnije: NE! 21.07.2010. 01:45 #232140

broj poruka: 11019
Nema sanse. On ce uvek videti oko 3.3GB od tih 8. Dakle, i tih 3.5 koje pominjes je previse (nesto te tu ne obavestava kako treba).

Na 2003 zaboravi - to nema veze s temom. Problem je u tome sto je XP 32bit pisan za hardversku arhitekturu x86 (x86-32), i navedeno ogranicenje je neuklonivo.

Mozes da probas XP 64bit, kako savetuje Lonely. Isti interfejs, vecina programa pisanih za XP 32bit rade kako treba... Problem mogu da ti budu neki uredjaji (devices) jer `drajverska baza` nije toliko bogata (narocito za novije uredjaje - polako ali sigurno, proizvodjaci napustaju podrsku za XP 64bit).
Alphacore A da ti lepo ko sav normalan svet... 21.07.2010. 01:55 #232141

broj poruka: 624
...predjes na Win 7 x64 i uzivas sa maximalnim potencijalom tvoje masine.Obicno Win 7 prepozna sve drajvere i kontrolere.Bar je kod mene tako.
Kao sto tortojed rece neces se leba najesti sa XP jer niko vise ne optimizuje aplikacije za zastareli OS.

tortojed Re: A da ti lepo ko sav normalan svet...@Alphacore 21.07.2010. 02:08 #232143

broj poruka: 11019
Nisam napisao da je XP zastareo. Naprotiv, smatram ga jos uvek veoma upotebljivim OS-om koji ima izvesnih prednosti (a i mana, jakako) u poredjenju sa W7. Medjutim, proizvodjaci uredjaja sve redje izbacuju drajvere za 64bit-nu verziju XP-a.

Sto se tice `serverskih` Window$-a, 32-bit 2000 i 2003 mogu da `zaobilaze` problem kroz tkz. virtual remapping u PAE mode-u. Bolje je da na to zaboravi.

:: ...predjes na Win 7 x64 i uzivas sa maximalnim potencijalom tvoje masine.Obicno Win 7 prepozna sve drajvere i kontrolere.Bar je kod mene tako
:: Kao sto tortojed rece neces se leba najesti sa XP jer niko vise ne optimizuje aplikacije za zastareli OS
::
Mixx Re: Da ima delimicno resenje 21.07.2010. 04:03 #232155

broj poruka: 2931
netacno

:: Instaliraj Windows 2003, on ti je napravljen na istom sistemu kao i windows xp. Imaces malo da se patis dok se ne snadjes ali imas puno tutorijala na netu kako da od windowsa 2003 naravis sistem kao i xp
:: E sad windows 2003 32bitni podrzava do 64GB RAM-a sto je tebi vise nego dovoljno
n5rovic86 hm 21.07.2010. 06:58 #232161

broj poruka: 112
windows 7 ultimate imam org i uvek mi napise da su pogresni driveri za mreznu a skinuo sam sve drivere sa gigabytovog site za tu plocu [ m52l-s3p] , mislim vidim da lapa od mrezne radi ali neznam dali je mozda riknula mrezna ponovo
zxcvbnm Re: Re: Da ima delimicno resenje 21.07.2010. 12:01 #232183

Ne znam sta je netacno, na mojoj masini sam instalirao windows 2003, i vidi bez problema 8 GB RAM-a. Windows 2003 koristi PAE, 36 bitni pristup memoriji tako da 2 na 36 = 64 GB RAM-a moze da se adresira. Svi programi i drajveri sa windowsa XP rade bez problema, jedino na nekim drajverima treba ukljuciti XP compatibility mode.

A mozda je coveku lakse da nabavi drugu mreznu karticu?

:: netacn
:: _____________________________________________________________________
:: Chuck Noris is a pussy
:: ::
:: :: Instaliraj Windows 2003, on ti je napravljen na istom sistemu kao i windows xp. Imaces malo da se patis dok se ne snadjes ali imas puno tutorijala na netu kako da od windowsa 2003 naravis sistem kao i xp
:: :: E sad windows 2003 32bitni podrzava do 64GB RAM-a sto je tebi vise nego dovoljno
Mixx Re: Re: Re: Da ima delimicno resenje 21.07.2010. 12:42 #232188

broj poruka: 2931
ako je 36-bitni onda ok (valjda, mrzi me da racunam)

:: Ne znam sta je netacno, na mojoj masini sam instalirao windows 2003, i vidi bez problema 8 GB RAM-a. Windows 2003 koristi PAE, 36 bitni pristup memoriji tako da 2 na 36 = 64 GB RAM-a moze da se adresira. Svi programi i drajveri sa windowsa XP rade bez problema, jedino na nekim drajverima treba ukljuciti XP compatibility mode
:: A mozda je coveku lakse da nabavi drugu mreznu karticu
:: :: netacn
:: :: _____________________________________________________________________
:: :: Chuck Noris is a pussy
:: :: ::
:: :: :: Instaliraj Windows 2003, on ti je napravljen na istom sistemu kao i windows xp. Imaces malo da se patis dok se ne snadjes ali imas puno tutorijala na netu kako da od windowsa 2003 naravis sistem kao i xp
:: :: :: E sad windows 2003 32bitni podrzava do 64GB RAM-a sto je tebi vise nego dovoljno
vladarko Re: Re: Re: Da ima delimicno resenje 21.07.2010. 20:40 #232290

broj poruka: 4228
Kada sa desnim klikom izabereš (My) Computer, pa Properties, šta piše na System type za operativni sistem?

Pozdrav!

Vlada

:: Ne znam sta je netacno, na mojoj masini sam instalirao windows 2003, i vidi bez problema 8 GB RAM-a. Windows 2003 koristi PAE, 36 bitni pristup memoriji tako da 2 na 36 = 64 GB RAM-a moze da se adresira. Svi programi i drajveri sa windowsa XP rade bez problema, jedino na nekim drajverima treba ukljuciti XP compatibility mode
:: :: :: Instaliraj Windows 2003, on ti je napravljen na istom sistemu kao i windows xp. Imaces malo da se patis dok se ne snadjes ali imas puno tutorijala na netu kako da od windowsa 2003 naravis sistem kao i xp
:: :: :: E sad windows 2003 32bitni podrzava do 64GB RAM-a sto je tebi vise nego dovoljno
vladarko Re: Re: Re: Da ima delimicno resenje 21.07.2010. 20:40 #232291

broj poruka: 4228
Kada sa desnim klikom izabereš (My) Computer, pa Properties, šta piše na System type za operativni sistem?

Pozdrav!

Vlada

zxcvbnm Re 22.07.2010. 00:21 #232326

Presao sam na windows 7 enterprise pa sad ne znam. Ako igrom slucaja budem instalirao 2003 poslacu slike

Pozdrav
ICEsd Re: hm 22.07.2010. 01:35 #232335

broj poruka: 2158

Hoce Win 7 da se buni da drajveri nisu prosli verifikaciju a ne da su pogresni pa ka onece da ih instalira, pogledaj malo bolje sta ti kazu za mreznu.

I skini drajvere x64 ako koristis 64bitni sistem ili x86 ako koristis 32bitni evo linka pa probaj:

http://ee.giga-byte.com/products/mb/driver/ga-m52l-s3p_10.html

:: windows 7 ultimate imam org i uvek mi napise da su pogresni driveri za mreznu a skinuo sam sve drivere sa gigabytovog site za tu plocu [ m52l-s3p] , mislim vidim da lapa od mrezne radi ali neznam dali je mozda riknula mrezna ponovo
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs