Koji CPU može da se stavi u Gigabyte GA-M61VME-S2?
STRANA 1 OD 1
pyc
Koji CPU može da se stavi u Gigabyte GA-M61VME-S2?
21.07.2010. 10:09
T28258
status: user broj poruka: 2
Želim da u Gigabyte ploču GA-M61VME-S2 zabodem što bolji procesor i što bržu memoriju, ali sa oficijelnog sajta, iz CPU support liste, uopšte ne mogu da shvatim da li može da se stavi Phenom Phenom II X4 965 socket AM3 pošto mu u koloni `since BIOS version` stoji `N/A`. Moje pitanje je šta je najbrže moguće ugraditi u ovu ploču i kakva najbrža memorija može da ide sa tim? Ako neko ima i neki komercijalni predlog, neka bude slobodan da ponudi :). Trenutno mi je na toj ploči Athlon 64 X2 3800+ sa 2x1GB DDR2...
Što reče kolega Raić, stvarno bi bilo greota stavljati na takvu ploču trenutno najjači X4 Fenom, čak i da ga podržava. Lepo ti prodaj tu krndiju, kupi neku čestitu ploču i nešto slabiji procesor, da sve bude lepo uklopljeno.
Nadji neki AMD 7750 ili neki 5200, 5600, 6000 ako `oces neku vrstu privremenog upgrade-a. Ako ne, sto rece Dmaster, prodaj lepo to pa pazari nesto jace.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Zaista me smara da menjam sve i reinstaliram sistem jer imam 300 servisa, pa rekoh ajde jednom da dodje do izrazaja i ta apgrejdabilnost... koliko vidim, moj zakljucak je da je najjace sto u to moze da se ugradi Phenom X3 8600, ali mi se ne svidja sto se oznaka ne zavrsava na 50, jer su izgleda ti sa nekim ispravljenim bagom: ... http://news.cnet.com/8301-13924_3-9923258-64.html
To je AM2 ploca. Nepodrzava AM3 procesore. N/A pise u levom gornjem uglu not support, znaci ostale nepodrzava. Podrzava samo neke am2+ procesore. U slucaju da stavis am3 procesor velika je sansa da ga pregoris i svakako ti nece radiri. Posle naponska jedinica 2+1 nije predvidjena za procesore velike snage, iako podrzava snagu do 125w, mnogo ce se grejati i dugotrajnost ploce je drasticno skracena. Nadji iz liste polovan procesor, a ima ponegde i novih pa se nadogradi. Imas odlicnih athlon 64 x2 procerora na 65w koji ce ti se odlicno uklopiti. Memorija je ddr2 800 podrzana i to ti je sasvim dovoljno, dva modula za dual channel rad, kapacitet koliko novca imas, max 8gb, znaci po slotu 4gb.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.