Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Sta je sa kompom zna li neko HITNO ???
STRANA 1 OD 1
gor7 Sta je sa kompom zna li neko HITNO ??? 26.07.2010. 12:33 T28333

status: user
broj poruka: 80
Dual Core 2.0, MSI ploca 965, staro oko 2,5 god.
Pocne da dize Windows XP SP3 , i posle minut dva se resetuje pa jovo nanovo, nekad se resetuje i pri samom Windows logo screen-u al obicno oko minut po dizanju sistema.
Probano drugo napajanje tacnije dva druga i isto se desava.Probana i druga memorija, isto.Probano da se instalira novi OS
i to Windows 7 ali se jako sporo instalira i onda u jednom trenutku otprilike na 10 min. od pocetka instalacije opet se resetuje i onda opet trazi da pocne instalaciju ponovo.
Ima li neko neku ideju
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drax re 26.07.2010. 12:57 #233130

broj poruka: 246
Da se nešto ne pregrejava? Kolike su temperature? Proveri i HDD pomoću Hirensa i uradi lowlevel format, možda je neki virus uleteo u MBR. Proveri i jednu banalnu stvar. prekidač za uključivanje i reset, bez obzira što izgledaju ispravno (otkači kabliće sa ploče i uključi komp direktno na ploči kratkim spojem).

Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve što kaže.

gor7 re 26.07.2010. 13:01 #233133

U biosu je temp normalana znaci oko 40 C.A sto se tice HDD neznam sta je to MBR i meni sve mirise na HDD ali opet...A ovo sa kablovima moram proveriti

Jebivetar ... 26.07.2010. 13:29 #233136

broj poruka: 2386
Hdd, memorija... Istestiraj hard disk nekim programom na bad sektore i memoriju proveri
http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

gor7 re 26.07.2010. 13:34 #233138

Nije memorija stavljena je druga !

zmajj Odgovor 26.07.2010. 13:35 #233140

broj poruka: 4
Jako mi je zao shto ovo moram da ti kazem ali sam 100% siguran da ti je plocha ciknula.
Rekao bih chipset, najverovatnije ne moze da uchita drivere prilikom instalacije(najcheshce).
A kad pokrenesh neku aplikaciju koja koristi oshteceni deo chipa on se restartuje.
Po difoltu to su obichno aplikacije koje opterecuju grafiku ili ram.
Ako si menjao ram i normalno formatirao HDD cenim da je grafichki problem.
Pozz....

Daum ... 26.07.2010. 13:36 #233142

broj poruka: 12810
U biosu je temperatura čega 40c? Ploče, procesora?

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

gor7 re 26.07.2010. 13:41 #233143

Temperatura CPU-a je oko 40 C a ploce mislim oko 35 C
Memorija je stavljena druga i formatiran HDD ali sad nece da instalira novi OS jer se resetuje doduse tek posle nekih 10 -ak min od pocetka instalacije.Nerazumem sta od grafike moze da bude graficka karta ili ...

zmajj Odgovor 26.07.2010. 13:45 #233144

Grzfichki chipset na plochi.

zmajj Odgovor 26.07.2010. 13:46 #233145

Dali si mozda imao neko pregrevanje grafike, procesora ili uginuce kulera u poslednje vreme?

gor7 re 26.07.2010. 13:52 #233146

Ne nista, jedino sto je to resetovanje u pocetku pre nekoliko dana bilo redje znaci mogao je da se digne sistem i posle sad zavisi bez pravila posle 5 - 10 - 15 min se resetuje, a sad odmaH !!!
Da i juce sam probao da izvadim bateriju pa sam vratio posle par minuta pa mi je javio neku glupavu poruku kao POKUSAJ OVERKLOKOVANJA JE PROPAO pritisnite F2 valjda da se ucijtaju defoult parametri ALI NIKADA NISAM POKUSAVAO DA OVERKLOKUJEM komp, ali posle toga se isto desava kao i pre toga

zmajj Odgovor 26.07.2010. 14:01 #233149

Ondak je plocha.

gor7 re 26.07.2010. 14:14 #233151

OK jebiga...

Gare87 ... 26.07.2010. 14:21 #233152

broj poruka: 4727

pa kad si vec sve ispitao, i ako se ne pregreva graficka, onda moraces da probas drugu plocu, da vidis da li je do nje, ako se onda lepo sve odradi, onda je logicno nesto sa plocom problem, pa zameni sa drugom pa proveri dal su ostale komponente ispravne, i to je to.....

pozdrav

drax re 26.07.2010. 19:57 #233193

broj poruka: 246
Jesi li probao da otkačiš kabliće za paljenje i reset sa ploče. Nije teško, a može da pomogne. Jednom sam se dve nedelje mučio sličnim simptomima. Sve sam komponente menjao, reinstalirao, apdejtovao BIOS, ali ništa. Pomogla je promena prekidača za paljenje.
Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve što kaže.

miitar Re 26.07.2010. 21:59 #233217

broj poruka: 10
Ako imas uparenu memoriju, izvadi jednu pa vidi da li radi. Pоšto je stariji računar, očisti unutrašnjost oko procesora i memorije kompresorom, ili mekanom četkicom i usisivačem. Pipni koliko se greje southbridge (to je veći četvrtasti čip ispod PCI slotova) Ako pod prstom osetiš značajno grejanje ,tj. da jedva držiš prst na njemu, onda je na žalost ploča.

jaydee Re : 26.07.2010. 22:41 #233227

broj poruka: 95
Ćoveće, i ja mislim da je ploča odmrmorila, imao sam i ja takav problem i sve sam testirao a na kraju kad sam izvadio ploču video da su joj se naduli kondenzatori i cvrc...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs