Cena paste je manja nego cena proc. a i mirnija ti je glava,jer rucnim poliranjem ne mozes dobiti savrseno RAVNU povrsinu,a te male nazovi dzepove pasta popunjava.
Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.
My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb
Lapping ti je cudna biljka,mada i da ga perfektno odradis opet ces biti miljama daleko od toga da ti kuler savrseno nalegne na procesor(sto je skoro nemoguce),tako da uzmi neku najjeftiniju pastu za 200-300 kinti,umrljaj ga i Enjoy :)))
verujte mi da je bolje nekad skinuti zvaku i ostaviti cpu bez paste nego stavljati bilo sta... ali nemoj da ti je problem dati 400 dinara za neki MX-2 ili ako imas malo vise uzmes OCZ `SMRZ` pa ce ti ostati i za kasnije za nesto pametnije! :) Poliranje uradi ako oces, ako ne bar lepo izgleda! :)
ne zvuci pouzdano, a ni previse inteligentno... @LonleyMax, da je tako, ne bi se stavljala pasta uopste...uvek je bolje kad ima pasta...jos jedna preporuka za MX2, najbolja pasta koju sam koristio, bolja mi je od OCz freeze..
:: :: Neki koji bash BASH nisu hteli da kupe pastu, cuo sam da su stavljali NIVEA kremu. Ne zvuci mi pouzdano
Ja sam odgovorio cisto reda radi,ali ovi odgovori posle moga zahtevaju makar jos jedan post. Prvo ova nebuloza sa Niveom je ne verovatna,Znaci radi se o kremi za kozu koja vecinski sadrzi masti,vodu i ne zasicene kiseline a da pri tom nema ni najmanje naznake o svojstu koje bi joj obezbedilo ikakvu termalnu disipaciju,jedino sto ona moze da uradi je da zamasti povrsinu ili da izazove kratki spoj.
Drugo.Postoje odredjeni procesori koji mogu da sljakaju bez paste,ali posto je tema Pentium 4 a ne oni,necu ih ni spominjati.Elem ovde se radi o starom procesoru koji se i po def-u u perfektnim uslovim greje ko lud,pa kada uzmemo u obzir i celu masinu koja je matora,pa jos igre koje ce sigurno pokusavati da igra sa njim,neminovno dolazimo do toga da ako ne namaze procesor(PASTOM!)i ne obezbedi dobro hladjenje,moze da se pozdravi sa dedom i pre stavljanja u rad.
hm.... masnoce imaju odlicne termalne karakteristike, u nedostatku biljeg resenja bolja je nego nista. glupo je za taj procesor kupovati pastu, za razliku u ceni moze se uzeti za dve klase bolji procesor. ajde lepo kazi gde zivis, vec ce se javiti neko ko zivi blizu a ima mrvicu paste viska ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Mislim da je to totalno off topic,ili mozda provera mog poznavanja materije???
Generalno sam mislio na HTC platforme,ili ti Intel Atom i Via Nano. Primera radi Via Nano L2200 ima idle potrosnju od smo 200mV,a imas milon primera gde su doticni procesori radili (doduse testa radi)i bez kulera,tako da je malo glupo i raspravljati o zvaki(pasti).
Evo moj phenom II x2 545 radi bez paste pola godine i temperatura ne prelazi 40c u idle-u,a pod full load-u je nekih 57c,(isto je radio i sa pastom)mogu i postaviti shot,ako treba.Svaki proc ce najnormalnije raditi bez paste,stim ako hladnjak nije hrapav poput neobradjenog drveta...a da ne pricam za lapovanu varijantu kojoj pasta uopste nije potrebna,naravno.To cete lako proveriti ako uzmete procesor u ruke i spustite ga na hladnjak,videcete kako naleze i da li je neophodna pasta,jer sve zavisi os zavrsne obrade hladnjaka.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Ishmerish, nije provera znanja, vec me stvarno interesovalo :: Svakako, hvala na info-u :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: Making life more tolerabl :: ::
... ali sam ubedjenja da nijedna pasta ne provodi toplotu bolje od direktnog kontakta metal na metal,pod uslovom da je kontakt potpun.Inache koristim INTEL E5200 i E3200 bez ikakve paste na defaultu.
@duskons: ako sjebesh procesor da znash zema te zeznuo jbg.`ko ce kome ako ne svoj svome` xexe
....sam pastu za 100 dindzi u nekom jako malom spricu! Ako je neko iz NS-a a treba mu, ima u Technotronicu! A evo stigo je i procesor tako da sad sledi zamena! Pozdrav i hvala na savetima!!!
....namesteno!!! Sljaka ko leptir!!! Bogami ja osetim razliku naspram onog starog, mada je i to daleko od danasnjih! Ali sta ces!!! Hvala vam jos jednom svima!!! Pozdrav!!!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.