Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Hitno potrebna pomoc/sugestija!
STRANA 1 OD 1
f0rever Hitno potrebna pomoc/sugestija! 29.07.2010. 02:11 T28397

status: user
broj poruka: 3823

Pozdrav svima.

Danas sam pazario Athlon II 240 i GigaByte M68m-S2P.

Problem je sledeci.

Nece da prepozna Gigabyte Silet Pipe II 8600GT!(Onaj klasican bi-bip zvuk za VGA error 1xlong 2x short pisti)

Evo sta sam probao:

1. Probao 8600GT na drugom kompjuteru - radi. Dakle, ispravna je graficka 100%.
2. Flesovao BIOS, iako je u opisu pisalo da resava probleme vezane za kompitabilnost grafickih kartica - nista se nije promenilo, i dalje je isti problem.

Napomenuo bih da sam sve uradio po pravilnom protokolu(dakle, nemojte mi pricati kako treba prvo da iskljucim integrisanu VGA na toj ploci, etc).

Bitno mi je da mi odgovorite sutra, do 12h, jer sutra idem da je nosim na garanciju.

Moja pitanja:

Da li je neispravan PCI-E slot, ili jednostavno ne podrzava 8600GT cip? Cak je i malo paradoksno pitati, jer, ista firma, a i 8600GT je veoma zastupljena kartica, inace, ploca poseduje Nforce 630a cipset, tako da ne vidim u cemu je zapravo problem?

Da li bih trebao da sutra insistiram da mi odmah, na licu mesta zamene plocu, je sam je danas kupio? Ja zaista nemam nameru da cekam 45 dana dok se oni smiluju da mi je zamene.

Da napomenem da CPU+MB rade(upravo vam pisem sa Athlona II 240 i te ploce, samo sto koristim integrusu koja dolazi uz MB GForce 7050, ako se ne varam po pitanju modela)

Hvala unapred na odgovorima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar ... 29.07.2010. 02:17 #233694

broj poruka: 2386
nishta dok ne probash sa drugom grafikom. Ne morash ti prvo da iskljuchish, trebalo bi da plocha sama to uradi.

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

f0rever Hitno potrebna pomoc/sugestija! 29.07.2010. 02:19 #233695

Zasto bih morao da probam sa drugom grafikom, kada je i ova ispravna?

I zar nije malo paradoksno da 8600GT potpisana od strane Gigabyte, nece da radi na Gigabyte ploci?

Jos veci paradoks:

Radi na Nforce 405 cipsetu, a nece na Nforce630a(na ovoj mojoj)?

Napominjem, 8600GT je ispravan!
Jebivetar razumeo sam sve shto si napisao 29.07.2010. 02:33 #233696

Pa ako ne radi neka druga kartica onda mozesh da sumnjash na neispravnost PCIEx slota i neispravnost matichne ploche. Kako josh mislish da se to moze utvrditi?
Chipset nema veze, treba da pokaze POST.

gilopile Re: Hitno potrebna pomoc/sugestija! 29.07.2010. 02:34 #233698

broj poruka: 9459
Svaka ploca sa PCI-e slotom ce podrzati sve graficke kartice sa tim interfejsom,nebitno o proizvodjacu performansama,memoriji....Ne postoji iznimak.Problem moze biti samo u kartici i njenom fizickom ostecenju na konektoru,ili milimetarski razmak na tvojoj ploci u PCI-e slotu koji se ne poklapa sa doticnom karticom(sto kazes da radi na drugom compu).Dobro ocisti konektor na graf. i pokusaj da je umetnes u slot(onako hard),ako treba i vise puta uz restart.Naravno da to radis uz ugasen comp,a vidim da se razumes,ali nebih da se osecam krivim,ako krene...:(

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: Pozdrav svima
:: Danas sam pazario Athlon II 240 i GigaByte M68m-S2P
:: Problem je sledeci
:: Nece da prepozna Gigabyte Silet Pipe II 8600GT!(Onaj klasican bi-bip zvuk za VGA error 1xlong 2x short pisti
:: Evo sta sam probao
:: 1. Probao 8600GT na drugom kompjuteru - radi. Dakle, ispravna je graficka 100%
:: 2. Flesovao BIOS, iako je u opisu pisalo da resava probleme vezane za kompitabilnost grafickih kartica - nista se nije promenilo, i dalje je isti problem
:: Napomenuo bih da sam sve uradio po pravilnom protokolu(dakle, nemojte mi pricati kako treba prvo da iskljucim integrisanu VGA na toj ploci, etc)
:: Bitno mi je da mi odgovorite sutra, do 12h, jer sutra idem da je nosim na garanciju
:: Moja pitanja
:: Da li je neispravan PCI-E slot, ili jednostavno ne podrzava 8600GT cip? Cak je i malo paradoksno pitati, jer, ista firma, a i 8600GT je veoma zastupljena kartica, inace, ploca poseduje Nforce 630a cipset, tako da ne vidim u cemu je zapravo problem
:: Da li bih trebao da sutra insistiram da mi odmah, na licu mesta zamene plocu, je sam je danas kupio? Ja zaista nemam nameru da cekam 45 dana dok se oni smiluju da mi je zamene
:: Da napomenem da CPU+MB rade(upravo vam pisem sa Athlona II 240 i te ploce, samo sto koristim integrusu koja dolazi uz MB GForce 7050, ako se ne varam po pitanju modela
:: Hvala unapred na odgovorima.
MilosNBG ... 29.07.2010. 02:39 #233699

broj poruka: 1586
Jesi li siguran da si kartu dobro naterao u slot? Cisti kontakti na karti? Usmi gumicu za brisanje, pa ih prebrisi malo, pa pokusaj ponovo. Idealno bi bilo, sto kaze kolega, da imas jos neku kartu pri ruci da probas i nju, da eliminises defektan slot.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

f0rever -.- 29.07.2010. 02:39 #233700

Odoh odmah da probam to.

Jako sam isfrustriran, nadam se da ce ovo proraditi, ili ja odoh da se zalim sutra. :(
gilopile Re: -.- 29.07.2010. 02:45 #233701

Dobro obrisi konektor na graf.,moze sa nekakvom krpicom,majcom,trljaj dok se ne usijaju vodovi i dok ne poprime sjajno zlatnu boju...ja sam jednom i sa gacama/mudantama:)),mora da se sija.Samo pazi na sitne kondezatore iznad,da ih ne pokosis,jer onda sve ode u majcinu...

:: Odoh odmah da probam to.
:: Jako sam isfrustriran, nadam se da ce ovo proraditi, ili ja odoh da se zalim sutra. :(
mighty Imam jednu istu takvu. 29.07.2010. 08:43 #233723

broj poruka: 1670
Problem je da nije htela iz nekog razloga da radi u AMD računarima. Dao je drugaru koji je imao intel konfiguraciju, radila normalno. Posle je zamenio konf za AMD i nije htela da radi. Došao kod mene, pošto je bila u garanciji, probali je na mom kompu i na još par koji su Intel platforme i svuda je radila. Vratili se kod njega - neće. Probali na starom kompu, hoće.

I tako smo je prošetali na više računara, iz nekog razloga nije htela na nekima da radi, na nekima jeste. Probali da je flash-ujemo, stavili na novoj ploči najnoviji BIOS, ali ostalo isto. Na kraju sam je ostavio u nekom nebitnom računaru, gde još uvek radi. WTF, prvi i jedini put sam imao takav slučaj.
mighty Re 29.07.2010. 08:56 #233725

broj poruka: 1670
Zaboravio da napomenem. Pošto je bila u garanciji u Imtel-u, nagovorio sam ih da je zamene. Dobili smo drugu, identičnu (razlikovali se serijski brojevi, definitivno nije vraćena ista). I sa njom je bio potpuno isti problem. Na kraju drugar uzeo 8800GT-a, a od ove smo odustali i ostavili je u kompu u kom je htela da radi.
Jebivetar eto 29.07.2010. 10:37 #233748

ma koliko glupo zvuchalo i to je moguce, pa chak i kod nVidije. Mozda nema problem sa drajverima ali ima sa nekompatibilnosti grafichke karte i ploche. I to obe Gigabajt.

mikac962 Re: 29.07.2010. 20:51 #233853

broj poruka: 555
Izgleda da nisi jedini sa ovim problem. Guglajuci malo video sam da se i drugi zale na isti problem, ali nigde nisam nasao da je neko dao neko resenje. Mozda ne bi bilo lose direktno postaviti pitanje na Gigabyte sajtu. Mozada njihovi strucnjaci daju neko resenje.

f0rever :P 31.07.2010. 01:32 #234124

Pozdrav! Samo da javim da sam resio problem.

U WinWin-u su mi vratili novac za plocu, takodje, vratio sam i 8600GT kod lika kod kojeg sam je i uzeo jer nisam imao zivaca da se bakcem vise sa svime time, i uradio sam sledece:

Uzeo sam M2N-SLI Deluxe Asus za 4,000din na oglasima, i 7600GT Gainward za 1500din. na oglasima.

Tako da konf. sada glasi:

M2N SLI Deluxe Asus
Athlon II 240 x2
7600GT
1GB DDR2

Ostalo nebitno.

Hvala svima na predlozima i pomoci, pozdrav.

gilopile Re: :P 31.07.2010. 02:13 #234126

Super da si resio problem:)Nemoj da je ostalo nebitno!Kakvu tastaturu imas,pa ondak misa,podlogu...a i stolicu?Sta da udari par komata u rihter,pa da se strmoglavis,more,navedi sve.

Evo,kod mene u zaseoku je danas bilo jako nevreme,i iscupalo mi sat.tanjir,i za malo za ode sa njim i skystar skupa sa compom:(

:: Pozdrav! Samo da javim da sam resio problem
:: U WinWin-u su mi vratili novac za plocu, takodje, vratio sam i 8600GT kod lika kod kojeg sam je i uzeo jer nisam imao zivaca da se bakcem vise sa svime time, i uradio sam sledece
:: Uzeo sam M2N-SLI Deluxe Asus za 4,000din na oglasima, i 7600GT Gainward za 1500din. na oglasima
:: Tako da konf. sada glasi
:: M2N SLI Deluxe Asu
:: Athlon II 240 x
:: 7600G
:: 1GB DDR
:: Ostalo nebitno
:: Hvala svima na predlozima i pomoci, pozdrav
f0rever I to sto kazes.. 31.07.2010. 02:29 #234127

Tastatura A4Tech. :D

Podloga&Mis Logitech MX518&SteeSeriesQCK

320GB Hitachi 16MB :-PP

LCpower napajanje 420W, kuciste neko u raspadu, mnogo se raspada. :-D

Stolica neka crna velika, udobna, fina, superiorna. :D

XD XD XD
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs