Molim za pomoc oko izbora ploce na koju ce ici Athlon 2 435 ili nesto slicno.
Bilo bi pozeljno da ima opciju otkljucavanja cetvrtog jezgra, ali ne verujem da cu ga nesto klokovati tako da mi ne treba neka bolja (visa) klasa. U obzir dolaze am2+ i am3 ploce
Pitanja: Da li postoji realna (primetna) razlika izmedju ddr2 800-1066 i ddr3 1066-1333 memorije? Da li postoji (primetna) razlika u performansama istog procesora na am2+ i am3 ploci?
Gledaj da uzmes neku memoriju sa vecom frekvencijom I manjom latencijom, manja latencija znaci brzi odgovor memorije. Ako juris ddr3, onda gledaj one sa CL7. Samo tako ces osetiti neku razliku. Plocu uzmi bilo koju koja je s710 ili 750 south bridge, mozes ih naci I polovne.
GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX /CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: Ajde mi molim te objasni ovo sa latencijom posto se bas ne razumem, i daj neki primer ako nije problem :: Hval :: :: ::
A sad ne vezano za temu. Athlon 3500+ radi na 2.2gh. Zasto on nosi oznaku 3500, Da li to znaci da on moze da se digne preko 3500gh (bez monstruoznih hladnjaka)? Da li Athlon2 435 radi na 2.9gh kako pise ili na manje?
jer one već dugo vrmena nemaju gotovo nikakve veze sa stvarnom frekvencijom istih. U suštini, što je veća oznaka procesora, on bi trebalo da bude bolji (brži), ako gledamo procesore jednog proizvođača (dakle samo Intela, ili samo AMD-a). 3500+ je AMD-ova oznaka koja (ako ne grešim) označava procesor koji je po performansama ekvivalentan Intelovom koji radi na 3,5GHz. Inače, nema taorije da ga nateraš da radi na 3,5GHz, dok bi Athlon II 435 bez problema nasvirao na 3,5 i sa boks kulerom.
I ja sam ranije mislio da je Atlon 3500+ priblizan Intelu koji radi na 3.5gh ali to definitivno nije tako. Intel je sigurno bolji, pre ce biti da je 3500+ priblizan nekom Intelu koji radi na oko 2.2 (na toliko radi 3500+). Npr: u nekoj igri pise min Intel 2.6 ili Amd ekvivalent, a meni za 3500+ pise da nemam min.
Uvek sam bezao od ovih maticnih ploca, sto ne znaci da i ova nije dobra, ali lose iskustvo me je nateralo da ih izbegavam. Sto se tice Grafickih kartica su po meni u vrhu, izuzetno kvalitetne i sa odlicnim performansama.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Evo ja imam Msi k9n neo nforce 550 duze od 3,5 godine i nikakav problem nisam imao sa njom, jedino sto nema bas neke opcije ali je ni tada nisam mnogo platio. Drug ima istu oko 2,5 godine i ni njemu se nije kvarila, a pre toga je imao neku ne Msi, koja se pokvarila pa je ovu dobio u zamenu.
Ok, te ploce nisu lose, ovde ne generalizujem da ne valjaju sve MSI, samo kazem da sam ubedljivo najvise video otkaza kod MSI ploca, pa sam stekao takav utisak. Pogotovu onih Delta NF2, na desetine. Znam da Grafike MSI strasno dobro rade i da su izdrzljive ko djavo. Druigar mi ima bas tu MSI plocu(kao tvoju) i otprilike je ima oko 2,5 mozda 3 god. Jes da su kondenzatori naduveni vec godinu dana, ali radi odlicno jos uvek. Na sestrinom kompu su menjani kondenzatori na MSI ploci.
Ova ploca moze da bude odlicna za taj novac.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Mislim da grešiš. Intel je postao ponovo jači od AMD-a od pre neke 4 godine, tj. pojave Core2Duo procesora. Pre toga, od pojave prvih Athlona64 (a možda i ranije), AMD je bio bolji, pa otuda i te, danas neverovatne, PR oznake. Uostalom, i AMD i Intel su nekoliko puta promenili način označavanja procesora, tako da je poređenje starih i novih CPU-a gotovo nemoguće.
Da li je bolje uzeti ddr2 800 cl5 ili ddr3 1066 cl7? Da li ce Athlon 2/Phenom 2 imati vise/bolje mogucnosti na am3 ploci (posto su pravljeni za to podnozje)?
Sastavio sa komp, i otkljucao sam cetvrrto jezgro. Zanimljivo je to sto sam otkljucaoa i l3 kes (6mb) koji navodno Rana (jezgro) nema! Sada mi prepoznaje procesor kao Phenom II x4b40 sa Deneb jezgrom. Nisam nista testirao posto nemam sad vremena.
Javljam cim testiram kakvi su rezultati. Kada sam trazio podatke o procesoru svuda je pisalo da je Rana bazirana na Propusu (koji nema l3), ali ja sam ipak dobio Deneb (koji ima l3)!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.