Ima problema sa ovom asusovom plocom, u pocetku je kad se izgasi skroz iz napajanja i upali ponovo izbacivala bios podesavanja. Mislio sam da je baterija, onda sam izvadio bateriju i odneo je da mi da sajdjija istu takvu. Posle toga kad sam stavio novu, prijavio je neku gresku sa USB-om i presao preko nje, instalirao sam mu nov sistem i kako se restartovao vise nije hteo da se digne. Sad kad ga upalim , pocinje da ucitava memoritest, i ostatak hardvera prepozna i izbaci sledece: cmos checksum bad usbdvise overcurrent status detected The sistem will be shut down in 15 seconds
zatim se ugasi, probao sam da flesujem bios(cmos) ali nista, vadio sam cak i bateriju i opet nista. post kartica izbacuje gresku 85( the memory sizecheck is done.Displeying a soft error and checing for a password or bypassing winbios setup next.
ima li ko kakvu ideju , mozda bi trebao da se upuni bios opet, nesto ga je ubilo... Voleo bih da cujem i druga misljenja . Hvala!
U samoj USB utičnici, sa zadnje strane kućišta ili na prednjem panelu, ako pogledaš trebalo bi da vidiš ja mislim 4 kontakta sa gornje (donje) strane. Ne bi smeli da budu pokrivljeni i da se međusobno dodiruju ili da dodiruju masu (oklop).
Pozdrav!
Vlada
:: :: :: :: kako mislis kontakti, pa ne vidim da je bilo sta prespojeno...!
nijedan od kontakta ne ide direktno na masu , tj na oklop od kucista! svi pokazuju po malo sem zadnjeg , koji kao da ide preko neke diode... sto mi se cini da je normalno.Kad palim plocu prvo se zacije bip , pa onda bip bip i onda se upali slika i izbaci to. Zaboravio sam da napomenem da se isto ponasa i kad izvadim bateriju i upalim ga.
jesi li koristio kad programator za bios? Ima li ovo smisla , posto mi se ne kupuje programator od 100e za jednu plocu. MIslim da j eovde bios nesto zabrljaveo , jel sam kompletnu plocu raskacio i sve iz nje poskidao ... stavljao sam novo napajanje i ps2 tastaturu i misa . pogledaj ovo pa mi reci sta mislis: http://mondotech.blogspot.com/search/label/BIOS
Ako imas front panel, otkaci ga, izvadi plocu iz kucista pa je probaj na stolu, da li ce prijaviti isto. Neke Asus ploce su imale ove probleme sa pojedini verzijama biosa ali ako je do sada radila bez problema, cisto sumnjam da je do bios-a. Kada vadis plocu na sto, detaljno je pregledaj, mozda je neki opiljak uleteo negde kada si menjao bateriju., izduvaj kompresoro ili usisivacem ako ti je pri ruci.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.