:: :: Da li moze da se stavi amd athlon 2500 socet a na plocu A7V133-M na kojoj je trnutno amd athlon 1500 socet
Moci ce, samo ce ti smanjiti magistralu, koliko se ja secam. Ako je Barton jezgro u pitanju, ono radi na 166, ta ploca podrzava do 133, tako da ce samo smanjiti magistralu, koliko se secam.
Moze to da upali, a i ne mora! Ja sam to radiona nekoj KT266 ploci i uspelo je, dok na drugoj nije (radio je ali se povremeno zbunjivao restart sam od sebe, zamrzavanje i slicno) Sve u svemu probaj ne moze da skodi!
:: :: :: :: :: :: :: Da li moze da se stavi amd athlon 2500 socet a na plocu A7V133-M na kojoj je trnutno amd athlon 1500 socet :: :: Moci ce, samo ce ti smanjiti magistralu, koliko se ja secam. Ako je Barton jezgro u pitanju, ono radi na 166, ta ploca podrzava do 133, tako da ce samo smanjiti magistralu, koliko se secam.
Da i ne. Ako taj primerak bartona čak i upali na ploči maximalno će moći da radi na 133Mhz magistrali koliko ista ploča može da pruži. Pitanje je koliko će stabilno to da radi.
Ta ploča, od Athlon XP procesora, podržava samo one sa Palomino jezgrom, a oni rade na 1.75V, dok Barton radi na 1.65V. Razlika nije velika, ali zbog tih 0.1V procesor će se primetno više grejati. I ako proradi, pitanje je koliko će dugo potrajati.
da li je taj 2500 uopste Barton jezgro...moze biti i Thorton i Thoroughbread,a cak i palomino....tako da najverovatnije da nece ni upaliti sa tim procesorom ako ploca ne podrzava to jezgro,ali ako budes imao srece,prepoznace ga kao unknown processor,ukoliko je straije jezgro....
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647770. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.