Najzad sam namolio moje za novi komp, i evo kako bi to otprilike izgledalo: Amd X6 1055t Ati 5850 Hard disk 1Tb Memorija muskin od 1600Mhz Naoajanje Cooler master 750 w
greskom pitisnuo tab i enter i ode. Treba mi pomoc oko izbora jeftinije maticne plocekoja ce imati i CF. I da, hocu li ja moci na ovu konf. posle da prikacim gtx 460 i ako bi moglo kako bi to radilo? Pozdrav i hvala>
CF bi ti bio ok, ali ne može to kako ti misliš. HD 5850 i GTX 460 nikako neće moći da rade u CF. U pitanju su dve različite firme, potpuno različito sve. CF možeš samo sa još jednom HD 5850. Možeš i sa HD 5830 ili HD 5870, nebitno, samo da budu iz iste serije.
Ove ploce ne podrzavaju memoriju od 1600mhz mada bih mogao i od 1333 da uzmem ali, jel znate za neku kaja ima 2 PCI-E magistrale(valjda se tako zovu) X 16 jer kad bude zatrebalo ja cu uzeti jos jednu 5850mislim da mi x8 ili x 4 ne vrsi posao.
Iskreno ne znam sta je za tebe jeftinija ploca pored ovako skupih drugih komponeti koje mislis da kupis. Kazi koliki ti je budzet za plocu, pa da ti nesto pronadjemo. Moje licno misljenje je da pogresno gradis kucu, od krova, umesto od temelja. Osnova svake dobre konfiguracije pociva na dobroj ploci i dobrom napajanju. Na tome se ne stedi. Sve ostalo se kasnije moze menjati i dokupljivati.
od ploce trazim samo dve x 16 magistrale i mozda za tu memoriju, za klok mi ne treba jer se ovaj procesor sam automatski klokuje na 3,3gHz. to je sve . i kako to da stedim na napajanju pa zar je 750 W malo?
Tropikano, nasao bi i iglu u plastu sena. Samo jesli li siguran da podrzava i setojezgarce? jer tamo pise da podrzava najvise x4. Mada ne mora to nista da znaci mozda nije azurirano... Siguran?
:: Tropikano, nasao bi i iglu u plastu sena. Samo jesli li siguran da podrzava i setojezgarce? jer tamo pise da podrzava najvise x4. Mada ne mora to nista da znaci mozda nije azurirano... Siguran :: :: ::
ma nisam ni video da podrzava USB 3, tek sad dakle stvarno ne mogu da trazim vise od ovoga Hvala brate.
:: :: Ovo ako oces da poletis sa 4 graficke x :: :: Mislim da ti ovoliko nije potrebno, bolje da uzmes plocu sa novijim chipsetom, SB850, da ima usb 3.0 i sata3, kad vec kupujes extra komponente. :: ::
Nesto mi sumnjivo da je ova cena, ali izgleda po specifikacijama bas super. Jedino sto je MSI, pojma nemam kako stoje sa plocama, nisam cuo da ih hvale. Zovite i pitajte da li ih imaju po toj ceni i uzimajte
A za ostale samo X-evi kod Intela i FX-evi kod AMD-a imaju 2x16 linija cisto da se ne tripujete sa oznakama,nema veze sto je chip 790/890 i ima G,TD,X,U V ZWCXSDGTRYUJMNKIUJJKOOLLKKHG prefixe, samo F u oznaci garantuje punu propusnost od 16 linija na oba slot-a.
Edit:Nisam znao da su ovi iz IT sveta presli na ovako opake narkotike,oni su stvarno za posmatranje i to tuto kompleto sa onim homosapijensima iz SK-a,pa sve lepo u ludaru da ljuste zelene orase.
Waitamin... Ne razumem sta fali onoj Msi-ovoj osim 5o evra u ceni a i onaj asus isto nije los...Oces da obrazlozis to? A evo ti na sajtu proizvodjaca lepo pise da podrzava punu propusnost 2x16 linija http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=1g8o5Sh3csqM5M8u :: http://spedr.com/15bpl :: :: :: A za ostale samo X-evi kod Intela i FX-evi kod AMD-a imaju 2x16 linija cisto da se ne tripujete sa oznakama,nema veze sto je chip 790/890 i ima G,TD,X,U V ZWCXSDGTRYUJMNKIUJJKOOLLKKHG prefixe, samo F u oznaci garantuje punu propusnost od 16 linija na oba slot-a :: :: :: Edit:Nisam znao da su ovi iz IT sveta presli na ovako opake narkotike,oni su stvarno za posmatranje i to tuto kompleto sa onim homosapijensima iz SK-a,pa sve lepo u ludaru da ljuste zelene orase :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Sve te ploče podržavaju memoriju 1600, pogledaj u listi podržanih memorija. Na itsvetu po ko zna koji put jedu govana.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: :: Ove ploce ne podrzavaju memoriju od 1600mhz mada bih mogao i od 1333 da uzmem ali, jel znate za neku kaja ima 2 PCI-E magistrale(valjda se tako zovu) X 16 jer kad bude zatrebalo ja cu uzeti jos jednu 5850mislim da mi x8 ili x 4 ne vrsi posao :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.