Od juče moj procesor bulazni i diže temp u idle kao blesav. Počinje iz čista mira da kove u 63c-65c bez problema, uz ,naravno, karakteristično dranje zvučnika kućišta. Posle restarta i odmora od 2-3 min nastavlja sa radom uobičajeno i drži temp oko 54c-56c
Šta mu sad može da bude pa da pobrljavi tako?
AMD Phenom II 720 BE 2.8GHz x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Hitachi 160gb Chieftec 600w Chieftec BG-01v-b-sl-op
Problem je verovatno u tom četvrtom jezgru. Probaj da ga zaključaš, pa vidi kako će se ponašati. Jesi li testirao procesor linx-om? Moje mišljenje je da je do tog četvrtog jezgra, eto, to je možda razlog zašto su ga zaključali.
:: Ni jedan od programa ne očitava temperaturu, osim biosa :: Što je, koliko sam pročitao, prirodno kada otključaš četvrto jezgro na ovom procesoru :: :: Ali i dalje me muči šta može da izazove toliki rast temperature u 2 dana? :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Hitachi 160g :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: ::
Radio 10-ak dana na 3 jezgra, da proverim temperature sa i bez tog jezgra, bez veće promene je bilo. Čak sam i sad zaključao, nisam dobio ništa. Temperature su bile srazmerne ovim sada 1-2 stepena razlike. Ništa što bi pravdalo da je do toga problem. Kad pokrenem igre zvekne ga na 70-ak stepeni k`o od šale. Inače, na svom kućištu imam samo 2 devetke. Jedna upumpava vazduh ispod grafike, a druga čupa na zadnjem delu kućišta.
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Hitachi 160gb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.