Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Samo ste mi vi ostali da date konacni sud :)
STRANA 1 OD 1
Dejzan Samo ste mi vi ostali da date konacni sud :) 29.08.2010. 04:00 T28987

status: user
broj poruka: 3730

Dragi strucnjaci situacija je sledeca:
Devojka mi ima sempron3000+
maticna K8NF4G-SATA2
i cini mi se skoro 521 mb rama ddr 400

Voli da igra igre na face=u e sad pocele su osetno da joj koce
Pitanje je zbog cega ?
Sto se tice flesha i menjanje brauzera sve sam uradio nema sta nisam.
Ja tipujem da je masina stara 5 godina vec zrela za penziju :)
cujem da flesh sad trazi dosta rama i graficku kartu ? sto je po meni stvarno normalno posle 5 godina da se napreduje.
Da li ima neko drugo resenje ili negine nova mahina?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
silja1987 ... 29.08.2010. 04:20 #240289

broj poruka: 220
Pa mozda je net zeza,ne mora masina.Idi na speed test pa vidi brzinu.

Pisko Intel 29.08.2010. 08:39 #240292

broj poruka: 6672
Kriv je Intel i Adobe. A da je vreme za promenu, jeste. Procesori su demokratskog sveta proizvodi i, traže reizbore svake četiri godine a često i pre.....
Šta se desilo u međuvremenu, otkako je taj procesor bio više nego dovoljan za surf? Intel je pretekao AMD u performansama, a da bi napravio pravu razliku, u čip je implementirao nove sse instrukcije koje AMD, naravno, nema (nisu bitne kao izum, nego kao način drugačiji od instrukcija amd procesora), a nemaju ih, naravno, ni starije verzije Intel procesora... pošto Intel ima monopol na kompajler programskog koda, to znači da, svi koji nešto programiraju, koriste intel kompajler za softver koji prave - a u realnom svetu to je i za AMD i za Inte procesorel, e, novi softver (koji je bitan) kao što su profesionalne aplikacije (SVE što pravi ADOBE uzgred) na taj način forsira core i ixxx Intel procesore, s tim da je ceo set instrukcija za core, Intel morao džaba da da AMD-u kao nalog presude suda..... Šta je rezultat? Jednojezgarni pa i dvojezgarni procesori starije generacije, imaju velikih problema da svare adobe-ove flash i ostale zajebancije koje se MASOVNO nalaze na internet stranicama. Svi znamo, osećamo, da ti procesori i dalje imaju sirove snage i brzinu, ali, u realnosti, aplikacije štucaju li štucaju. Rešenje: kupuj novije procesore sa novim instrukcijama... (od core pa naovamo Intel, od athlon II i Phenom II AMD-e). Ako imaš imalo iskustva sa računarima, to je veooooma slično ili skoro istovetno sa situacijom kada na goli windows ne instaliraš drajvere za grafičku kartu, pa onda CPU obavlja proračune 2d i 3d. Sve se vuče, koči, zaglavljuje, imaš nepodnošljiv FPS pokreta miša itd... to je to, stariji procesori nemaju instrukcije i rade to pešačkim putem koristeći svu svoju procesorsku snagu - a nema je dovoljno, a novi, imaju set instrukcija koje to rade uz minimalno opterećenje. Pogledaj slobodno u task manageru kada se igra `Farma` i ostale krawagame, tj. flash internet stranice, zauzeće procesora i memorije biće katastrofalno....
Ako ništa nisi razumeo, ili malo: DA, mora novi procesor, ploča.... memara...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

xenox Flash kolje 29.08.2010. 08:45 #240293

broj poruka: 1411

Svaka nova verzija istog je i jos vece djubre od prethodnog, kao i sve od Adobe-a u zanjih par godina. Sve vise lici na gomilu slabo organizovanoh bajtova koji se trude da odrade nesto u zajednici, ali gube vreme i trose CPU na internu komunikaciju.

gile23 ... 29.08.2010. 08:53 #240295

broj poruka: 9121
Meni je na starom kompu pomogao laksi browser (chrome) inace dotad sam koristio firefox, to ce ti malo popraviti situaciju ali sta je tu je.

@pisko Adobe se mozda nije proslavio sa Flashom ali se zato proslavio sa Photoshop-om, Illustratorom i drugim korisnickim programima, tako da ih ne mozete nikako kuditi :). A i ne mozes da teras jedan te isti racunar 5 godina (ne vezano za temu).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 29.08.2010. 09:03 #240296

broj poruka: 4054

za te `male` igrice u face-u .. treba ti 1gb rama .. samo to
Pisko Re: ... 29.08.2010. 09:13 #240298

Nije tačno, 1gb nije dovoljno da bi radile zadovljavajuće. Nije u pitanju samo glad za memorijom već i bottleneck cpu-i bez potrebnih sse instrukcija. Provereno sa bartonom na 2,1Ghz i 1Gb memare na xp-u..., linux-u... jeste chrome malo bolji, ali, malo.
Adobe... dosta resursa troši kako da zaradi, a to nije uvek i unapređenje softvera. Sa photoshop-om već dugo imaju monopol, ali, jure kako da nametnu u potpunosti flash, pdf i samog sebe kao standard koj je šatro džabanna, ali, da naplaćuju drugima `da sve bude kako treba` sa njihovim procesorima, browserima, itd... Inače, rečenica `da sve bude kako treba SA DETETOM` je rečenica iz porodilišta u Užicu kojim doktor ili sestra traže mito pre porođaja.... (iz druge ruke, ja nisam platio).

::
:: za te `male` igrice u face-u .. treba ti 1gb rama .. samo t
gile23 ... 29.08.2010. 09:16 #240299

Mene samo zanima sta ce da uradi HTML 5, zivo me zanima da li ce biti to manje zahtevno nego flash.

Pozdrav!
Klinton RE 29.08.2010. 12:39 #240340

broj poruka: 88
Da li pomazu Noscript i Adblock za Firefox ?

Ocu da kazem i da je Klinton zena,
i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao.
Nema milos. I sta mu jebem...
Dejzan surovo.. 29.08.2010. 13:15 #240356

broj poruka: 3730

Net sam proverio odlican je sbb 4mb/ps
Bojim se da ste upravu da mora da se menja cela konfiguracija nema druge cak sam razmisljao da stavim i svoju graficku kartu kao da poveca brzinu medjutim citma po forumima da graficka moze da povuce ali bez 1 gb rama i i to ddr2 nece ni da cuje tako da
bice budzenje nove zveri
hvala jos jednom momci

Pisko Re: RE 29.08.2010. 20:07 #240442

Za šta da pomažu? Pomažu da nemaš fleš, javu i ostalo što čini sajt-stranicu, ali, ovde nije to poenta, čovek-žena BAŠ hoće da igra Farmu ili štagod drugo već bilo na facošupu normalno.... sa onim lepim dodacima za FF moglo se donekle ublažiti loš dizajn i rešenja, spora veza i tako.... pa i bottleneck starih procesora, ali, plaća se na ćupriji: nema svih sadržaja, pa na kraju ostaje upgrade.

:: Da li pomazu Noscript i Adblock za Firefox
:: Ocu da kazem i da je Klinton zena
:: i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao
:: Nema milos. I sta mu jebem...
gile23 ... 29.08.2010. 20:13 #240444

Na Apple-u ima takozvani click to flash, e sad ne znam da li to ima za firefox, inace to je po meni super smisljeno, sta mislis da ti treba kliknes, i prikaze ti flash i svi zadovoljni :).

Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs