Treba jednom klincu da sklopim masinu, odnosno promenim osnovne komponente: maticnu, procesor i ram memoriju. Budzet je ogranicen i veoma mali.
Razmisljao sam ovako nesto. CPU: AMD Athlon II x2 240 RAM: Kingston 1GB DDR2, PC800
Ostaje 6000-7000 dinara za maticnu. Treba da ima integrisanu graficku i da ne bude microATX formata.Ja sam naisao na neke ovako: GIGABYTE GA-MA785G-UD3H ASUS M4A78-VM
Ok ako hoce može ali šta te `bolje` ploce mogu, da lete? Za ovaj procesor mu to ne treba . Garancija ti ista i za `bolje` i one koje nisu. Bolja opcija je da uzme odvojenu grafiku ako ce klinac da se igra cak i najeftiniju. Imao sam dosta ploca i nikad nisam imao problema ni sa jednom bile 150 evra ili 50. Prve sam uzimao jer sam imao procesore sa vecom potrošnjom ili zbog sli il cf a sve to isto radi a on ovde uzima x240 i sigurno nece cf.
taj procesor moze da se nasvira prilicno i da se tako nasviran nosi sa gornjim segmentom mainstream kartica, nece tu skoditi ploca sa par kondenzatora vise u napajanju. sto se tice najjeftinijih 4350, nisu bolje od integrisanih toliko da pravdaju razliku u ceni. nema tu ozbiljnog igranja u svakom slucaju.
:: Ok ako hoce može ali šta te `bolje` ploce mogu, da lete? Za ovaj procesor mu to ne treba . Garancija ti ista i za `bolje` i one koje nisu. Bolja opcija je da uzme odvojenu grafiku ako ce klinac da se igra cak i najeftiniju :: Imao sam dosta ploca i nikad nisam imao problema ni sa jednom bile 150 evra ili 50. Prve sam uzimao jer sam imao procesore sa vecom potrošnjom ili zbog sli il cf a sve to isto radi a on ovde uzima x240 i sigurno nece cf :: ::
Ja da sam na tvom mestu isao bih na DDR3 varijantu i neku 8xx plocu, naravno moraces da doplatis malo za to ali ces imati konfiguraciju na kojoj ces lagano moci da odradis update.
na predlozima..Najverovatnije cemo ovu sto je raic predlozio. Klinac je bas mali (6 godina) i nece mu trebati racunar za neke mnogo zahtevne igre. Kupice graficku kad budu skupili malo para, do tada neka se igra na integrusi.
@gile Kazem da je budzet bas ogranicen, a mislim da ce biti sasvim dovoljna ddr2, nece se racunar koristiti za neke zahtevne programe
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647771. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.