ne vidim poentu. uporedjuju se procesori totalno razlicitih cenovnih razreda, razlicite arhitekture, sa razlicitim brojem jezgara, razlicitim (procentualno) overklokom, i sve to u gejming testovima koji ne odrazavaju realno snagu procesora. mere klinci ćune u skolskom wc-u, nista vise
protrljaj ok`ce i procitaj opet, kako ne vidis poentu covece Poenta je da za 19 iljadi dobijes amd procesor sa 6 jezgri koji je jaci od skupljeg intela ( 27 iljadi) sto je oko 10 hiljada dinara skuplje. Vise performansi za manje para, a test je u igrici jer je pricao gaming performansama
:: ne vidim poentu. uporedjuju se procesori totalno razlicitih cenovnih razreda, razlicite arhitekture, sa razlicitim brojem jezgara, razlicitim (procentualno) overklokom, i sve to u gejming testovima koji ne odrazavaju realno snagu procesora. :: mere klinci ćune u skolskom wc-u, nista vis :: :: __________________________________________________________________ :: http://a.yfrog.com/img267/2336/shabatakahelios.jp :: ::
ovo je u sustini odlican test jer stalno ljudi komentarisu sta bi bilo kad bi OCovali intel na 4GHz i eto sta bi bilo, steta sto je samo gaming test ali dobro, bar za gamere ovom intelu pored 1055t MESTA NEMA!
Osim sto je AMD baziran i dalje nastaroj arhitekturi uz dodata dva fizikcka jezgra dok je Intel daleko otisao sa svojim inovacijama u razvoju tehnologije. Moze to da se gleda iz vise uglova,
pa stara je prica da su najjeftiniji procesori najisplativiji za gejming konfe. sto su skuplji razlika je sve manja i manja. realno, sve preko PIIx4 od 120-130 evra je bacanje para
:: protrljaj ok`ce i procitaj opet, kako ne vidis poentu covec :: Poenta je da za 19 iljadi dobijes amd procesor sa 6 jezgri koji je jaci od skupljeg intela ( 27 iljadi) sto je oko 10 hiljada dinara skuplje :: Vise performansi za manje para, a test je u igrici jer je pricao gaming performansam :: :: mozda bi trebalo da ti se nacrta.ne znam ?: :: :: :: :: Intel E7500 2.93GH :: Gigabyte GA-EP43-DS :: 1x2GB Apacer 800MH :: 250GB W :: Gainward 9800GT 512MB :: Chieftec 350 :: Samsung 710n 17` TFT :: :: :: ne vidim poentu. uporedjuju se procesori totalno razlicitih cenovnih razreda, razlicite arhitekture, sa razlicitim brojem jezgara, razlicitim (procentualno) overklokom, i sve to u gejming testovima koji ne odrazavaju realno snagu procesora. :: :: mere klinci ćune u skolskom wc-u, nista vis :: :: :: :: __________________________________________________________________ :: :: http://a.yfrog.com/img267/2336/shabatakahelios.jp :: :: :: ::
sky sve je to jasno ki dan ali realno da sam gamer stvarno mi ne bi palo na pamet da kupim CPU za nekih 10000 vise zbog necega sto pise na papiru, a u igrama ne dolazi do izrazaja, zato sam i rekao da je steta sto su samo testirali igre, ko zna sta bi bilo u realnom radu, i da plus je razlika u cenama ploca 7000 pa ako su nekom pare za bacanje nemam nista protiv.
Intel mnogo vise zacenjuje zamalo da kazem `malo` vise, opet se prodaju hehe mozda namerno drze cenu da ne ubiju skroz AMD, neznam kako se u svetu prodaje AMD? Inace salu na stranu AMD-u svaka cast na cenama i cipsetova a i procesora, intelu je oduvek falio neki quad sa 2mb kesa i naravno obaranje aktuelnih cena, mnogo bre treba da bi se sklopio Intel nocna mora za nas standard.
Test je bulja, pazi kako glupawe nazive imaju te #konfe#!!! šta misliti o likovima koji daju takve nazive i njihovim testovima? FantomX i Lukija. Brate, inventivno kao imena dupliranih lažnih naloga na PCBerzi.... ništa dalje.
Dobro, poenta je da, bar u igrama (nekim, neke su drastične u drugom smeru ali ih ovde nema), intel `ne otkida`... ili, intel od 4 jezgra nije lošiji od AMD-a sa šest. Možda je i ovo pravi zaključak bar za gaming područje, pošto ga u rendisanju i dirkovanju šije.
Valjda je to jasno i najvecim zakeralima.Pa cak i da je losiji 1055 T 10 % opet taj Intel ne vredi toliko.Sad sto su se ljudi navukli na Intel to je druga prica,pa idu po inerciji.
Ko se bre navukao? Mislim, ko nije da ga navučemo.... ali, mnogi više kenjaju nego što kupuju. Tačka. Kad smo došli do para, a to je najteže Srbinu izvući iz džepa.... onda tek vidimo šta neko misli o nečemu. Ja bi pohvalio 6 jezgarne AMD-e, ali ih ne kupujem, isto tako mislim da bi u retkim trenucima kada nešto kodiram-dekodiram, voleo neko nasvirani Intel, ali, ni to ne kupujem. Doduše, svako treba proći fazu učenja na svojim greškama...
ja sam to prestao da koristim odavno ,odradi ga Avivo 3x brze od bilo kog CPU ,to ode 10 ili 11 puta brze od real time ,ako imas Ati grafu HD seriju imas onaj AS konverter nadji ga na berzi ,ja sam postavljao link ,radi sa Avivo engine odlican program koji koristi GPU za te stvari a mnogo brze od bilo kog CPU.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647771. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.