DFI LanParty LT X48-T3RS, Intel E8500+OCZ Vendetta 2, Patriot Sector 5 8gb(2x2)+(2x2) ddr3 1600MHz, OCZ ModXStream 780w, Gigabyte 8800GT GV-NX88T512HP rev 1.0, Thermaltake Armor+ 6600BWS, Dell 2209wa, itd. Pre mesec dana poceo je da se gasi monitor (sistem nastavlja da radi) 1-2 puta dnevno, sada se gasi posle par minuta (isto se desava i dok sam u biosu tako da windows nema veze sa ovim problemom). Ploca je bila na servisu, u garanciji je jos mesec dana, kod dobavljaca. Testirali su je sa intel quadom, ocz memorijom i radeon karticom i flesovali su bios zadnjom verzijom, kazu da radi bez problema?!? Graficka trenutno radi bez problema na DFI Infinity NF SLI-M2. Probao sam i neku staru 7900gs karticu i isti problem se desava. Probano i sa Corsair NX850w napajanjem. Probana i OCZ intel extreme xmp edition 2x1 Gb memorija. Nista nije klokovano, samo je memorija setovana na fabricke tajminge, voltazu i 1333MHz brzinu. Sistem je radio bez problema nekih osam meseci. Probao sam i Samsung 940bw monitor. Nema nikakvih pregrevanja, procesor prilikom rendera iz After Effectsa ne prelazi 44c (a rendao je i po 14-15 sati), Northbridge se hladi thermalrightom sa 8cm ventilatorom i hladan je kao tastina dusa, Southbridge je sa stock kulerom i uvek je hladan. Menjao sam i bateriju. Stavim jedan modul memorije i posle xxx restartovanja, clearovanja cmosa i safe boota sistem se podigne i radi par minuta. Cim dodam jos jedan modul monitor se ugasi pre podizanja sistema. Svaki modul memorije sam probao posebno tako da nijedan nije crkao. A i bios uvek prodje ucitavanje memorije a da ne prijavi C1 gresku. Graficku sam probao u oba PCI express slota cak i u x4 slotu. Da li ja negde gresim ili me dobavljac pravi ludim jer ostalo jos mesec dana garancije. Hvala unapred
Ako si probao drugu grafiku, napajanje i memoriju, sve je ne default a temperature ok... onda samo ploča ostaje.
Ako si je davao u servis dok se gasila retko, oni se verovatno nisu ni zmajavali da čekaju nego flešovali napamet i pali brate, problem rešen, a i ako nije doći ćeš ti njima opet bogu fala. Možda bi valjalo da im je odneseš sad kad totalno odbija saradnju.
Sad kad ti se ugasi, sistem još radi ili se ugasi skroz?
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ploča i memorija ne funkcionišu. Pri tome mogu biti ispravne sve komponente, a, možda samo ploča zajebava s tom memorijom. Ja tipujem na ploču. Ključna rečenica je da si menjao i drndao sa memorijama i da je to bio uzrok ludiranja, sve ostale zamene koje si uradio, usmeravaju na to jer nema uticaja - ni napajanje, ni grafulje ni procesor. Pošto je problem eskalirao, sad je vreme za hitni napad na primaoca reklamacije, i, ne daj se istrati dok se to na licu mesta ne proba kako ne radi, a tek ga onda ostavi da se mrče sa tim. Nemoj opisati problem a oni klimaju glavom i kao pišu, a da se u to ne uvere pred tobom. Nije da su podmukli, nego će da zaborave šta si pričao i najkraći put kako da te se reše biće pronađen.
Probao sam dva napajanja OCZ ModXStream 780w i Corsair HX850w. OCZ memorija je tu samo radi probe, Patriot sector 5 je memorija koja je radila osam meseci bez ikakvih problema i to svih 8Gb (cetiri modula po 2Gb).
Definitivno nesto nije u redu sa plocom.Moj komsija ima DFI Lan Party plocu i OCZ ram,radi mu konfa savrseno,sto znaci da nema nikakvog konflikta ploca-ram.Pozuri sa reklamacijom.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.