Sta mislite da li da uzmem ovaj procesor, nema garanciju daje decko radni 30dana. CEna je 170 evra sto je jako povoljno za ovaj procesor. Mislim ako ga uzmem i on radi sumlja da ce da crkne jer nisam cuo da je ikome procesor crkao sam od sebe, milim desava se ali ako je hladjen ok i sa normalnim naponom i umerenim povecavanjima za OC to bi trebalo da bude dobra ponuda. Trebaju mi sto vise misljenja..... Hvala unapred....
Kako nema garanciju? Izgubio ili sta? Mislim kupovati nesto bez garancije je macka u dzaku. S druge strane, 99% da je taj cpu ispravan, al opet.... ne znam, licno ne bi uzeo bez garancije...
Pa i ja to mislim sacekacu neki sa garancijom ipak je pametnije, ako znas nekog da prodaje i920 ili plocu neku x58 jeftinu pusti mi poruku na mail, unapred hvala.
ja imam i7 930 bez garancije mada sam uzeo od lika koji radi u asus-u
06.09.2010. 17:37
status: user broj poruka: 267
Ne brini se cpu ne moze tako lako da crkne pogotovo i7,uzmi opusteno,i 170e je ok cena..ako budes trazio i7 sa garancijom a tesko ces naci a i cena ce biti veca. I bolje ti je da uzmes 930 a ne 920 jer ne moras da brines kod 920 da li je C0 ili D0 revizija(D0 je MNOGO bolja).
Naravno da uzmes, skroz ti je dao korektne uslovbe za korektnu cenu. Znam decka sa bencha skroz je ok. 30 dana ti je sasvi sasvim dovoljno kao garancija. Uzimaj
:: Sta mislite da li da uzmem ovaj procesor, nema garanciju daje decko radni 30dana. CEna je 170 evra sto je jako povoljno za ovaj procesor. Mislim ako ga uzmem i on radi sumlja da ce da crkne jer nisam cuo da je ikome procesor crkao sam od sebe, milim desava se ali ako je hladjen ok i sa normalnim naponom i umerenim povecavanjima za OC to bi trebalo da bude dobra ponuda. Trebaju mi sto vise misljenja..... Hvala unapred... ::
Video sam i ja taj oglas i da planiram upgrade sigurno bi se potrudio da ga ćapim.Uzimaj to dok nije kasno.Za te pare nećeš naći bolje.A i koji će ti qrac gar na proc ako ćeš ga držati u granicama normale
Pa zapocetak cu ga drzati u granicama normale dok ne skupim pare za bolji kuler posle ce da ide na 4ghz... Znaci vas predlog je da ga uzmem pa da i ja sam mislio da ga kupom od lika sa BENCHA ali kazu da taj ES energy semly ne valja e sada ne znam sto el zna neko sta je to? I da li je bitno za tu 930 koji je steping ono co mili do ? Mislim DO je bolje ali ima li ta 930 to sa stepinzima?
Cek sta se kod i7 procesora znacenje `ES` promeilo? Ranije je bilo Engineering sample.
:: Pa zapocetak cu ga drzati u granicama normale dok ne skupim pare za bolji kuler posle ce da ide na 4ghz... Znaci vas predlog je da ga uzmem pa da i ja sam mislio da ga kupom od lika sa BENCHA ali kazu da taj ES energy semly ne valja e sada ne znam sto el zna neko sta je to? I da li je bitno za tu 930 koji je steping ono co mili do ? Mislim DO je bolje ali ima li ta 930 to sa stepinzima :: :: ::
Pa i sada je a sta to u stavri znaci? ES manje ce se klokovati vise ce se grejatimanje ce trositi struje a slabiji ce biti klok el zna neki tacno sta to znaci?
Zato košta toliko,inžinjerinski primerak je,ali ako je preživeo kod Spacemaster-a preživeće i kod tebe (mada samo možemo da nagađamo kod koga je bio). Tvoja lova,tvoja odluka
Kmeee Kmeeee ne znam sta da radim, a memorije sam vec uzeo hiperke na 1866 na defu ima tu da bude papren klok kada se domognem dobrog kuler :-D.... Mislio sam to da stavim na x58 ud5 plocu sta mislite oce li to moci na 4hhz :-D sa dobrim hladjenjem....
Ja ne bih nikad uzimao grafike ili procesore od te ekipe sa benchmarka, ne zbog toga kakvi su likovi taman posla, već zbog činjenice da se iživljavaju na njima. Taj 930 je verovatno prošao 10 ljudi, a većina je isprobavala njegove krajnje granice... Procesor vrlo lako može biti degradiran, dakle blago oštećen...
Tvoje pare, tvoja stvar, ali procesor i grafiku ne bih u ŽIVOTU kupio bez pismene garancije... __________________ Scourge of PCBerza
Slazem se, taj lik verovatno jeste korektan, ali to mu dodje kao kad Tito Ortiz ozeni Dzenu Dzemson, jeste ona mrak riba i zna da zadovolji lika kao nijedna ali bato ko je njoj sve `isprobavao kranje granice`...
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Slazem se, taj lik verovatno jeste korektan, ali to mu dodje kao kad Tito Ortiz ozeni Dzenu Dzemson, jeste ona mrak riba i zna da zadovolji lika kao nijedna ali bato ko je njoj sve `isprobavao kranje granice`.. :: :: :: :: ::
Možda samo da obradiš pažnju na same kontakte. Visok OC visoka potrpšnja i struja koja šiba kroz njih. Da nema nekih pocrnelih mesta ili nekih nepravilnodti. Doduše ovo je bila priča oko 1156 i prvih Foxconn soketa. Bilo je slučajeva da nagore kontakti. Socket 1366 je druga priča ali opet baci oko za svaki slučaj.
Hvala svakako cu da proverim kontakte i ako bude 1 samo malo sivkast i pod lupom a kamoli crn vracam mu ga nazad pa nisam ni ja mutav :-D. Tj necu ni da dam pare dok ga detaljno ne ispitam.
i7 930 je samo D0 stepping manje se greje i manje trosi tako da tu ne moras da brines,pa ja sam uzeo od spacemaster-a i moj ortak je uzeo od njega ,lik je ok,pa testiras cpu i vidis da li je ok,a drugo prvi cpu i7 920 C0 sam uzeo u atomu i kad sam ga otpakovao a nalepnica je bila pocepana i kad sam pogledao pinove video sam da je koriscen,alo ljudi pa dok cpu dodje u srbiju, prodje kroz ko zna koliko znojave dlanove(sakali),drugo primer kupis plocu kao ja u d.p racunarima X58a-UD7 otvoris ,pokrenes i vidis da je stavljen najnoviji bios koji je izasao 2 nedelje pre nego sto sam kupio,i naravno da je i ona koriscena,najnovi robu ce vecinu prodavca da otvori i da vidi na sta to lici.
Tako da mislim da ne postoji barem u srbiji roba koja je ne koriscena i ne otpakovana.
Mislim da su to većinom OK likovi koji ne bi kaljali ugled zbog usranog procesora.Čovek ti daje mesec dana radnu garanciju,istestiraš ga i ako je OK zadržiš ga.U krajnjem slučaju mislim da će oni najlakše da izboksuju zamenu tamo gde garancije uopšte i nema.Govorim o likovima koji predstavljaju OC Team Srbije.To je moje mišljenje,možda grešim ali nisam čuo da se neko žalio na trgovinu sa njima. (eto njih spominjem a verovatno nemaju nikakve veze sa tom prodajom)
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.