Jel ima neka jeftinija varijanta ploche.... na koju bi mogao da ide ovaj procesor.. a da ima opciju za otkljuchavanje jezgra i da mogu da izvuchem maximum iz procesora? Sad imam ASUS plochu M2N-E... al osim da clock-ovanja ne mogu da otlkucham procesor..nema takva opcija ni sa najnovijim BIOS-om, pa reko da vidim da li se isplati da kupim neku drugu plochu..noviju..ovu da prodam.. i da probam da otkljucham ovaj procesor :) mozda me ukakio primerak..pa uspe :D greota ne probati ehehe.. samo da na nju ide DDR2 i da nema integrushu i da nije skuplja od 5000-6000 dinara . ) pa ako neko moze da preporuchi neke ploche ..hvala unapred..pogotovo ako je neko imao ovaj procesor (ili ima josh uvek) i uspeo da ga otkljucha bez muke na kojoj plochi je to uradio :D Hvala svima unapred . )
Asus M2N-E AM2+ 7750 Black Edition Geil 2 x 1GB 667Mhz 2 x 160GB Maxtor nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 750/1600/1900 Asus DVD/RW Blueberry 450W
Ovaj dvojezgarac se ne otkljucava, samo ima otkljucan mnozilac(`multi`) i ako si srecan OC ide do 3.1-3.2GHz na vazduhu-baziran je na Phenomima I generacije
Ploce koje otkljucavaju AMD procesore obicno su one koje imaju AMD/ATi juzne mostove pocev sa SB710,750 i visim (SB 850), i poneke sa nVidia chipsetom, ali malo ih je (npr.mislim da je GA-720-US3 jedna od jeftinijih sa nV chipsetom)
Enivej, nVidija je polako ispala iz chipset-price, i za Intele, i za AMD-eje
Novije ASUS AM3 ploce sa DDR3 memorijom i chipsetima 8xx (880G,870,890) imaju hardverski core unlock, znaci ne cacka se ACC u BIOS-u,nego se mrdne prekidac/polugica na ploci pored soketa-ako uspe, uspe, ako ne-nikom nista
Tu su i MSI ploce neke, i Biostar, i Gigabyte, itd, itd
Trenutno je PhenomII X2 555 najzahvalniji za unlock, dosta veliki % tih procesora se uspesno otkljucava, ali nema garancije za svaki da uspeva
Preporucena MSI-770-C45 je isto odlicna budzetska `unlock` ploca sa ATI770+SB710 i ACC, jedino sto je vec pomalo `zastareo` chipset(ovo shvati jako uslovno) i sto radi sa DDR3 memorijom
Poz, i sa srecom u potrazi za stabilnom core-unlock plochicom
:: Ovaj dvojezgarac se ne otkljucava, samo ima otkljucan mnozilac(`multi`) i ako si srecan OC ide do 3.1-3.2GHz na vazduhu-baziran je na Phenomima I generacij :: :: Ploce koje otkljucavaju AMD procesore obicno su one koje imaju AMD/ATi juzne mostov :: pocev sa SB710,750 i visim (SB 850), i poneke sa nVidia chipsetom, ali malo ih je (npr.mislim da je GA-720-US3 jedna od jeftinijih sa nV chipsetom :: :: Enivej, nVidija je polako ispala iz chipset-price, i za Intele, i za AMD-ej :: :: Novije ASUS AM3 ploce sa DDR3 memorijom i chipsetima 8xx (880G,870,890) imaju hardverski core unlock, znaci ne cacka se ACC u BIOS-u,nego se mrdne prekidac/polugica na ploci pored soketa-ako uspe, uspe, ako ne-nikom nist :: :: Tu su i MSI ploce neke, i Biostar, i Gigabyte, itd, it :: :: Trenutno je PhenomII X2 555 najzahvalniji za unlock, dosta veliki % tih procesora se uspesno otkljucava, ali nema garancije za svaki da uspev :: :: Preporucena MSI-770-C45 je isto odlicna budzetska `unlock` ploca sa ATI770+SB710 i ACC, jedino sto je vec pomalo `zastareo` chipset(ovo shvati jako uslovno) i sto radi sa DDR3 memorijo :: :: Poz, i sa srecom u potrazi za stabilnom core-unlock plochico :: :: :: :: ::
@kidecar To se zove objashnjavanje u jednom linku. Gotovo svi Phenomi se otkljuchavaju (postoji mogucnost). Isto si lupio za nove AMD ploche (800 chipset) kada si rekao da imaju hardware-ski unlock, ploche koje imaju hardware-ski unlock su iskljuchivo by Asus i sa 800 chipsetom (koliko sam informisan samo 890).
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
:: http://www.techpowerup.com/92330/Athlon_X2_7750_BE_Unlocked_to_Quad-Core.htm :: :: :: .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=137581 :: :: :: :: :: :: Ovaj dvojezgarac se ne otkljucava, samo ima otkljucan mnozilac(`multi`) i ako si srecan OC ide do 3.1-3.2GHz na vazduhu-baziran je na Phenomima I generacij :: :: :: :: Ploce koje otkljucavaju AMD procesore obicno su one koje imaju AMD/ATi juzne mostov :: :: pocev sa SB710,750 i visim (SB 850), i poneke sa nVidia chipsetom, ali malo ih je (npr.mislim da je GA-720-US3 jedna od jeftinijih sa nV chipsetom :: :: :: :: Enivej, nVidija je polako ispala iz chipset-price, i za Intele, i za AMD-ej :: :: :: :: Novije ASUS AM3 ploce sa DDR3 memorijom i chipsetima 8xx (880G,870,890) imaju hardverski core unlock, znaci ne cacka se ACC u BIOS-u,nego se mrdne prekidac/polugica na ploci pored soketa-ako uspe, uspe, ako ne-nikom nist :: :: :: :: Tu su i MSI ploce neke, i Biostar, i Gigabyte, itd, it :: :: :: :: Trenutno je PhenomII X2 555 najzahvalniji za unlock, dosta veliki % tih procesora se uspesno otkljucava, ali nema garancije za svaki da uspev :: :: :: :: Preporucena MSI-770-C45 je isto odlicna budzetska `unlock` ploca sa ATI770+SB710 i ACC, jedino sto je vec pomalo `zastareo` chipset(ovo shvati jako uslovno) i sto radi sa DDR3 memorijo :: :: :: :: Poz, i sa srecom u potrazi za stabilnom core-unlock plochico :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Ovaj dvojezgarac se ne otkljucava, samo ima otkljucan mnozilac(`multi`) i ako si srecan OC ide do 3.1-3.2GHz na vazduhu-baziran je na Phenomima I generacij :: :: Ploce koje otkljucavaju AMD procesore obicno su one koje imaju AMD/ATi juzne mostov :: pocev sa SB710,750 i visim (SB 850), i poneke sa nVidia chipsetom, ali malo ih je (npr.mislim da je GA-720-US3 jedna od jeftinijih sa nV chipsetom :: :: Enivej, nVidija je polako ispala iz chipset-price, i za Intele, i za AMD-ej :: :: Novije ASUS AM3 ploce sa DDR3 memorijom i chipsetima 8xx (880G,870,890) imaju hardverski core unlock, znaci ne cacka se ACC u BIOS-u,nego se mrdne prekidac/polugica na ploci pored soketa-ako uspe, uspe, ako ne-nikom nist :: :: Tu su i MSI ploce neke, i Biostar, i Gigabyte, itd, it :: :: Trenutno je PhenomII X2 555 najzahvalniji za unlock, dosta veliki % tih procesora se uspesno otkljucava, ali nema garancije za svaki da uspev :: :: Preporucena MSI-770-C45 je isto odlicna budzetska `unlock` ploca sa ATI770+SB710 i ACC, jedino sto je vec pomalo `zastareo` chipset(ovo shvati jako uslovno) i sto radi sa DDR3 memorijo :: :: Poz, i sa srecom u potrazi za stabilnom core-unlock plochico :: :: :: :: ::
Hvala svima na odgovorima... Ali i dalje nisam dobio koju plochu da uzmem osim od momka iznad mene :( ajde ljudi help :D
Asus M2N-E AM2+ 7750 Black Editio n Geil 2 x 1GB 667Mhz 2 x 160GB Maxto r nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 750/1600/1900 Asus DVD/RW Blueberry 450W
Skromnije bit ne moze,po cemu je respektabilniji???????,zato sto ima par likova koji ce i onako da se totales prebace na HWG veoma brzo.
Drugo molim te nemoj vise da se sramotis sa Kuma-om,jer ne mogu da verujem da mozes da napises ovakvu glupost,ako po ovome treba da cenimo tvoje znanje u HW-u i obavestenost bices odmah do skeletora na zacelju.
Ja sam licno tri otkljucao, u pitanju su 7750, C2 revizije sa batch brojevima 0912,0918,0921,0928.
Ja vozim tu Kumu od februara 2009-e, batch 0850, isto me svojevremeno zaintrigirala ta prica, ali kako tada na netu nije bilo puno likova koji su prijavili otkljucavanje (sem onog Korejanca sa Biostarom i specific BIOS-om), gotovo da niko u to vreme nije uspeo i pored toga sto su ljudi sa x2 7750BE pazarili te ploce i pokusavali.
Moguce da je kasnije AMD izbacio te batch-eve koji se unlock-uju, a prve serije behu zakljucane
Reci, leba ti, koje si ploce/plocu koristio, koji BIOS pri unlock-u, zvanican ,hakovan?
Jel imas neke svoje linkove ka CPU-Z validator-u?
Nije da ne verujem, nego me stvarno zanima ukupna prica i sta se na kraju ispostavilo za Kumice .)
Stvarno nisam imao nameru da sirim dezinformacije :)
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.