Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Apdejt biosa na Asus ploci
STRANA 1 OD 2  
unknow13 Apdejt biosa na Asus ploci 11.09.2010. 18:53 T29324

status: user
broj poruka: 581
Kupio sam Asus m4a89gtd pro/usb3 maticnu plocu, ali mi pravi dosta problema, pa sam pomislio da je zbog stare verzije biosa. Da li je neko imao iskustva sa ASUS update Utility i da li je moguce apdejtovati bios iz os bez problema ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 11.09.2010. 18:56 #244072

broj poruka: 19073
nema potrebe, snimis samo bios file na flash, ubacis ga u plocu, udjes u bios i imas tab EzFlash, to je za flash-ovanje biosa, dalje ces se snaci sam, mnogo je prosto: http://goo.gl/pFqV

btw, kakve probleme imas sa tom plocom?

raic Moguće je i radi 11.09.2010. 19:12 #244079

broj poruka: 9006
Ali bolje da odradiš to iz biosa, ako ti vrisne windows tokom updejta ode mas u propas. Što je sigurno - sigurno

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

vladarko Moguće je iz OS 11.09.2010. 19:37 #244086

broj poruka: 4228
tako sam radio X puta do sada, imao sam sreće X puta i X puta sam strepeo da se nešto ne desi (AntiVirus, Win update, trte, mrte...)

Kao što su ti već predložili, iz BIOS-a ti je bezbednije.

Pozdrav!

Vlada

imarkovic Re: Moguće je iz OS 11.09.2010. 19:42 #244090

ma nije ni to problem, ja sam jedno 20x update-ovao iz windows-a, ako strepis, samo pogasis neke programe, tipa anti virus i sl. i odradi bez problema, ali stoji da je iz bios\dos-a bezbednije..

:: tako sam radio X puta do sada, imao sam sreće X puta i X puta sam strepeo da se nešto ne desi (AntiVirus, Win update, trte, mrte...
::
:: Kao što su ti već predložili, iz BIOS-a ti je bezbednije
:: Pozdrav
:: Vlad
vladarko + što ako radiš preko Asus u-p-d-a-t-e 11.09.2010. 19:49 #244092

on nekad skida noviju verziju samog sebe, ali katastrofa sporo (imam 5Mb ADSL), pa ti lepo dođe da odustaneš od svega.

Meni je pre neki dan na Asus M2N-E javio da BIOS koji mi je ponudio i koji sam izabrao nije kompatibilan sa pločom...!

Pozdrav!

Vlada

DarkDawn ja sam na toj ploci 11.09.2010. 19:53 #244094

broj poruka: 697
bez problema uradio update biosa iz windowsa.
Kakve probleme imas, ja nisam imao nikakvih problema od kad je imam?

vladarko Re: ja sam na toj ploci 11.09.2010. 20:03 #244099

Ako mene pitaš...

... probao sam da stavim ovaj poslednji BIOS, mislim da je beta 5001 ili slično... Piše da to nije ta ploča itd.

Na njoj imam trenutno Kumu 7850 BE i BIOS 1701.

Pozdrav!

Vlada

:: bez problema uradio update biosa iz windowsa
:: Kakve probleme imas, ja nisam imao nikakvih problema od kad je imam
xendza koje problemeeeee? 11.09.2010. 20:03 #244100

broj poruka: 601

.I.

Reci bre koje probleme ti zadaje ta ploca!!!
vladarko Da nije uradio iz Windows-a...? 11.09.2010. 20:47 #244111

Pozdrav!

Vlada

unknow13 Problemi 12.09.2010. 00:19 #244148

1)Non stop kod ukljucivanja racunara izbacuje Hard disc error, please press ctrl+alt+delete to restart computer.
2)Kod pokretanja windowsa mi ispise da izaberem koji sistem hocu da pokrenem, a imam samo win7. Vise puta sam instalirao os i stalno je isto.
I tako dalje..

toocool @vladarko 12.09.2010. 01:39 #244155

broj poruka: 1092
izgleda da ti je windows veseo
uradi update iz samog biosa kao sto su ljudi lepo i objasnili
imam istu plocu i taj bios (5001) sam zviznuo cim se pojavio
inace, verzija 3001 je omgucila X4 procesore a ova 5001 je za X6
asus pedantan kao i uvek :)
evo da vidis
http://postavi.com/hosted/89d666b5d1923968223e4c1157f8cb04.jpg

Ko prvi devojci, njegova devojka.Ko poslednji devojci, njegova žena.
- Dušan Radović -

imarkovic Re: + što ako radiš preko Asus u-p-d-a-t-e 12.09.2010. 09:32 #244176

pazi, pricam o update-u biosa VAN interenta, u windows-u.

@unknow13 - nista ti od toga nije problem do ploce:
1) Proveri Hard Disk.
2) Mozes rucno da izbrises nepotreban windows, tako sto nadjes boot.ini file na C:\ (stavis show hidden system files & folers) i obrises nepotrebnu putanju. Potrazi po netu. A to sto si vise puta instalirao win i uvek je isto je zbog toga sto nisi adekvatno formatirao particiju pre instaliranja win-a.

:: on nekad skida noviju verziju samog sebe, ali katastrofa sporo (imam 5Mb ADSL), pa ti lepo dođe da odustaneš od svega
:: Meni je pre neki dan na Asus M2N-E javio da BIOS koji mi je ponudio i koji sam izabrao nije kompatibilan sa pločom...!
:: Pozdrav
:: Vlad
vladarko @imarkovic @toocool 12.09.2010. 09:57 #244178

znam o čemu pričate, pratim temu, samo pričam sopstvena iskustva sa Asus update i Win

BIOS na drugim računarima sam do sada uspešno zamenio sa AU, na jednoj mojoj mašini nisam uspeo, možda je i problem kombinacija AU + M2NE+ Win7 64b, ne znam.

Naravno da ću probati iz BIOS-a.

@toocool Koji procesor si stavio na nju?

Pozdrav!

Vlada

unknow13 Re: Re: + što ako radiš preko Asus u-p-d-a-t-e 12.09.2010. 11:40 #244203

Kod instalacije sam stalno formatirao particije, pomocu Hiren`s boot CD 9.6, tako da nije to u pitanju.

:: pazi, pricam o update-u biosa VAN interenta, u windows-u
:: @unknow13 - nista ti od toga nije problem do ploce
:: 1) Proveri Hard Disk
:: 2) Mozes rucno da izbrises nepotreban windows, tako sto nadjes boot.ini file na C:\ (stavis show hidden system files & folers) i obrises nepotrebnu putanju. Potrazi po netu. A to sto si vise puta instalirao win i uvek je isto je zbog toga sto nisi adekvatno formatirao particiju pre instaliranja win-a
:: :: on nekad skida noviju verziju samog sebe, ali katastrofa sporo (imam 5Mb ADSL), pa ti lepo dođe da odustaneš od svega
:: ::
:: :: Meni je pre neki dan na Asus M2N-E javio da BIOS koji mi je ponudio i koji sam izabrao nije kompatibilan sa pločom...!
:: :: Pozdrav
:: :: Vlad
toocool @vladarko 12.09.2010. 11:45 #244204

broj poruka: 1092
mozda te i zeza win 7 64 pa ti ne da da to uradis iz windowsa
u martu sam menjao procesor
stavio sam athlon II X4 620 i sve lepo radi vec mesecima
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1228687

Ko prvi devojci, njegova devojka.Ko poslednji devojci, njegova žena.
- Dušan Radović -

imarkovic Re: Re: Re: + što ako radiš preko Asus u-p-d-a-t-e 12.09.2010. 11:51 #244206

Otkaci SVE hard diskove sem tog sto instaliras windows na njemu, pa probaj, tako dodeljuje njemu primary i nece da te smara sa odabirom, to da znas da sledeci put, a sada ti je najlakse da ides desni klik na mycomp, properties, ne znam tacno kod sedmice na pamet, nadji startup and recovery, nadji `time to display list of operating system`, iskljuci opciju.
evo: http://goo.gl/unGA - ISKLJUCIS SAMO PRVU OPCIJU (Time to display list...).

:: Kod instalacije sam stalno formatirao particije, pomocu Hiren`s boot CD 9.6, tako da nije to u pitanju
:: :: pazi, pricam o update-u biosa VAN interenta, u windows-u
:: :: @unknow13 - nista ti od toga nije problem do ploce
:: :: 1) Proveri Hard Disk
:: :: 2) Mozes rucno da izbrises nepotreban windows, tako sto nadjes boot.ini file na C:\ (stavis show hidden system files & folers) i obrises nepotrebnu putanju. Potrazi po netu. A to sto si vise puta instalirao win i uvek je isto je zbog toga sto nisi adekvatno formatirao particiju pre instaliranja win-a
:: :: :: on nekad skida noviju verziju samog sebe, ali katastrofa sporo (imam 5Mb ADSL), pa ti lepo dođe da odustaneš od svega
:: :: ::
:: :: :: Meni je pre neki dan na Asus M2N-E javio da BIOS koji mi je ponudio i koji sam izabrao nije kompatibilan sa pločom...!
:: :: :: Pozdrav
:: :: :: Vlad
unknow13 Re: Re: Re: Re: + što ako radiš preko Asus u-p-d-a-t-e 12.09.2010. 11:53 #244207

Imam samo 1 hdd. Ali mozda je zbog toga sto je taj hdd Hitachi 500gb SATA II, o tome nisam razmisljao..

:: Otkaci SVE hard diskove sem tog sto instaliras windows na njemu, pa probaj, tako dodeljuje njemu primary i nece da te smara sa odabirom, to da znas da sledeci put, a sada ti je najlakse da ides desni klik na mycomp, properties, ne znam tacno kod sedmice na pamet, nadji startup and recovery, nadji `time to display list of operating system`, iskljuci opciju
:: evo: http://goo.gl/unGA - ISKLJUCIS SAMO PRVU OPCIJU (Time to display list...)
:: :: Kod instalacije sam stalno formatirao particije, pomocu Hiren`s boot CD 9.6, tako da nije to u pitanju
:: :: :: pazi, pricam o update-u biosa VAN interenta, u windows-u
:: :: :: @unknow13 - nista ti od toga nije problem do ploce
:: :: :: 1) Proveri Hard Disk
:: :: :: 2) Mozes rucno da izbrises nepotreban windows, tako sto nadjes boot.ini file na C:\ (stavis show hidden system files & folers) i obrises nepotrebnu putanju. Potrazi po netu. A to sto si vise puta instalirao win i uvek je isto je zbog toga sto nisi adekvatno formatirao particiju pre instaliranja win-a
:: :: :: :: on nekad skida noviju verziju samog sebe, ali katastrofa sporo (imam 5Mb ADSL), pa ti lepo dođe da odustaneš od svega
:: :: :: ::
:: :: :: :: Meni je pre neki dan na Asus M2N-E javio da BIOS koji mi je ponudio i koji sam izabrao nije kompatibilan sa pločom...!
:: :: :: :: Pozdrav
:: :: :: :: Vlad
unknow13 Re: Re: Re: Re: + što ako radiš preko Asus u-p-d-a-t-e 12.09.2010. 12:07 #244212

http://img535.imageshack.us/img535/281/15324262.jpg
Uradio sam to, i nista, i dalje isto.

:: Otkaci SVE hard diskove sem tog sto instaliras windows na njemu, pa probaj, tako dodeljuje njemu primary i nece da te smara sa odabirom, to da znas da sledeci put, a sada ti je najlakse da ides desni klik na mycomp, properties, ne znam tacno kod sedmice na pamet, nadji startup and recovery, nadji `time to display list of operating system`, iskljuci opciju
:: evo: http://goo.gl/unGA - ISKLJUCIS SAMO PRVU OPCIJU (Time to display list...)
:: :: Kod instalacije sam stalno formatirao particije, pomocu Hiren`s boot CD 9.6, tako da nije to u pitanju
:: :: :: pazi, pricam o update-u biosa VAN interenta, u windows-u
:: :: :: @unknow13 - nista ti od toga nije problem do ploce
:: :: :: 1) Proveri Hard Disk
:: :: :: 2) Mozes rucno da izbrises nepotreban windows, tako sto nadjes boot.ini file na C:\ (stavis show hidden system files & folers) i obrises nepotrebnu putanju. Potrazi po netu. A to sto si vise puta instalirao win i uvek je isto je zbog toga sto nisi adekvatno formatirao particiju pre instaliranja win-a
:: :: :: :: on nekad skida noviju verziju samog sebe, ali katastrofa sporo (imam 5Mb ADSL), pa ti lepo dođe da odustaneš od svega
:: :: :: :: Meni je pre neki dan na Asus M2N-E javio da BIOS koji mi je ponudio i koji sam izabrao nije kompatibilan sa pločom...!
:: :: :: :: Pozdrav
:: :: :: :: Vlad
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: + što ako radiš preko Asus u-p-d-a-t-e 12.09.2010. 12:09 #244215

ama nema to nikakve veze, idi na onaj sajt sto sam postovio, procitaj, uradi tako i neces imati listu izbora operativnih sistema.

:: Imam samo 1 hdd. Ali mozda je zbog toga sto je taj hdd Hitachi 500gb SATA II, o tome nisam razmisljao.
:: :: Otkaci SVE hard diskove sem tog sto instaliras windows na njemu, pa probaj, tako dodeljuje njemu primary i nece da te smara sa odabirom, to da znas da sledeci put, a sada ti je najlakse da ides desni klik na mycomp, properties, ne znam tacno kod sedmice na pamet, nadji startup and recovery, nadji `time to display list of operating system`, iskljuci opciju
:: :: evo: http://goo.gl/unGA - ISKLJUCIS SAMO PRVU OPCIJU (Time to display list...)
:: :: :: Kod instalacije sam stalno formatirao particije, pomocu Hiren`s boot CD 9.6, tako da nije to u pitanju
:: :: :: :: pazi, pricam o update-u biosa VAN interenta, u windows-u
:: :: :: :: @unknow13 - nista ti od toga nije problem do ploce
:: :: :: :: 1) Proveri Hard Disk
:: :: :: :: 2) Mozes rucno da izbrises nepotreban windows, tako sto nadjes boot.ini file na C:\ (stavis show hidden system files & folers) i obrises nepotrebnu putanju. Potrazi po netu. A to sto si vise puta instalirao win i uvek je isto je zbog toga sto nisi adekvatno formatirao particiju pre instaliranja win-a
:: :: :: :: :: on nekad skida noviju verziju samog sebe, ali katastrofa sporo (imam 5Mb ADSL), pa ti lepo dođe da odustaneš od svega
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Meni je pre neki dan na Asus M2N-E javio da BIOS koji mi je ponudio i koji sam izabrao nije kompatibilan sa pločom...!
:: :: :: :: :: Pozdrav
:: :: :: :: :: Vlad
Ishmerish Sto sticem utisak da si pojebao MBR 12.09.2010. 12:10 #244216

broj poruka: 7285
Ako je to slucaj mozes fash-ovati plocu do sudnjeg dana, ali nista osim wipe-a celog harda ti nece pomoci,odnosno brisanje i kreiranje novih particija kako bi se upisao novi MBR

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

unknow13 Re: Re: Re: Re: Re: Re: + što ako radiš preko Asus u-p-d-a-t-e 12.09.2010. 12:13 #244217

Uradicu sad to, pa cemo videt. U svakom slucaj Hvala :)

:: ama nema to nikakve veze, idi na onaj sajt sto sam postovio, procitaj, uradi tako i neces imati listu izbora operativnih sistema
:: :: Imam samo 1 hdd. Ali mozda je zbog toga sto je taj hdd Hitachi 500gb SATA II, o tome nisam razmisljao.
:: :: :: Otkaci SVE hard diskove sem tog sto instaliras windows na njemu, pa probaj, tako dodeljuje njemu primary i nece da te smara sa odabirom, to da znas da sledeci put, a sada ti je najlakse da ides desni klik na mycomp, properties, ne znam tacno kod sedmice na pamet, nadji startup and recovery, nadji `time to display list of operating system`, iskljuci opciju
:: :: :: evo: http://goo.gl/unGA - ISKLJUCIS SAMO PRVU OPCIJU (Time to display list...)
:: :: :: :: Kod instalacije sam stalno formatirao particije, pomocu Hiren`s boot CD 9.6, tako da nije to u pitanju
:: :: :: :: :: pazi, pricam o update-u biosa VAN interenta, u windows-u
:: :: :: :: :: @unknow13 - nista ti od toga nije problem do ploce
:: :: :: :: :: 1) Proveri Hard Disk
:: :: :: :: :: 2) Mozes rucno da izbrises nepotreban windows, tako sto nadjes boot.ini file na C:\ (stavis show hidden system files & folers) i obrises nepotrebnu putanju. Potrazi po netu. A to sto si vise puta instalirao win i uvek je isto je zbog toga sto nisi adekvatno formatirao particiju pre instaliranja win-a
:: :: :: :: :: :: on nekad skida noviju verziju samog sebe, ali katastrofa sporo (imam 5Mb ADSL), pa ti lepo dođe da odustaneš od svega
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: Meni je pre neki dan na Asus M2N-E javio da BIOS koji mi je ponudio i koji sam izabrao nije kompatibilan sa pločom...!
:: :: :: :: :: :: Pozdrav
:: :: :: :: :: :: Vlad
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: + što ako radiš preko Asus u-p-d-a-t-e 12.09.2010. 12:15 #244218

proveri da nemas slucajno jos jedan boot.ini file na drugoj particiji, cudno mi je kako ne radi.

:: Uradicu sad to, pa cemo videt. U svakom slucaj Hvala :
:: :: ama nema to nikakve veze, idi na onaj sajt sto sam postovio, procitaj, uradi tako i neces imati listu izbora operativnih sistema
:: :: :: Imam samo 1 hdd. Ali mozda je zbog toga sto je taj hdd Hitachi 500gb SATA II, o tome nisam razmisljao.
:: :: :: :: Otkaci SVE hard diskove sem tog sto instaliras windows na njemu, pa probaj, tako dodeljuje njemu primary i nece da te smara sa odabirom, to da znas da sledeci put, a sada ti je najlakse da ides desni klik na mycomp, properties, ne znam tacno kod sedmice na pamet, nadji startup and recovery, nadji `time to display list of operating system`, iskljuci opciju
:: :: :: :: evo: http://goo.gl/unGA - ISKLJUCIS SAMO PRVU OPCIJU (Time to display list...)
:: :: :: :: :: Kod instalacije sam stalno formatirao particije, pomocu Hiren`s boot CD 9.6, tako da nije to u pitanju
:: :: :: :: :: :: pazi, pricam o update-u biosa VAN interenta, u windows-u
:: :: :: :: :: :: @unknow13 - nista ti od toga nije problem do ploce
:: :: :: :: :: :: 1) Proveri Hard Disk
:: :: :: :: :: :: 2) Mozes rucno da izbrises nepotreban windows, tako sto nadjes boot.ini file na C:\ (stavis show hidden system files & folers) i obrises nepotrebnu putanju. Potrazi po netu. A to sto si vise puta instalirao win i uvek je isto je zbog toga sto nisi adekvatno formatirao particiju pre instaliranja win-a
:: :: :: :: :: :: :: on nekad skida noviju verziju samog sebe, ali katastrofa sporo (imam 5Mb ADSL), pa ti lepo dođe da odustaneš od svega
:: :: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: :: Meni je pre neki dan na Asus M2N-E javio da BIOS koji mi je ponudio i koji sam izabrao nije kompatibilan sa pločom...!
:: :: :: :: :: :: :: Pozdrav
:: :: :: :: :: :: :: Vlad
unknow13 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: + što ako radiš preko Asus u-p-d-a-t-e 12.09.2010. 13:11 #244230

Pomocu Hiren`s boot CD 10.0 sam sve particije obrisao, opet napravio i formatirao, instalirao Windows 7 Original x86, i isto mi izbaci da izaberem. Da li je moguce da je nesto do hdd ili je problem softverske prirode ?

:: proveri da nemas slucajno jos jedan boot.ini file na drugoj particiji, cudno mi je kako ne radi
:: :: Uradicu sad to, pa cemo videt. U svakom slucaj Hvala :
:: :: :: ama nema to nikakve veze, idi na onaj sajt sto sam postovio, procitaj, uradi tako i neces imati listu izbora operativnih sistema
:: :: :: :: Imam samo 1 hdd. Ali mozda je zbog toga sto je taj hdd Hitachi 500gb SATA II, o tome nisam razmisljao.
:: :: :: :: :: Otkaci SVE hard diskove sem tog sto instaliras windows na njemu, pa probaj, tako dodeljuje njemu primary i nece da te smara sa odabirom, to da znas da sledeci put, a sada ti je najlakse da ides desni klik na mycomp, properties, ne znam tacno kod sedmice na pamet, nadji startup and recovery, nadji `time to display list of operating system`, iskljuci opciju
:: :: :: :: :: evo: http://goo.gl/unGA - ISKLJUCIS SAMO PRVU OPCIJU (Time to display list...)
:: :: :: :: :: :: Kod instalacije sam stalno formatirao particije, pomocu Hiren`s boot CD 9.6, tako da nije to u pitanju
:: :: :: :: :: :: :: pazi, pricam o update-u biosa VAN interenta, u windows-u
:: :: :: :: :: :: :: @unknow13 - nista ti od toga nije problem do ploce
:: :: :: :: :: :: :: 1) Proveri Hard Disk
:: :: :: :: :: :: :: 2) Mozes rucno da izbrises nepotreban windows, tako sto nadjes boot.ini file na C:\ (stavis show hidden system files & folers) i obrises nepotrebnu putanju. Potrazi po netu. A to sto si vise puta instalirao win i uvek je isto je zbog toga sto nisi adekvatno formatirao particiju pre instaliranja win-a
:: :: :: :: :: :: :: :: on nekad skida noviju verziju samog sebe, ali katastrofa sporo (imam 5Mb ADSL), pa ti lepo dođe da odustaneš od svega
:: :: :: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: :: :: Meni je pre neki dan na Asus M2N-E javio da BIOS koji mi je ponudio i koji sam izabrao nije kompatibilan sa pločom...!
:: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav
:: :: :: :: :: :: :: :: Vlad
imarkovic >> 12.09.2010. 13:20 #244232

nije do HDD-a sigurno, probaj neku drugu instalaciju sedmice..

unknow13 Re: >> 12.09.2010. 13:28 #244237

Zasto mi onda pise Hard disc error, please pres ctrl+alt+del to restart computer, i onda sledeci put normalno podigne sistem ?

:: nije do HDD-a sigurno, probaj neku drugu instalaciju sedmice.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs