Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pentijum III sa tualantinom na 1GHz iritirajuci zvuk
STRANA 1 OD 1
lenak Pentijum III sa tualantinom na 1GHz iritirajuci zvuk 11.09.2010. 21:12 T29327

status: user
broj poruka: 60

Maticna je GA-60XT, rev.11, procesor Intel tualant na 1ghz.

problem: kada ukljucim racunar nakon jedno 5-6 sekundi ne cuje se ono bip, vec nesto izmedju zujanja i pistanja, ali je iritirajuce za uvo. Ne podize se sistem a ona lampica na monitoru je stalno narandzasta. Kada resetujem na dugme ovaj zvuk nestane i nakon 5-7 sekundi opet se pojavi. Otkacio sam bukvalno sve, ostao je samo procesor na maticnoj. Kuler se okrece a mala led dioda na ploci svetli. Hladnjak se malo zagreje ali nista preterano. Skidao sam i procesor Intel® Pentium® III Processor 1 GHz, Tualatin SL5FQ, 1000/256/133/1.75V iz lezissta i tada nema nikakvog zvuka (sto je mozda i logicno).
Vadio sam i bateriju, prelemljivao lemove na kondenzatorima (nisu nabrekli) ALI NECE. Cuje se samo onaj iritirajuci zvuk.
Ja sumnjam na procesor mada, ako imate iskustva......javite
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 11.09.2010. 22:00 #244129

broj poruka: 4163
Crkla ploča. Nisam imao uspeha oko popravke takvog kvara. Jedino da nađeš neku polovnu ploču za tog tuljana...

ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE

lenak Re: Re 11.09.2010. 22:42 #244133

broj poruka: 60

daj mi predlog koja ploce moze za ovog mog tuljana......fala
p.s nasmejao si me do suza sa -tuljan
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs