Potrebna mi je DDR3 memorija(2x2GB), koja ima dobar OC potencijal. Pada mi na pamet par Mushkin-a i Patriot-a, ali bih da čujem i vaše mišljenje. Mašina na kojoj bi trebala da radi će biti ili x6 sa recimo Asus Crosshair IV ili neki i5-750 sa odgovarajućom pločom sa dobrom naponskom. Predloge na sunce, moliću. Hvala. EDIT: Budžet 13-14k.
Ovaj AMD kit verovatno neću naći kod nas, a i cena mu je prevelika. Ovaj Mushkin je već mnogo izvesnija stvar, mada sam ciljao ovaj: http://www.atom.rs/?sid=2636
onda bi moga i ovu da razmotris,tek ne davno je Geil izbacio Ultra-u za DD3. Ja sam koristio Ultra modele sa DDR2 chipovima i po meni jedna od najboljih memorija bez dileme.Imao sam par kompleta 800MHz modula i skoro svi su isli na 1200MHz uz minimalno dizanje voltaze, a pritom su bili zmija hladni.
Ako uzimaš mushkin uzmi baš cl7, 2000mhz dostiže tek ako joj spustiš latencije na cl9, čime ne gubiš mnogo ruku na srce. Onaj redline cl6 isto dobro ide.
Geil black dragon na 1600 se isto dobro klokuje, međutim nema hladnjake tako da...
Ako bi nešto malo skuplje, imaš za 120e mushkin daredevil blackline koji inače radi na 2000 a oće da se digne na 2200.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.