dobio sam kingstonovu DDR2 ram memoriju(KVR800D2N5/1G) od 1gb i ubacio sam je u komp, ali kada sam uporedio sa mojom ram memorijom(PQI CI4 533mhz 1gb), kingstonova je uza od moje memorije i kingstonova nema sa obe strane one crne cipove, nego samo sa jedne strane... a inace windows mi pokazuje da imam 2 gb rama... jel ima neke veze sto je kingstonova manja od ove moje i da li ce raditi normalno???
Nema nikakve veze, jedino što tvoj ram po defaultu radi na 533Mhz, a ovaj novi na 800. To radi, kao što si rekao normalno, ali poslušaj raica, pa se igraj sa latencijama. Koliko sam shvatio, ono što je tebe zbunilo su fizički različiti moduli. Bez brige.
posto nemam iskustva sa biosom, jel to neophodno raditi i sta se dobija/oduzima ako ne uradim tako??? onda mi kingston ne radi na 800 nego na 533 mhz? hvala na odgovorima i objasnjenjima
Loša vest je da ti kingilingi stvarno neće raditi na 800 a dobra je da ne gubiš preterano mnogo, ako te baš žulja ta pomisao, prodaj PQI i uzmi još jedan kingston, bilo bi malo blesavo al ajd.
Znači, uđeš u bios i nađeš negde u njemu (idealno da skineš uputstvo s neta da ne lutaš džabe) memory timings ili ddr timings, settings ili slično. Tu ćeš naći memory frequency stavku i pisaće auto, tu treba da staviš 266 ili 533, zavisi kako ti ploča računa frekvenciju. Probaj tako a ako oćeš detaljnije reci koju ploču imaš, for fuck`s sake.
To ploča nekad zna i sama da odradi ako staviš sporiju memoriju u prvi slot, zato ti i rekoh da ih prošetaš po slotovima.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.