Ploca je GA-7N400, procesor AMD Athlon2500, memorija DDR400. Problem: Nakon startovanja i pored standardne vizuelne signalizacije, nece da podigne sistem, odnosno ne cuje se bip i nema nista na ekranu (po indikaciji na monitoru vidim da stalno svetli zuta LED). Napominjem da su na ploci bila dva nabubrela kondenzatora od 3300/6,3V, koje sam zamenio indenticnim sa druge ploce ali problem ostaje. Inace jedino mi je simptomaticno to sto se cip na ploci nvidia/nforce2/mcp bas greje (nije bas da gori ali onako prilicno). Licno pretpostavljam da je ploca ali voleo bih da cujem i vase misljenje-iskustvo. pozdrav
Trebao si da kupis nove elektrolite koji i nisu skupi
18.09.2010. 14:23
status: user broj poruka: 7733
uvek se to radi kad se menjaju elektroliti ,jer ti koje si stavio a bili su na ploci promenili su sigurno kapacitet,probaj da zamenis i ostale elektrolite veceg kapaciteta. nforce se uvek grejao previse to nije novina ,mozda da stavis neki kuler,ako se javi grafika.
Nazalost, kada `odu` elektrolitski kondenzatori, ode i neki..
18.09.2010. 14:37
status: user broj poruka: 11019
`aktivni` element (tranzistor, dioda, integrisano kolo...), zato sto zbog promene kapacteta konda dolazi i do promene napona napajanja u odredjenim tackama - aktivne komponente dobijaju napon koji im ne odgovara. Dodatni problem je zamena kondenzatora - na novijim maticnim plocama i graf. kartama gustina zalemljenih elemenata je tolika da su proizvodjaci prinudjeni da koriste tkz. viseslojne stampane ploce. Odlemljivanje/lemljenje jedne komponente na takvu plocu lako moze dovesti do ostecenja, kako same `stampe`, tako i susednih komponenti.
1500 dinara da mi zamene dva elkosa, e pa mnogo je
18.09.2010. 22:42
status: user broj poruka: 60
Kupio sam nove elkose, zamenio i isto. U servisu su mi inace trazili 1500,00 dinara da zamene elokse!!! Mislim za te pare kupicu drugu plocu, a da lemim to bar znam od 15-te godine. Nego da se vratim na temu, zamenom nisam nista postigao. Simptomi su isti tako da sam siguran da je ploca. pozdrav
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.