Drugar je nosio komp u servis i rekli mu da je crkla ploca K8M800-M2 Rev: 2.0, ali nisu imali da stave drugu i on je uzeo komp i naso plocu sa S754 Asus K8M-E, i sve sam odradio kako treba, upali se komp ali nece da starta monitor, neka mi neko pomogne? Mada ja mislim da nije i ovapoloca crkla, ali sa njegovom niuje hteo ni da se upali...????
kaze da ne daje sliku na monitoru.. @BMW jesi siguran da je ploca ispravna...? ne verujem da je procesor riknuo..
:: ali da li si probao Load Setup Defaults u biosu :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
sorry ..ispravka .. sad sam se setio .. imao sam to ECS-ovo govance od ploce ... na njoj obicno rikne jedan od fetova na reg.napona za CPU ... i to mi se i desilo i zveknuo je i CPU... sto je EXTREMNO za 754 ... imam ih milion (najbolje kancelarijske platforme - ikad) i nikad nije crkao ni jedan cpu .. sem ta tom ECS-u ...
ako si siguran da je zamenska ploca OK .. probaj drugi CPU
jeste ploca je sigurno ok, nemam takav pu od nikoga da pozajmim, ali je jer nema sta drugo... te ploce su sr....
Ja sam imo jednu njihovu i asamo mi je odjednom spustila takt procesora sa 3.0Ghz na 2.2Ghz i tako sam ga i prodao nije bilo pomoci da se vrati nista... strasno...
hahah, kakav trip, znaci ne verujem, sad mi ortak doneo 754 komp sa Gigabyte mATX plocom (pistala je i mislili smo da ne radi) i covek je kupio isto za 20eu ASUS K8N-E i isto sranje se desava kao kod tebe, sutra ide da kupi procesor, jer smo probali sve ostale komponente..
problem je bio ladno do memorije! Daklem, kada se pokrene ploca, ne cuje se pistanje, nije se culo ni bez memorije...problem je bio sto moja rezervna memorija nije bila kompatibilna sa plocom i nije se culo pistanje, pa smo mislili da je do ploce, ili cpu-a (prednost ploca), odmah je ortak otrcao da kupi plocu, jer sam racunao, memorija 100% ispravna, na 400, nije mi pala na pamet nekompatibilnost...dalje, kada smo uzeli ispravnu plocu i videli da se isto desava, pa i sa novim procesorom, tu nesto nije stimalo, nabavili smo jos 2 memorije i cak od te 2 (ispravne) samo jedna RADI na ovoj ploci, tako da to je bio problem. Niceg ovog ne bi bilo da je Perica otisao pravo u policiju...
posto mu je memorijski kontroler bio u CPU (prvi CPU kome je kontroler za memoriju bio u CPU),nisam sreo da je neki riknuo iako je star CPU mozda 6-7 godina otkako je izasao ,jedino je bio slucaj gde je riknuo coveku CPU ,ali iskrivio je iglicu na CPU kad je menjao kuler i tako ga na silu stavio ,posle toga je riknuo.
Re: Ti prvi Athloni 64 su bili osetljivi na memoriju
22.09.2010. 22:55
status: user broj poruka: 19073
pa ti procesori su cudo, ne greju se ich, a cooler mislim da se vrti na 800 obrtaja, kolko` se ne cuje..
:: posto mu je memorijski kontroler bio u CPU (prvi CPU kome je kontroler za memoriju bio u CPU),nisam sreo da je neki riknuo iako je star CPU mozda 6-7 godina otkako je izasao ,jedino je bio slucaj gde je riknuo coveku CPU ,ali iskrivio je iglicu na CPU kad je menjao kuler i tako ga na silu stavio ,posle toga je riknuo.
na Asus -u menjao sam mem module 2 puta dok nisam nabo Kingston sa koji je radio savrseno.A desavalo se pre toga ne zavrsi instalaciju WinXP ,a podigne knoppix .......
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.