Trenutno imam 4x1gb ddr2 800mhz u masini, imam sa strane 2 modula od po 2gb medjutim oni su na 667mhz, da li da ih ubodem u masinu mesto 2x1gb 800mhz pa da onda imam 6gb memorije ili jok ? posto su magistrale razlicite, nize, da li ima efekta raditi ovo ili bolje ne ???
Ako uradiš tako, onda će ti svih 6GB raditi na 667 MHz. Pa ti vidi, šta i kako tebi odgovara. Probaj da podesiš klokove i latencije(ako ti moduli od 667 hoće još malo da se dignu, mada sumnjam da ćeš uspeti da nateraš da rade na 800, zavisi od latencija, uzgred koje su latencije?
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ovi moduli tesko da ce da se dignu na 800mhz nista od toga. da li je 4gb na 800mhz bolje nego 6gb na 667mhz ? komp vecinom koristim za igrice.. :: :: ::
pa fora je u tome sto ja to mogu da zamenim bez ikakve novcane ili bilo kakve naknade, pa ako mi je bolje kad je vec za dz sto ne bi uzeo zato i pitam. a sad kad razmislim bolje je da zamenim jer kad jedan dan bude prodavao moci cu da dobijem vise novca za 2x2gb 667MHz nego sto bi dobio za 2x1gb 800MHz sa kojima planiram sad da ih zamenim ...
:: pa fora je u tome sto ja to mogu da zamenim bez ikakve novcane ili bilo kakve naknade, pa ako mi je bolje kad je vec za dz sto ne bi uzeo zato i pitam. a sad kad razmislim bolje je da zamenim jer kad jedan dan bude prodavao moci cu da dobijem vise novca za 2x2gb 667MHz nego sto bi dobio za 2x1gb 800MHz sa kojima planiram sad da ih zamenim .. ::
:: pa fora je u tome sto ja to mogu da zamenim bez ikakve novcane ili bilo kakve naknade, pa ako mi je bolje kad je vec za dz sto ne bi uzeo zato i pitam. a sad kad razmislim bolje je da zamenim jer kad jedan dan bude prodavao moci cu da dobijem vise novca za 2x2gb 667MHz nego sto bi dobio za 2x1gb 800MHz sa kojima planiram sad da ih zamenim .. ::
Samo ce vishe struje da vuche, a necesh dobiti na performansama u igricama (shta vishe, izgubicesh jer prelazish sa dual na single channel). DA je DDR3 onda bi i mogao da uzmesh jer onda tu memoriju mozhesh koristiti i na kompu koji cesh kupiti jednog dana, ovako zaobidji i uzhivaj.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Ima tih testova gde su upoređene memorije na različitim brzinama tu i tamo, mrzi me da tražim. Čitao sam ih i razlike sa 667 na 800 su minimalne. Što se mene tiče bolje više RAM-a. Ako ti je CPU neki dual core onda je i WIn 7 x64 logičan izbor pošto će samo tako više od 4GB da se vidi.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.