Dali je neko ikad probao da uflesuje 790 chipset bios na 770 maticnu? Radi se konkretno o ploci Biostar ta770e,isto je sve sa plocom 790xe,jedino sto drugi ima 790 chipset,a bios ima bio-unlocking funkcija...A razlika izmedu chipsetova je minimalna,pa me zanima dali je neko probao nesto slicno?
mislim da to nece da radi ... kako si zamislio .. koliko god ti se cini da su minorne razlike ... one ipak postoje .. a pogotovo u internim adresama i bit pozicijama unutar chipova .. sto znaci da bios za 790 nece moci ispravno da inicijalizuje 770-ku .. mozda ce se upaliti ali nece bacati sliku ili nece ata portovi raditi .. ili nesto 3ce ...
uvek nade neko ko je nesto probao,pa reko,mozda neko ima neko iskustvu...inace trazio na googlu a ne nadoh nista,sto mi je i malo cudno,posto ima ljudi koji sve zivo probali,a za ovo nisam nista nasao...pa reko da pitam i ovde,nikad se nezna?!...
Biostar TA770e ima 770 i 710 Biostar TA770xe ima 790 i 750 Ploce su skroz iste,jedino kao sto rekoh razlike u chipsetu... A bios me cisto zanima zbog BIO-UNLOCKING funkcije...
Nema zato sto ljudi nemaju para za eprom programator. Nisam proveravao al ajd u sto marke da cak ni bios nije od istog proizvodjaca .) Tipujem da je jedan AMI a drugi Phoenix.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: uvek nade neko ko je nesto probao,pa reko,mozda neko ima neko iskustvu...inace trazio na googlu a ne nadoh nista,sto mi je i malo cudno,posto ima ljudi koji sve zivo probali,a za ovo nisam nista nasao...pa reko da pitam i ovde,nikad se nezna?!.. :: :: ::
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
:: Nema zato sto ljudi nemaju para za eprom programator :: Nisam proveravao al ajd u sto marke da cak ni bios nije od istog proizvodjaca . :: Tipujem da je jedan AMI a drugi Phoenix :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: uvek nade neko ko je nesto probao,pa reko,mozda neko ima neko iskustvu...inace trazio na googlu a ne nadoh nista,sto mi je i malo cudno,posto ima ljudi koji sve zivo probali,a za ovo nisam nista nasao...pa reko da pitam i ovde,nikad se nezna?!.. :: :: :: :: :: ::
Oba dva imaju AMI bios,jedan verziju 78xca421.bst dok drugi 79xaa421.bst,znaci istog su datuma....
@Dragg Stariji biosi imaju ACC funkciju,ali te ne otkljucavaju nista(ili skoro nista),a 790xe ima pravu ACC funkciju(bio-unlocking) koji radi svoj posao.... Inace ploca sa novim biosom podrzava i x6 procesore,a i radi izuzetno dobro,bez problema...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.