Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Napajanje ili ploca sta je problem?
STRANA 1 OD 1
xendza Napajanje ili ploca sta je problem? 23.09.2010. 17:41 T29620

status: user
broj poruka: 601

Evo ovako komp star skoro godinu dana radio savrseno do skoro. NIsta se ne skida sa neta na njemu nema virus i drajver samo od zvucne je reinstaliran. Komp jedva da se koristi a vec ima problem. A to je da nestane slika sa ekrana, u kompu rade samo ventilatori, ploca ne reguje na reset dugme vec pritisnem dugme na kucistu za shut down. Posle toga kad ga ukljucim normalno proradi. Uradjen je clear cmos i provereni su svi kablovi sve je na svom mestu. Napajanje je Thermaltake 470w a ploca Asus m4a785g htpc/rc veoma kvalitetna. To nestajanje slike sa ekrana kao da se sam iskljuci monitor desava se jednom dnevno pa se pitam sta bi moglo da pravi problem......grafika je integrisana ati HD 4200.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic Imao isti problem 23.09.2010. 17:46 #247185

broj poruka: 1889
Promenio i monitor, i memoriju, i napajanje, i plochu i ispostavilo se da je plocha.
Ali taj rachunar je bio mator minimum 5 godina.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

xendza ok 23.09.2010. 17:48 #247186

ako je jos neko imao ovakav problem nek napise. i ja tipujem da je ploca. imam garanciju 3 godine nije frka ) samo zelim da znam da ne nosim dzabe u servis.

Pisko Problemos 23.09.2010. 17:58 #247188

broj poruka: 6672
Problem je možda, u power managementu, gde je podešeno da se gasi monitor, ili da računar, hdd ili štagod upada u sleep mode iz kojeg, zbog neke greške, ne može da se iščupa bez restarta. Čest problem koji se nekad reši reinstaliranjem windowsa, nekad podešavanjem power opcija, nekad neki od KB ispravki windows update-a to reši, a nekada novi BIOS. Nekada i nikada.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Simon72 Re: Problemos 23.09.2010. 18:53 #247211

broj poruka: 2799
Pogledaj i to ko što rece pisko.Dešava da zeza to sa ulaskom u hibernaciju il tako te neke spavacke stvari. Disebluj hiberfile pa vidi. Ako ne onda je najverovatnije ploca ko što rece

:: Problem je možda, u power managementu, gde je podešeno da se gasi monitor, ili da računar, hdd ili štagod upada u sleep mode iz kojeg, zbog neke greške, ne može da se iščupa bez restarta. Čest problem koji se nekad reši reinstaliranjem windowsa, nekad podešavanjem power opcija, nekad neki od KB ispravki windows update-a to reši, a nekada novi BIOS. Nekada i nikada
::
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
xendza znam za to 23.09.2010. 18:59 #247218

Proverila sam power management...nije do toga ostaje mi jos reinstal sistem i ako se problem ponavlja znaci da je ploca? Znaci pre ce biti da je ploca nego napajanje problem?

Pisko Vidi 23.09.2010. 19:06 #247221

broj poruka: 6672
Jesi li power proverila-probala i u BIOS-u i u win-u? Probaj i nešto drugo od default-a jer se često default zabaguje i zbog nečega ne radi.
Inače, kod dileme da li je matčna ili napajanje, mnogo više liči na matičnu, ali, ako se nestanak slike javlja kod jačih opterećenja (čitaj igre ili enkoding ili tupavi testovi stabilnosti), onda je i napajanje bar jednako ako ne i više sumnjivo. Naravno, ostaje još i faktor EPS koji u ovom i narednim mesecima trpi udare i naponske šokove koje se i ne trudi da ispegla.
Od padova i skokova napona u mreži, dešava se takva pojava recimo kod mene, ali, meni se VIDI na sijalici kada je ne mnogo udaljeni komšo` upalio svoje trofazne motore na mašinama za drvo... isto rade i TA peći na istoj fazi i slično... a mi obično to prozovemo duhovima.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Simon72 ... 23.09.2010. 21:26 #247282

broj poruka: 2799
Može i softver da bude .Deinstaliraj zadnje šta si instalirala pre nego što je pocelo to da ti se dešava.Skini graficke drajvere pa pogle, reinstaliraj sve drajvere.Nekad su tako proste stvari u pitanju da se uvatiš za glavu i kažeš sam sebi `e koji sam ja kreten`.Najbolje da možeš sve da promeniš pa da vidiš šta je u pitanju.Ako ne možeš uradi sistem pa ako nece u servis .
imarkovic Re: znam za to 23.09.2010. 23:14 #247304

broj poruka: 19073
Za pocetak, ja bih odradio jedan update bios-a (iz biosa), vrlo je lako, snimis bios na flash i putem biosa flesh-ujes sa flash-a, ne znam dal` si radila na nekoj novijoj asus ploci, ako nisi, javi se, objasnicu ti.
Drugo, probaj da gurnes neku graficku (ako imas) u PCIe slot, pa vidi sta se desava tako..ali, cenim da ce flash biosa da resi.

:: Proverila sam power management...nije do toga ostaje mi jos reinstal sistem i ako se problem ponavlja znaci da je ploca? Znaci pre ce biti da je ploca nego napajanje problem
obradmi Reset mora da reaguje cak i u sleep modu 23.09.2010. 23:23 #247306

broj poruka: 7733
Reset se dobija sa ploce,znaci ploca,uradi update bios kao sto rece imarkovic ,ako se i posle toga desava zameni plocu.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs