Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Syeban BIOS od matične. EEPROM reprogramiranje: kod koga, i za koje pare?
STRANA 1 OD 1
HardWarez Syeban BIOS od matične. EEPROM reprogramiranje: kod koga, i za koje pare? 23.09.2010. 17:55 T29621

status: user
broj poruka: 11
Kod koga se može KVALITETNO i SIGURNO odraditi reprogramiranje BIOS chipa od matichne?

Radi se o plochi ASUS A7N8X Deluxe Gold. Ploča je 100% ispravna, samo je BIOS EEPROM chip syeban pogreshnim fleshovanjem.

Znate li nekog ko to dobro radi, i da je što jeftiniji?
Radi se o EEPROM chipu `MC Flash` MKY26 0527 Pm49FL002T-33JC
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 23.09.2010. 18:20 #247197

broj poruka: 12810
Možda ti jeftinije bude da ti se zameni čip...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

HardWarez ... 23.09.2010. 18:24 #247199

Ali i taj novi chip treba da se uprogramira... Ne možeš na ploču da staviš blanko/prazan EEPROM chip i da ploča proradi... Jedino da se skine sa iste takve druge ploče...
bstaletic Znam postupak (ne preporuchujem uopshte - riskantno) i znam servisera u KG-u kao i sa foruma 23.09.2010. 18:29 #247200

broj poruka: 1889
Ovdena forumu imash user-a sa nick-om servispc (ili je mozhda servicepc), a za ovog iz KG mi se javi na e-mail.
Postupak (potrebne 2 iste matichne):
-Na ovom shto radi kako treba resetuj BIOS
-Ugasish rachunar sa ispravnim BIOS-om i izvadish (pazhljivo, ravnim shrafcigerom) chip na kome je isti snimljen.
-Na neispravnoj mashini (koja je ugashena) izvadish chip koji je pobrljavio i gurnesh mu ispravan chip i ukljuchish rachunar (ovaj kome si izvadio neispravan chip).
-On bi trebao da se digne bez problema, i kada se to desi ti izvadi (na zhivo) ispravan chip i stavi onaj za koji mislish da je neispravan (jer ce on onda da upishe vrednosti sa izvadjenog na `neispravni`)
-Restartuj rachunar sa ovim koji je bio polupan i to bi trebalo da radi.

Napominjem da nije najsigurniji nachin (ali mislim da je jedini - nisam siguran) i da nebi trebao da pokushavash sam to da uradish (osim ako nisi serviser i radio to par puta, a vidim da nisi), a ako ipak volish da istrazhujesh (shto jako poshtujem) mnogo pazi oko vadjenja i guranja chipova.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

OCz re 23.09.2010. 18:32 #247201

broj poruka: 2900
Ukoliko servispc ili serviser iz KG-a ne pomognu, mozes da kontaktiras usera `Ledeni` sa Benchmark foruma. Iz BG-a je covek.
codeus .. 23.09.2010. 19:13 #247222

broj poruka: 4054

ako ti niko od njih nepomogne ... mogu ja da ti isprogramiram jedan chip i posaljem ...
HardWarez HVALA VAM SVIMA PUNO NA ODGOVORIMA! 23.09.2010. 19:24 #247226

Ovo sa chupanjem EEPROM chipa na živo ne bih probavao, jer, ko zna - možda tako spalim nešto na ploči... Bilo kakvo čupanje komponenata iz ploče na živo - obično dovodi do oštećenja ili pregorevanja ploče (znam masu takvih primera)

Našao sam dečka iz BG da mi to odradi za 400 dindži. Ako on ne uspe, javiću se vama ostalima. Osim ako nemate bolju ponudu?

Javite SMS-om na 064 511 8003, ako bi mi neko to odradio jeftinije. (ALI STRUČNO I KVALITETNO)
Ishmerish I to ti je dzaba 23.09.2010. 19:29 #247231

broj poruka: 7285
sto me podstice da izrazim blagu sumnju u kvalitet doticnog majstora.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

codeus ... 23.09.2010. 19:50 #247239

broj poruka: 4054

ukoliko ima programmator .. nema bojazni o KVALITETNOM i SIGURNOM programiranju chipa .. neupisuje majstor bit po bit ... vec masina .. uz obaveznu proveru ispravnog upisa .. automatski proces .. binarno stanje .. ili je upisan ili nije ... nepostoji delimicno kvalitetan upis .. ili slabo mi je isprogramirao boot blok ..
Stripy Re: Syeban BIOS od matične. EEPROM reprogramiranje: kod koga, i za koje pare? 23.09.2010. 19:58 #247241

broj poruka: 4163
Vidi mail

ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE

:: Kod koga se može KVALITETNO i SIGURNO odraditi reprogramiranje BIOS chipa od matichne
::
:: Radi se o plochi ASUS A7N8X Deluxe Gold. Ploča je 100% ispravna, samo je BIOS EEPROM chip syeban pogreshnim fleshovanjem
:: Znate li nekog ko to dobro radi, i da je što jeftiniji
:: Radi se o EEPROM chipu `MC Flash` MKY26 0527 Pm49FL002T-33J
BEmpire Evo link za neke dobre stvari!!! 23.09.2010. 20:28 #247253

broj poruka: 439
Na sledecem mestu mozes naci nekoliko tipova kako da povratis maticnu u zivot,mozda naces i za sebe resenje!!!
Puno srece,a neki od tipova stvarno rade(provereno ja sam uspeo da povratim AMI bios)

http://forums.mydigitallife.info/threads/2105-BIOS-Recovery-procedures

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs