Ovako: Jedan klinjo je hteo biti mudar pa je skinuo kuler sa procesora da ga pocisti.Kad je tzv. ciscenje zavrsio i vratio kuler nazad,gori samo zuta lampica od signalizacije i sistem se ne dize iako sve satro radi.Ovo govorim napamet,jer mi je tako receno.Kompjuter je neki dell sa polozenim kucistem,i kad sam mu sredio sistem zadnji put sve je radilo kako trebuje.Savet?
Mozda nije ni stavio pastu :D Tako sam i ja poceo, kad sam prvi put vadio cpu iskrivio sam par nozica, pa je cale ispravljao, pa onda kod nekog njegovog ortaka u servis, i na kraju je sve radilo.
Doterao ga je ovde,prikljucih.i...nit zbori nit govori.Ne cujem pistanje,procesor,nista...Da nije umrelo sta? Samo sija zuta signalna lampa na maticnoj,i to je sve sto vidim...
Rasklopi opet sve i sastavi ga iznova. Ako neće, povadi sve osim jednog RAM modula i VGA i probaj. Ako neće, nađi drugo napajanje i probaš sa njim. Možeš i da proveriš procesor na sličnoj ploči ako je nađeš. Ako ništa ne pomogne ploča je crkla.
Taj je čistač, najverovatnije, iščupao sve cooler sa procesorom, a, onda ga na ISTI način i vratio u slot. Nemoj da me pitaš kako, skoro sam imao jedan, crkla ploča tj. samo slot a dođe mu na isto. Naravno, ovo je pretpostavka, ali ovaj pametnjaković, nije hteo da prizna šta je uradio dok sve nisam rasklopio, video da nema poluge za zabravljivanje cpu u slot (smetala mu, jel` da...u operacijama) i tako. Pošto si rekao da je Dell, pretpostavljam da je Intel inside and obviously moron outside, pa da intel nije crkao, što za ploču ne mogu da tvrdim. Vidi ti to nekako.... i izokola da mali Edison prizna šta sve `nije dir`o`....
Hvala na odgovorima...Pogledacu sta moze biti,mada mislim da je ova pajser varijanta...Naime,cova je mislio da je kuler od procesora kuler od napajanja...A mene spopao konjuktivitis,ne mogu da gledam sr....Pozdrav
Sve je to moguce da je decko moron, da je radio pajser ali malo je verovatno. Ne verujem da bi dirao kuler a da nikada pre to nije radio. Najverovatnije je da je pomeren ili je ispao pa sad nije dobro zaboden neki od kablova za napajanje koji ide u plocu. Odnosno bice da je jedan dobro zaboden (onaj siroki) a drugi da nije (onaj mali).
Lepo ti te kablove izvuci i vrati, to su ti 2 kabla (jedan od 4 odnosno 6 pina negde od procesora gore levo i drugi onaj sto se rastavlja valjda 20 + 4 pina negde sa desne strane od procesora). Pa vidi hoce li da proradi.
Mene su jednom zvali da pogledam komp koji su dva poodrasla pajsera nešto poremetila. Stariji je bio već u srednjoj to 2-3 razred ja mislim. Elem tako su nežno otkačili kuler da su slomili nosać na ploči. Tada je bilo 462 ležište i nije bilo pomoći. Još su ga i uključivali tako ojadjenog bez kulera. Na pitanje šta ste radili, bilo je ništa, nismo ga dirali/otvarali računar, to je samo od sebe otpalo. Začudio bi se šta su sve ljudi u stanju da urade...
:: Sve je to moguce da je decko moron, da je radio pajser ali malo je verovatno. Ne verujem da bi dirao kuler a da nikada pre to nije radio. Najverovatnije je da je pomeren ili je ispao pa sad nije dobro zaboden neki od kablova za napajanje koji ide u plocu. Odnosno bice da je jedan dobro zaboden (onaj siroki) a drugi da nije (onaj mali) :: :: Lepo ti te kablove izvuci i vrati, to su ti 2 kabla (jedan od 4 odnosno 6 pina negde od procesora gore levo i drugi onaj sto se rastavlja valjda 20 + 4 pina negde sa desne strane od procesora). Pa vidi hoce li da proradi :: :: ::
da je klinja odjebao plocu i socket, postoji jos jedna teorija, a to je usisivac. Ako je izvrsio ciscenje sa doticnom djalvolskom napravom onda je sve jasno, staticki elektricitet na ustima cevi istog mogao je da sprzi gotovo bilo koji deo unutra.
:: da je klinja odjebao plocu i socket, postoji jos jedna teorija, a to je usisivac :: Ako je izvrsio ciscenje sa doticnom djalvolskom napravom onda je sve jasno, staticki elektricitet na ustima cevi istog mogao je da sprzi gotovo bilo koji deo unutra
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.