zanimljiva situacija mozda zna neko od serviseram koji se susreo sa sledecim debilizmom.....
Ovako imam ploca GA 770-DS3 rev1 i 7750+.... i uz to 2x1gb rama sve to radilo 1godinu (Slabo korisceno uzeto za igre komp retoko palim u pocetku sam se igrao zadnjih 6-7 meseci ga i ne koristim palim ga cisto da zavrit fan-ove, koristim drugi komp) i odjednom prestao da radi... sta se desava upalim ga mrtav, ne cuje se ni bip... ubacim stari neki moj 3000+ koji sluzi za test i sve radi najnormalnije ! vratim 7750 nista... odnesem 7750 kod devojke na neku J&W plocicu mAtx i radi super ! Vratim kod mene nista....Znaci ploca sa 3000+ radi sa 7750 nece a 7750 je 100% ispravan ?!Bios nije stavljako najnovi nista se ne desava *a izasto bi kad je radilo sve ok oko 12m. Sad nema ni jedan drugi X2 da trosi bar 89W... Da vidim da nije naponska sekcija riknula pa moze samo neke low W da gura....Glupost nevidjena nemam pojma zasto nece da radi...komp realno i ne radi mozda je to problem ono ne palim ga po 20dana izvucen iz struje tj iskljucen na prekidac! Da li se neko susreo sa ovakvom gluposcu?!
Da probaš na GA sa tim procesorom koji je na J&W ?
28.09.2010. 00:08
status: user broj poruka: 4228
I još nešto: probaj sa drugim napajanjem, možda napajanje više nema dovoljno snage za 7750. Ja sam imao takav slučaj, ali sa grafičkim kartama, ne procesorima.
Da, hoce i napajanje da zeza tako kada oslabi. Imao sam slucaj da napajanje tera masinu ako je cpu 65W ali ako stavim 95W krecu restarti si. Jesi li pokusavao sa resetom BIOS-a?
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Napajanje OCZ 600W ono sto ima 4x po 12v granu! SXS valjda oznaka.... to pada u vodu jer imam ati 2900XT koja radi normalno, prvo bi ona zakukala, nekom logikom mada, mozda i napajanje da je otiso jedan relej od 12v koji sluzi za CPU.. aj probacu i to.....
Ako ploca dugo neradi i komp je iskljucen iz struje, cuvanje podata u biosu drzi baterija. Verovatno se baterija ispraznila. Najverovatnije podesavanja su uradjena manuelno i sad kad je baterija prazna, podesavanja su izgubljena. Izvadi jedan memorijski modul pa onda ukljuci komp. Nekad se desava da ploca nece da se startuje kad neke memorije rade u dual chanel modu, posebno se desava sa manje kvalitetnim modulima poput takems isl. Ako se startuje ploca, iskljici spread spectrum i shadow, u desnom delu biosa imas objasnjenja da takva iskljucenja povecavaju stabilnost sistema, ali zahtevaju kvalitetnije memorijske module i podesi memoriju manuelno. Onda snimi ta podesavanja i to je to. Inace na tom procesoru je sistemska magistrala veca nego na 3000+.
nemam pojma sta mu je,, ubacio sam TT550W i opet isto nece da se upali..... jednom sa ga naterao juce sa moji PSU.... izvadeio sve stavio 512ddr2 3000+ i PCI grafu od 1mb dobio sliku.. iskljucio komp ubacio sve moje 2x1 geil,2900XT i 7750 i proradio komp naj najnormalnije, radio orthos 5h, 3d mark 10 prolaza sve super... ugasim ga i da ga upalim isto srenje.... stavim 3000+ on proradi vratim moj nece..... pitanje za serviser dal je moguce da je neka naponska oslabila pa ne moze svaki put da startuje X2 cpu... nemam drugi da probam.... trazim nekog ko ima neki X2 pa ako bude sa njim isto do ploce je...
Ovo je pravi savet ako do sada nisi flashovao BIOS. Poshto 7750 ima L3 cache, a ispravka je u F3 izdanju Biosa `Regarding the patch of L3 cache`s TLB erratum in AMD Phenom CPU, default setting is [Enable] and also add option of [Disable] for various usage` A u F4 `update CPU ID` http://www.gigabyte.co.rs/products/mb/bios/ga-ma770-ds3_10.html
Da li ti je mozda plocha ili windows prijavljivao `unknown processor`? Hoce to da bude.
cash rules everything around me
:: Ploča je rev 1.0, probaj da flešuješ bios, koliko mi je poznato ta prva revizija `ne vidi` procesore 7xxx i naredne generacije.
ma nalazio cpu ranije bez problema nisam papan :) :) :) radio je na F4 cim sam kupio ali sam stavio F6 cinimi se jer on imao OC mogucnost i win-a pa sam sad pre neki dan stavio F7... uglavnom radilo ko zmaj 12m na 3ghz 15x mnozilac bio od prvog sekunda ima tx2 na sebi difolt v znaci 1.35 i 3ghz nikad nije presao 40c bas sam gledao znaci nema sanse... moram da nadjem neki X2 od 89W da probam jedino mi to ostaje
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.