e ovako zelim da se malo posvetim budzenju kompa :D znaci komp : Procesor: Amd Dual core a64 x2 am2 5000+ Maticna: Msi k9n neo v3 graficka : asus nvidia en9600gt/htdi/512 kuciste:codegen 400w psu.... ovako komp sam kupio pre 3,5 godine i red je da malo nesto nadogradim.... sad zanima me jaci procesor i koja je kompatibilnost sa mojom maticnom? i mogla bi i bolja graficka da padne :D ovde na kutiji od maticne pise da podrzava amd socket am2 athlon 64/x2/fx processors,fsb1000/800 mhz,dual channel ddr2-800/667 i pci express x16 ja se bas i ne razumem toliko u kompjutere al ako bi neko mogao da me posavetuje sta bi bolje mogao da stavim neka to i ucini :D
Na tu ploču najjače što može da ide je neki phenom I - a to i nije nešto preterano nit jako nit isplativo. Najbolje blago meni da ti apiš neku dobru kombinaciju ploča+procesor sa sve odgovarajućom memorijom i nekim boljim napjanjem a kad skupiš pare da promeniš i grafiku, ta mož da posluži još neko vreme.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
to ti je to sto se tice podrske procesora,msi nije nazalost uradio onu sto je uradio gigabyte sa svojim plocama,jednostavno nije napisao biose za podrsku novim am2+ procesora,iako sam cipset to moze...jedino sto ti mozes je da kupis plocu+procesor
e bem lebac :D znaci morace da leti :D pa predpostavljao sam da je tako....ok jel mozete vi da mi preporucite neku ok maticnu i procesor? ja kao sto rekoh ne razumem se mnogo u komponente pogotovu ne u maticne ploce
Ne pratim bas AMD platformu, ali iz cenovnika vidim da mozes da uzmes neku plocu onako bzvz oko 5k sa podrsku za AM3 i AMD Atlon x4 za oko 9k 10k ili AMD Atlon x3 za oko 7k 8k
A memorija da ti ostane i grafika, pa nadalje da skupis da zamenis i to. Ili mozes bolju plocu a slabiji cpu pa da kasnije dodas neki bolji cpu ili dve grafike, ima mnogo kombinacija koje mozes da odradis, ali ako su ti trenutno bas ogranicena sredstva onda ovo prvo sto sam ti predlozio.
Ako oces cene odi ovde gore na komponente pa pogledaj u grupi am+/am2/am3 za plocu i procesor koje ti se uklapa u budjelar :D
uf zaboravi da kazem da imam 3 gb ram memorije.... znaci za pocetak bi verovatno onda uzeo procesor i maticnu.... pa ono ne mogu da kazem da ne igram igrice :D s vremena na vreme kad izadje neki nastavak starog naslova ja ga obavezno skinem ili kupim :D a zbog cega je bolji phenom za igrice? izvini ako smaram jbg ne razumem se :D
Kupi samo graficku ako ti treba za igre. Mislim da nema mnogo potrebe za procesorom i ako bi mogo da ga overklokuješ samo malo a ako ne ništa 5000 je solidan procesor(imam jedan stari 5600+ koji sam pre ,pa kad je izašo phenom II 940 zamenio i mislio da cu da dobijem nešto u igrama a ono šipak sve igre isto rade(inace jedan od najvecih zajeba u mom životu jer tad sam ga platio pa oko 16000)). Uglavnom neces osetiti razliku bar ja nisam sa ovom zamenom. Ja bih na tvom mestu uzo neku gts 250 ili ati 5770 ili za više love što je i najbolje gtx 460 , a procesor može da tera još (poželjno bi bila ako možeš da ga overklokuješ malo , kolko se secam veoma lako može da radi na 2.8 što je sasvim dovoljno.
ne znam ta kombinacija i ne zvuci tolko lose al ipak kad pogledam malo bolje ja cu kad tad trebati da promenim moju maticnu i procesor pre svega jer su stvarno zastareli i time sto bi mozda kupio graficku samo bi odlozio ceo proces.... logicnije mi je nekako da kupim procesor i maticnu jer ce graficke pojeftiniti u svakom slucaju a realno ova moja graficka nije uopste losa... msm na meni je da odlucim :D
U slucaju da bi zadrzao tih 3GB rama, morao bi da kupis odgovarajucu plocu, koja nece biti neka osnova za naredni upgrade - tako da kad se budes odlucio za sledece `budzenje`, moraces da menjas i ram i plocu .) Zato je bolje ako vec imas kupca za taj ram, da predjes odmah na ddr3..
Ali eto, ukoliko ostajes pri tome da ne prodajes ram, moglo bi nesto ovako:
:: sto jes jes....ipak je ovo investicija golema :D mislim da cu jos malo sacekati da skupim para jer generalno trebam sve da promenim sem napajanja... ::
evo sada sam bas prelistavao o maticnoj....bios ladno boze da se update na 2.9 al sad mi nije jasno.....nema nigde za 3.0 to verovatno nije ni izaslo :D e pa dal bi moglo na neki od onih phenoma?
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.