Narucio sam za Core i5 760 Megashadow deluxe hladnjak, pa sad treba da odaberem neki cooler za njega, samo ne znam koji bi uzeo jer je slaba ponuda kod nas. Znam da su Noctue najbolje, one P12, nisu ni pare problem vec sto bi voleo neki skroz crni cooler. Ili moze Noctua da se ofarba ? Ako ima neki tutorial bio zahvalan.
nemoj da pucas samo...to je jedan u nizu, zato sto je tih, kvalitetan, dobar airflow, itd, nema tu nesto sad puno filozofije, takodje bih ti preporucio Scythe FLEX, zatim Sharkoon, Xigmatech, sve je to dobar izbor, gledaj samo specifikacije, da nema preko ~25dBa zbog buke itd. i preporucljivo je da ima bar 1200rpm, sad, ne znam da li zelis push-pull varijantu ili samo jedan FAN...?
:: Ok Magma, alo zasto ? Obrazlozi malo, nemoj da te mrzi ako vec imas iskustva sa istim. : :: :: Pa preko Atoma nabavljam :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Nađeš jedan Scythe S-FLEX na 1600rpm i uživaš, tihi su i imaju odličan protok. Enermax nema više nigde da se nabavi, ni u gigatronu više ne dobijaju noiseblocker, jebo ih patak jedino što ovih dana ima da se kupi po tim šupama je coolermaster.
Tvoj i5 je noviji i ladniji, za megashadow lađenje toga nije problem, držim moj i5 na 4.0 s ovim iz potpisa i dva noiseblockera , jedan na 1500, drugi na 1000 al i taj drugi je tu samo radi fore, razlika je par stepeni.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Gigatron banovo brdo, s-flex na 1600 ima 36dBa, sto mislim da je malo mnogo, pogledao sam sajt, nemaju vise MAGMA, ali evo ti ova dva, po meni ovaj CoolerMaster ti je najbolji izbor 2000rpm na 19dBa je stvarno tiho: http://goo.gl/8FE1 ili ako hoces ultra silent, imaju recimo NoiseBlocker na 1000rpm 13dBa: http://goo.gl/KuBo ali ovaj CoolerMaster je bolji izbor, odlican cooler.
:: Hmm, a gde ima ista da se kupi kod nasod tih proizvodjaca sto ih nabroji :: :: Za sada cu staviti samo jedan fan, ne zanima me 2C niza temp sa drugim fanom :: :: Sta mislis o ovom Be Quiet sto sam stavio link :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :))) :: ::
To što proizvođači napišu za decibele i protok možeš u 95% slučajeva da okačiš mačku o rep. Primera radi, Xigmatekovih 20 decibela na 1500 nekako ti se čine mnogo glasnijim od noiseblockerovih 21 na istoj brzini ili ne daj bože onih 20 što noctua tvrdi da pravi. Izgleda, ima decibela i decibela
Taj NB XL1 iz gigatrona na 1000 jeste provereno strašno tih, kad je ortak video, to jes čuo kod mene kupio je sebi 5 komada za obsidian. Ali 1000 je malo za cpu kuler, osim ako juriš silent varijantu.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
ali ovaj CoolerMaster je stvarno tih a hladi stvarno vrhunski, duva ko blesav, a tih je, gde smeju da lazu.. ja trenutno na Megahalemsu imam JEDAN Zalman koji je podesen na 800rpm, hladim E8400 na 3.7Ghz, temp. je 34c, na full-u ode do 55, time sam hladio i Q9550 na 3.6 30c~65 (i to samo u LiNX-u) ali to sve sa malim voltazama (Quad mi je bio hladniji malo u idle nego Core2Duo).. e sad, za dizanje voltaze i ozbiljnijeg clock-a vec nece zavrsiti posao jedan FAN...
:: To što proizvođači napišu za decibele i protok možeš u 95% slučajeva da okačiš mačku o rep :: Primera radi, Xigmatekovih 20 decibela na 1500 nekako ti se čine mnogo glasnijim od noiseblockerovih 21 na istoj brzini. :: :: Taj NB XL1 iz gigatrona na 1000 jeste provereno strašno tih, kad je ortak video, to jes čuo kod mene kupio je sebi 5 komada za obsidian. :: Ali 1000 je malo za cpu kuler, osim ako juriš silent varijantu :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
za Scythe garantujem da ne laze sa decibalima, japanac, pise lepo 1600rpm 36dBa, normalno da je glasnije, ali pise.. 19dBa je zaista tiho, cuje se tek kad prislonis uvo, a MAGME NEMA trenutno, i tata bi sine..
:: Svi ti SFlex modeli od 1600 pa na gore zvuče kao usisivač iako imaju dobar airflow.. :: :: Sa dve Enermax Magme manja je buka nego sa jednim S-Flexom na 1900.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
U mom kućištu imam 4 CM ventilatora, jedan je 14 mm koji je montiran nazad da izduvava. Vrti se na 1000 RPM. Fenomenalno obavlja posao, kao i ostala 3. Jedna 12-ica je montirana na CM Hyper 212 i radi na 2000 RPM. Druga 12-ica je montirana napred i ona uvlači vazduh. Ne znam koliko se ona tačno vrti, mislim od 1200 RPM do 1600 RPM. I treća 12-ica je montirana sa strane, ima ulogu da hladi grafiku. Isti slučaj kao sa drugom 12-icom. Generalno, zadovoljan sam sa hlađenem. Postaviću ti kasnije linkove o kojim se modelima radi, sad sam na telefonu.
u tom slucaju sam ja video specs nekog drugog, ima ih mali milion, 28dBa je podnosljivo..
:: Svejedno, ionako će da ga drži na auto pa će da se čuje samo kad je neophodno :: :: A Daum baš lepo čoveku našao da tera zazubice s tim magmama. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Koristim taj Cooler Masterov i stvarno odlično duva ali nije tih na max broju obrtaja.Meni je ipak tišina najbitnija pa mi stoji na min broju obrtaja i mogu reći da sam zadovoljan protokom vazduha.Moja preporuka
:: Gigatron banovo brdo, s-flex na 1600 ima 36dBa, sto mislim da je malo mnogo, pogledao sam sajt, nemaju vise MAGMA, ali evo ti ova dva, po meni ovaj CoolerMaster ti je najbolji izbor 2000rpm na 19dBa je stvarno tiho: http://goo.gl/8FE :: ili ako hoces ultra silent, imaju recimo NoiseBlocker na 1000rpm 13dBa: http://goo.gl/KuBo ali ovaj CoolerMaster je bolji izbor, odlican cooler :: :: :: Hmm, a gde ima ista da se kupi kod nasod tih proizvodjaca sto ih nabroji :: :: :: :: Za sada cu staviti samo jedan fan, ne zanima me 2C niza temp sa drugim fanom :: :: :: :: Sta mislis o ovom Be Quiet sto sam stavio link :: :: :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :))) :: :: :: ::
Uzmi ako ti se sviđaju, ne verujem da su loši, dobiješ i adapter na 7V ako bude biučan, jedino što imaju neke gumene cevke koje služe kao rupe za šrafove pa ne znam kako će da ih drže oni držači od mege da se ne bi iskrivile slučajno.
Jeste plastika obična, ali hlade dobro. Uostalom, koliko para - toliko muzike.
:: Ti CM cooleri izgledaju ko najgori plastikaneri. : :: Noctua je za njih pojam za kvalitet :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :))) :: ::
:: Ti CM cooleri izgledaju ko najgori plastikaneri. : :: Noctua je za njih pojam za kvalitet :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.