Iskljucim racunar i odem van, kad se vratim on radi, sinoc turn off i cujem jutros poznati zvuk dvd-Groma na ukljucivanju ja otvorim oci kad ono on radi, bole njega uvo za struju, da li je to neka nova vrsta gremlina, crni dusi, efekat moje noge (citaj carape) ili sta? Dugme za start ispravo, bios clearovan, poslednji stavljen, da napomenem to se desi povremeno pa iskulira. Osim ovoga za sad drugih muka nema mada jeste star zwei yahre
HW DFI 790fxb-M2RSH PII940 RAM Corsair xms 2x2gb 1066 HD4350 HDD 3200AAKS X2 OCZ sXs 500W DVD ASUS 2014S1T
hmm, a da probas neko drugo napajanje.. ne kazem da je do njega, ali ja kad god sam imao takav simptom, bilo je do napajanja.. ako nije do njega, ploca nesto brljavi
Otvori ga i poslušaj da li se vrti fan na napajnju. Mada, to je mala snaga, moguće da on sam nekako pušta struju iako je vent neaktivan. A može biti i da ti se ploča MRSHti. :)
Na poslu imam GA EP-35 DS3 plocu i neko napajanje. Sa vreme na vreme se to desi. Moj lek je da iskljucim napajanje na dugme (potpuno iskljucim struju na ploci) i ostavim par minuta. Posle toga ploca normalno radi (slusa kumandu). - makar sam ja to povezao sa plocom (jer jedino ona ima dotok struje do sebe, i odredjuje da li ce jos necemu proslediti istu)
Pogasi sve `Power on by...` U `AC back function` podesi da ostane ugasen posle dolaska struje. moguce je da ti na trenutak nestane struje, a podeseno je da se upali kad struja dodje.
Nekada davno na masini, ploca Asus P5W-DH Dlx, napajanje bilo Codegen 650W i masina je radila bez ikakvih problema ali se povremeno desavalo da se posle gasenja komp upali ponovo pa se mora gasiti po drugi put. Problem se desavao bez pravila i otprilike 3-4 gasenja prodje sa jednim, da tako kazem restartom. Napajanje je provereno sto puta, zamenjeni dobri elektroliti sa ekstra kvalitetnim, dodavano vise elektrolita paralelno ali problem je jednostavno uvek ostajao isti. Onda je zamenjeno napajanje sa Antec TP3 650W i problem je nestao. Inace potrosnja kompa je daleko manja i max je negde oko 300W. Codegen je, kasnije, par dana napajao daleko jacu konfiguraciju sa plocom Asus P5Q-E bez problema. Jednostavno nesto se tu nije lepo slozilo (filtriranje napona nije, verovatno je neki napon, prvenstveno mislim na 5Vsb, bio mozda malo manji pa je to smetalo prethodnoj ploci) ili je struja na 5Vsb bila na samoj granici, Codegen daje mislim 2A dok Antec celih 3A.
Dakle najbolje je proveriti vrednost napona 5Vsb i njegovu stabilnost a ako to nisi u mogucnosti onda probaj sa drugim, proverenim napajanjem.
Prvo u BIOSu ubij sve Sleep / Wake Up opcije (Keyboard wake up , Wake on ring (WOR) , RTC (real-time clock) wake up , Mouse wake up , Wake on LAN (WOL) , Wake on USB port,itd..) pa ako ti to ne resi problem onda trazi problem u hardveru.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.