:: Da li bih smanjio temperaturu na Phenom II 955 sa Cooler Master Hyper TX2 u odnosu na box kuler
Naravno da hoces...Svaka preporuka za TX2... Odlican je za dual kor i sasvim solidna varijanta za X4 ili C2Q procesore. Veoma je tih,a za 20ak evra ne mozes naci nista sto ce tako dobro hladiti CPU. Redovno ugradjujem taj kuler i na Intel i AMD konfiguracije...Cak su po meni TX ili TX2 bolji izbor od TX3.
Ok je taj kuler, ali nije dovoljan za neki ozbiljniji OC procesora. Moj ti je savet da dodaš još koji dinar i uzmeš nešto ozbiljnije tipa CM Hyper 212+.
Komp koji vidis dole je star nekih 7 meseci i sa TX3 mi temp. nije presla nekih 57-58 C,cak ni posle 4-5 sati igranja `krize`,a i devojka je radila diplomskii rad na njemu gde je renderovala neke `gluposti` po 12h dnevno i to nekih nedelju dana.Slazem se sa eseses-om da je Hyper 212 bolji izbor,jer ima 4 naspram 3 heatpipe cevi,a ima i veci ventilator 120mm,a TX3 92mm,mada i na jedan i drugi mogu da se ugrade jos po1.Negde sam video da TX3 ima za nekih1600-1700 din.,sto je vise nego OK cena za ono sto dobijas,dok Hyper 212 je negde oko 3 soma.
MSI 790FX GD 70 AMD Phenom 2 955 BE OC 3.8 GHc 24/7 Cooler Master TX3 2x2 gb DDR3 1600 Kingston Hyper X Sapphire 5770 1GB Seagate 1TB 32 mb LC Power 6650 GP3 V2.3 Chieftec LBX 02 B-B-B Samsung 2433 LW DVI Altec Lansing VS 4124 b
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: trenutno je C2D E8200 na 21-22C u leru, sve na default-u. Besuman na 900rpm :: :: :: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ :: 8====D ~ ~ ~ :: :: ::
Ja imam taj cooler na mom phenomu, samo sam menjao stari vent za onaj sa TX3-ke, jer je prosvirao... Dobro je hladio stari 6400+ X2 BE, a moram priznati da dobro hladi i ovaj sad... temp u idle je oko 30`C u full loadu oko 45`C... sa OCom od nekih 700MHz, ili ti 3.9GHz proc ne prelazi 55-56`C...
Pozz...
Mislim da je glupo reci koliko je taj kuler `los` za quad je dovoljan samo ako drzis na default(to kod intela, amd je hladniji i amd mozes i sa boxom da OC dosta fino)- inace TX2 samo izgleda da moze nesto da ohladi imao sam ga ja i moj najbolji ortak...i obojica samo pod njgea stavljali 2-3 razlicita procesora...Kuler je tesko sranje ali je bolji od box-a sto je po meni glupo i reci jer ne kupujes kuler od 1500din da bi bio malo bolji od box-a.
Uzmi TX3 mislim da ga je bilo za 1600din, kapiram da je on bolji i da ces moci tog phenoma da drzis na 3.8GHz u ovim jesenjim danima.
Drugar isto ima Phenom II X4 B55 na 3.8GHz 20C idle, max load ne mogu se setim al je isto bolesno malo...
Samo ne znam sto pomenu Vendettu ispred ove CM kante? Vendettica je 10 svetlosnih godina ispred TX2
:: AMD Phenom II 550 otkljucan na 3.7GH :: :: :: Box: 42 :: Vendetta 2: 21 :: :: I to sa pastom koja uz nju dolazi,posto mi je nestalo moje standardne :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Zato sto je sada ima za ~1.5K polovnih. Ja nisam imao vise vremena, probio sam sve dead line-ove tako da sam uzeo direktno iz radnje. Inace je bolestina kuler,prosto neverovatno kako ubija a kolika mu je cena i gde je pozicioniran.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Drugar isto ima Phenom II X4 B55 na 3.8GHz 20C idle, max load ne mogu se setim al je isto bolesno malo.. :: :: Samo ne znam sto pomenu Vendettu ispred ove CM kante? Vendettica je 10 svetlosnih godina ispred TX
Dautovicu,TX2 je dosta tisi od TX3,a uz to hladi sasvim solidno...TX3 nesto bolje hladi,ali je primetno bucniji od TX2 koji je prakticno necujan... Covek je pitao da li ce videti razliku izmedju box kulera i TX2...Hoce i to veliku. Ako hoce vrhunske performanse ne moze ih dobiti sa kulerom od 15-20 evra vec ce morati da odvoji kintu za Prolimatech,Thermalright,Noctuu. Jel znas za neki bolji kuler od TXa za 15-20 evra?
@Markopvict & Ishmerish Ako stvarno ima Vendeta 2 za 15-20 eura to je definitivno bolji izbor,ali koliko vidim cena Vendete se krece oko 30 evra.
Vidjao sam je za 2650din relativno skoro, a ja sam moju prodao pre 2-3 meseca 1800din...full pakovanje sa pastom fabrickom...
Inace za amd-a ti ne trebaju ti kuleri koje si nabrojao...na 3.7-3.9GHz amd-a hlade i vise nego dovoljno i kuleri od 20ak eura
:: Dautovicu,TX2 je dosta tisi od TX3,a uz to hladi sasvim solidno...TX3 nesto bolje hladi,ali je primetno bucniji od TX2 koji je prakticno necujan.. :: Covek je pitao da li ce videti razliku izmedju box kulera i TX2...Hoce i to veliku :: Ako hoce vrhunske performanse ne moze ih dobiti sa kulerom od 15-20 evra vec ce morati da odvoji kintu za Prolimatech,Thermalright,Noctuu :: Jel znas za neki bolji kuler od TXa za 15-20 evra? :: :: :: @Markopvict & Ishmeris :: Ako stvarno ima Vendeta 2 za 15-20 eura to je definitivno bolji izbor,ali koliko vidim cena Vendete se krece oko 30 evra :: :: :: DaSickSystem :: ::
Bio sam u slicnoj dilemi i odlucio sam se ipak za TT TMG A1 jer ima 4 pipelinea u odnosu na TX2 kojii ih ima 3. I prvenstveno mi je vazna tisina. Sa TMG A1 sam prezadovoljan, hladi odlicno i potpuno je besuman. Postoje i bolji kuleri, ali u ovom cenovnom rangu ih nema. Preporuka za TMG A1. __________________________________________ Ja uvek lupam gluposti, nemojte me shvatati ozbiljno.
...svega i svacega sam se naslusao, ali da vazdusno hladjen uredjaj ima manju temperaturu od vazduha kojim je hladjen, to nikako da shvatim.
Meni je u sobi oko 25-26 stepeni, i logicno je da ce proc da bude barem par stepeni topliji. Da napomenem da mi je kuciste poprilicno dobro hladjeno, tj imam 6 dobrih ventova... E da, kuciste je NZXT Temptes modifikovan sa Noctua coolerima i jos svasta-nesto.
Pozz...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.