Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Cudan problem sa maticnom Abit IS7
STRANA 1 OD 1
zfun Cudan problem sa maticnom Abit IS7 05.10.2010. 13:23 T29893

status: user
broj poruka: 206
Mozda ce neko imati nekakvu ideju kako da resim poroblem..Evo ovako,ostale komponente su Intel Celeron D na 2.4GHz,nvidia FX5200,thermalMaster 420w,wd 80gb,2x256 ddr400 Geil dual channel.Problem je sto se komp ukljuci najnormalnije,cuje se prvi bip i kada prikaze verziju biosa,cpu i memoriju ispise cmos checksum error dole imam ono pres F1 to load setup defaults ili Del to enter Bios i nista ne funkcionise,zamrzne se tu i na zvucniku se cuje neko cvrcanje,ne znam kako drugacije da opisem,jer nisu bipovi.Inace kada izvadim graficku bios uredno prijavljuje da je nema,kao i ram,probao sam sve ostale druge komponente,uradio clear cmos vise puta,menjao bateriju i ponestalo mi ideja..Kondezatori na ploci deluju ok,a i ovako nije fizicki ostecena,imam cak i drugi cpu i sa njim se sve isto desava..

Nadam se da ce neko imati bilo kakvo resenje,unapred hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus .. 05.10.2010. 13:44 #250189

broj poruka: 4054

probaj sa samoo jednim mem modulom , bez hdd-a, ..samo cpu , mem i graf ..

lici na memoriju .. ili problemi sa dual chanelom ..

u bios ulazi ?
zfun probao.. 05.10.2010. 13:55 #250190

probao sa 1 modulom, i to imam sigurno ispravan i potpuno isto se desava,naravno i sve to bez hdd-a,optike i sl sam vec probao. Pa ne, nece u bios nista se ne desava kada stisnem del,samo stoji tako zamrznuto,probao sam i ps tastaturu i isto je..Definitivno mislim da je nesto sa plocom,jer su mi ostale komponente provereno ispravne,cak su graficka i hdd bukvalno novi,ali isto tako mislim da nije skroz crkla i nadam se da je problem resiv..

dsava re 05.10.2010. 14:39 #250198

broj poruka: 67
Oslabela baterija, tad ti ponisti datum, vreme i podesavanja, ali ne bi trebalo da blokira. Napajanje zna da zeza, ili mozda neki problem sa plocom. Pozajmi neko napajanje, pa probaj sa njim.

vladats @zfun 05.10.2010. 14:56 #250203

broj poruka: 4537
Ako je graficka neispravna nece da se digne BIOS probaj da stavis drugu pa vidi....

Isto vazi i za tastaturu,mozda je ona losa,uglavnom problem moras da resis na pipanje.
zfun menjao sam.. 05.10.2010. 15:18 #250209

bateriju,sve ostalo isto,napajanje je sigurno ispravno,ali cu probati drugo,kao i graficku,treba da mi donese ortak za koji minut,pa javim sta se desava,za sada nikakvih promena, a tastaturu sam probao drugu,to napisah u nekom postu..Mnogo me zbunjuje to cvrcanje na zvucniku..

codeus .. 05.10.2010. 15:24 #250212

broj poruka: 4054

ostaje ti da negde flashnesh bios .. ako ni onda nece ... ploca je u ? ..
zfun ..mozda nekome bude od koristi.. 07.10.2010. 00:22 #250772

flash biosa je resio problem,sve radi savrseno sa poslednjom verzijom biosa.Hvala na savetima,pozdrav

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs