Sta da ti kazem...pocni sa viagrom... __________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
Menjao sam pastu 3-4 puta NE VREDI..... Igre sve rade bez MUKE..ne secka..ne kochi..ne resetuje se...po 3-4 dana radi..nikakav problem..... ali me nerviraju ovolike temperature.... Ne znam shto je to tako..???? Jedino... Napajanje izbacuje TOPAO vazduh.. greje se.... da ne pravi on problem... ??? pa se greje procesor..otkud znam.... nisam pametan... sve sam chistio..od prashine (picajzla sam..pa stalno neshto chistim) ... nisam nishta sjebao i to..jer radim s`rachunarima duze vreme.....al ovo u zivotu nisam video da ne mogu da sredim TEMPERATURU procesora.... od pochetka je bio IDLE 40 step..sada je pocheo da biva na 45-50..u full LOAD je 70 stepeni ali radi sve OKKKKK ..al necu da je toliko vruc..to znam da nije normalno za njega..... Ima li neko neko reshenje..neshtooooo...poludeo sam... Hcvala svima unapred!! :( Komp je ovaj ispod....
Asus M2N-E AM2+ 7750 Black Edition Geil 2 x 1GB 667Mhz 2 x 160GB Maxtor nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 750/1600/1900 Asus DVD/RW Blueberry 450W
Jel si sigurno proverio sve? Da li je baza kulera dobro nalegla na CPU? Kad si poslednji put menjao pastu? Možda stavljaš previše iste, pa se posle nekog vremena stvori kontra efekat.
Ako stavim manje paste od ovoga... onda tek nastane loodilo... Extra...je nalegao...i nameshtrao sam ga na 100 nachina.. kazem..ne vredi....okreni ovako..onako..pastu ovu ..onu...ovoliko..onoliko...al PRCCC... nece pa nece... Meni sve neshto vuche da ga napajanje muchi.... ono se bash greje..... :(
Asus M2N-E AM2+ 7750 Black Edition Geil 2 x 1GB 667Mhz 2 x 160GB Maxtor nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 750/1600/1900 Asus DVD/RW Blueberry 450W
Napon je na 1.3v a ovde prijavljuje da je na 1,17 ?? C&q je OFF... probao sam i sa ON i OFF i sveeee... al nece..shto bi rekli..ne yebe zivu silu :D Ne znam da li da mu ugradim KLIMU u kucishte? mozda onda ohladi.. ili da ga stavim na prozor :D hehehehe.... shalu na stranu..HEEELLPPPP :D
:: A cpu napon je? :: :: C&Q je on/off :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Prvo nam reci, kada staviš prst na telo kulera, kakav je osećaj? Mlako, toplo, vruće, vrlo vruće ili ne možeš da zadržiš prst na telu kulera? NARAVNO, računar pod opterećenjem, procesor radi, ne na leru.
JEDVA mlako... vishe vuche na hladnije mlako..nego toplo mlako..drzim sa obe strane..i ovaj RADIJATOR i KULER i uvek MLAKO..mogu da drzim koliko `ocesh.... A napajanje izbacuje samo topao mlak vazduh vazduh..... A da..sada mi je jedan chovek...rekao na nekom forumu.... ovo ...
>>> Čudno, jer ti u ACPI piše 34-36°C za procesor.
Klasično krivo očitavanje. Pravo stanje je da problema nema. Osim, ako ga ti, u bezuspešnim pokušajima da se izboriš sa vetrenjačama, nekako ne skenjaš. Tvoj kompjuter ima svinski grip. Tj. nije mu ni q. Možda je problem u softveru koji očitava, možda u zastarelom BIOS-u. U temperaturama definitivno nije. Ono što jedino upozorava, to je toplobljuv iz tog kineza od napajanja koje znači da se on baš poštenski muči da namiri nakačitelje, a kad će otpevati `jebite se fudbaleri` i povesti probrano ili celo društvo iz kućišta sa sobom, ne zna se.
Ma znam za napajanje :( na njemu je pre bilo 3500+ i 7600GS :D
06.10.2010. 20:22
status: user broj poruka: 1230
BIOS je NOV..poslednji..nema noviji..... a evo..pikam igricu...sve na MAX detalje..... drzim rukom procesor i kuler i shta `ocesh..ono ladnoooo ....... Shto on sve vidi pogreshno..ko zna.....i BIOS i programi i sve...... Napajanje menjam ovih dana.,.. tu nema priche... al ne znam shto LAZE sa temperaturama..nikad to nije radio..... Al chim dignem clock za 100 MHZ procesora (sve je inache na default) .... odmah..zakuca..reset..... kako god.... Slabo napajanje...mada on nije razlog...losheg ochitavanja..ili jeste??
Ja sam imao isti problem. Onda sam zamenio napajanje i uzeo LC 6650 GP i problem je nestao. Meni se grafika grejala kao luda, a sad je ladna kao špricer (mmmmm). Inače još uvek nisam klokovao proc, ali čim budem digao MHz editujem temu. Skid
Ne troši taj procesor ništa posebno a grafika ko upaljač, ni ta mrtva borovnica ne bi smela da se greje. A da napajanje zakucava kad digneš klok nema logike jer ne radi to kad upališ igru i proradi grafička pa digne potrošnju pedesetak vati.
Znači da se štogod drugo tripuje, aj ti to sve lepo izvuci na sto, očisti sve detaljno i priključi samo najosnovnije. Što se biosa tiče, stavi najraniji koji podržava taj procesor, meni je na staroj am2 ploči noviji bios recimo pravio sranja a stari ne.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Raicu Ne mora da znači. Moja mašina je slična, AMD 7750 (nije BE) ASUS M3A77 9800 GTX 2XHDD WD AAKS, i LC 6550 GP2 je posle dve i po godine počeo da posustaje. Prvo temperature (pored redovnog čišćenja i menjanja paste) pa do restarta u sred igranja. Sada 100W jače napajanje je ispeglalo sve probleme. BTW nisam ni očistio comp (a kamoli zamenio pastu) i temperature su pale za po 5-10 stepeni dole. Skid
pocelo da greje kao termi, tu stani i prekini da se tripujes!
Sve ostalo je manje bitno, kolika je temperatura CPU,maticne,grafike, da li dobro ili lose ocitava i razne druge trice. Ta VC solja od `````````napajanja``````( http://spedr.com/xn0l ) samo sto nije skrenula levo kod Albukerkija a i kada to uradi pogodi ko ce da joj pravi drustvo, ako nista ne preduzmes po tom pitanju bojim se da ce biti field trip sa sve zabavistem.
Jebote, raiću, nemoj mu savetovati da opet sve razvali i očisti, vidš da mu je dušu isčetkao čeličnom žicom i šmirglom, STVARNO će nešto da sjebe i ošteti. Tačno je da ima verovatnoće da nije napajanje, nego da je (zbog napajanja) nešto u elektronici ploče počelo da smrducka, ali, promena napajanja je siguran korak br. jedan.
A, ti djodjo, ne ručki za tastaturom, pa ćeš pljuvati na pravom mestu, ili, uvežbaj pljuvanje u cilj... a ne moraš ni da čitaš, malo šta pametno i kažem.
Zato i kazem..kako sam metnuo ovaj procesor umesto 3500+ single core i ovu graficku umesto 7600GS..... pochelo da greje :) mislim da napajanje posle skoro 4 godine..pochelo da posustaje za ovu kanfiguraciju..a da..i ubacio sam josh jedan HDD ... imao sam samo jedan od 160GB sada imam 2 :D Znachi vreme za kupovinu napajanja...jeeeejjj..josh troshkova..jeeejjjj... :)))
Ma jok brate, poenta je bila da ga nateram da to sve povadi iz kućišta, možda curi negde na masu ili nešto slično, očajnička situacija zahteva očajničke mere.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Jebote, raiću, nemoj mu savetovati da opet sve razvali i očisti, vidš da mu je dušu isčetkao čeličnom žicom i šmirglom, STVARNO će nešto da sjebe i ošteti :: Tačno je da ima verovatnoće da nije napajanje, nego da je (zbog napajanja) nešto u elektronici ploče počelo da smrducka, ali, promena napajanja je siguran korak br. jedan
OK, to je tačno. Ali ipak je napajanje bilo glavni krivac. Još on ima Blueberry, a ja sam furao LC 6550 GP2. Ipak je LC bolje napajanje. Samo hoću da kažem da je moguće da napajanje pravi problem jer posustaje u davanju dovoljne struje. PS Veoma sam zadovoljan LC napajanjima. Ipak dve i po godine nisam imao nikakvih problema, zato sam opet uzeo LC-a. Odnos cene i kvaliteta po meni je vrh. Skid
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.