Prvo da vas sve pozdravim na ovom forumu , a onda da zamolim za odgovore na moja pitanja .Naime imam plocu ASrock k7vt+ na kojoj su na naponskom konektoru ploce pinovi poceli da nagorevaju .Prvo su bila 2 nagorena a ja sam i dalje koristio taj racunar, iako se povremeno restartovao posle duzeg rada . Sada ima vise nagorenih pinova , a i kablovi na napajanju ( onaj deo gde se kaci na ploci ) su poceli da se tope . Napajanja sam promenio nekoliko i na svim su , posle nekog vremena poceli da nagorevaju kablovi , odnosno pinovi na napajanju . U cemu je problem i da li se moze zameniti naponski konektor na ploci . Pozdrav svima .
Naravno da moze da se zameni taj konektor.Treba preispitati zbog cega se to desava,postoje dva razloga. 1. Rasireni kontakti na konektoru od napajanja-varnicenje 2. Neispravnost neke od komponenti,najverovarnije neki od kondezatora u naponskom delu procesora ili GPU-a je dobio prevelik otpor,da ne kazem da je u kratkom spoju,jer bi reagovala zastita na napajanju... Nista dok se ne stavi na stol i detaljno ispita.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Prvo da vas sve pozdravim na ovom forumu , a onda da zamolim za odgovore na moja pitanja .Naime imam plocu ASrock k7vt+ na kojoj su na naponskom konektoru ploce pinovi poceli da nagorevaju .Prvo su bila 2 nagorena a ja sam i dalje koristio taj racunar, iako se povremeno restartovao posle duzeg rada . Sada ima vise nagorenih pinova , a i kablovi na napajanju ( onaj deo gde se kaci na ploci ) su poceli da se tope . Napajanja sam promenio nekoliko i na svim su , posle nekog vremena poceli da nagorevaju kablovi , odnosno pinovi na napajanju . U cemu je problem i da li se moze zameniti naponski konektor na ploci . Pozdrav svima .
Gilopile ti je dao lepo objasnjenje. Najverovatnije je ova prva varijanta gde pinovi na plochi nemaju dobar kontakt sa konektorom na napajanju. To mozes da resis tako sto uzmes malecni srafciger( naravno kad je mashina ugashena :D), i lagano iskrivis kockaste konektore na prikljucku na napajanju ka unutra. Sve tu ako ti pinovi i konektori nisu totalno izgoreli, u tom slucaju moraces da probas da ocistis pinove na ploci i uzmes novo napajanje. Prokleti kineski materijali xD.....
Ako ovo vec nisi uradio, uradi sada: finom (sitnozrnastom) ...
07.10.2010. 20:27
status: user broj poruka: 11019
smirglom i/ili tankim srafcigercicem ocisti kontakte na ploci. Ja sam slican problem imao sa jednom Asusovachom (chipset 945), na kojoj su nagoreli konektori za napajanje CPU-a (4-pinski). U prvi mah nisam bio primetio da su i oni nagoreli (primetio sam samo nagorelost konektora na kablu napajanja koje je riknulo), pa sam nakon zamene napajanja opet imao problema. Ovi su nestali tek posto sam detaljno ocistio pinove na ploci.
Ma jok,to ce odraditi kada je masina ukljucena i konektor zaboden:)Malo je nelogicno da je promenio vise napajanja,a problem uvek isti.E sad,kako kaze Trgovcevic,moguce je da je 1. napajanje napravilo rsum u konektoru i samim tim druga ispravna napajanja/konektora ne mogu ostvariti dobar kontakt sa plocom zbog prethodnog koji je napravio garez na pinovima. Nikada necemo saznati o cemu se radi dok doticni ne javi,ili se toliko uplaskao i sve to podao na gancija.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Gilopile ti je dao lepo objasnjenje. Najverovatnije je ova prva varijanta gde pinovi na plochi nemaju dobar kontakt sa konektorom na napajanju. To mozes da resis tako sto uzmes malecni srafciger( naravno kad je mashina ugashena :D), i lagano iskrivis kockaste konektore na prikljucku na napajanju ka unutra. Sve tu ako ti pinovi i konektori nisu totalno izgoreli, u tom slucaju moraces da probas da ocistis pinove na ploci i uzmes novo napajanje. Prokleti kineski materijali xD.... :: :: ::
Hvala svima koji se trude da mi pomognu .Kada sam prvi put primetio problem , konektor napajanja je bio vreo a i kablovi su bili vruci ,skinuo sam napajanje i primetio 2 nagorela pina na ploci .Probao sam da to ocistim i ali je bas nepristupacno i ocistio sam ga ali ne najbolje .Onda sam zamenio napajanje , ali je komp odnosno kucicte na kojoj strani naleze ploca i dalje bilo toplo. Komp se restartovao i konektor na ovom napajanju je jos vise izgoreo , bukvalno kada sam pokusao da ga skinem na dva pina na ploci ostala je plastika sa konektora napajanja .I na ploci je mislim 6 nagorelin pinova . Hteo sam samo od strucnih lica na ovom foruma saznati ima li pomoci ovoj ploci, i sta su eventualni uzroci Neispravno napajanje iskljucio bih kao uzrok jer sam ih vise promenio i na svima se komp posle 15 -20 minuta pocinjao restartovati . Pozdrav svima .
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.