Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
pomagajte ljudi bios problem
STRANA 1 OD 1
Dejzan pomagajte ljudi bios problem 17.10.2010. 01:37 T30178

status: user
broj poruka: 3730

Ovako sklopio sam masinu sledecu
AMD Atlhon 250 x2 ili nesto slicno njemu
ploca MSI 785GM-e51
memorija patirot 2X4GB DDR3 1600mhz
graficka tek treba da dodje
ELem problem je nastao sot sistem samo vidi 2 modula po 2 gb uemsto po 4

pa sam ja fleshovao bios preko live update sve to on uradi medjutim poceo komp da se restartuje svremena na vreme sta je problem i kako da vratim prvobitni bios ?
hvala unapred sto pre odgovorite plzzzzz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dzoni665 ... 17.10.2010. 02:05 #253474

broj poruka: 704

http://www.downloadatoz.com/driver/item_msi-785gm-e51-bios-2-5.html

Ovo sam nasao kroz google, prvi koji je bio ponudjen... Koja je verzija sa kojom si flesovao?

GA-945PL-S3, Pentium Dual-Core E2140 1.6Ghz (OC 2.08Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit, LC Power 5550 v2.2

Dejzan bruka 17.10.2010. 02:21 #253475

sa 2A sa njihovg sajta sad sam naso i upstvo kako da odradim ali on je to vec uradio u windows u pa cu opet pokusati iz biosa nego jel moze to nekako da se vrati na fabricko podesavanje ?
mislim bios dakle da vratim na predhodnu verziju ?

ICEsd re 17.10.2010. 02:26 #253476

broj poruka: 2158

I ja imam MSI plocu koje znaju da prave probleme sa memorijom posto kao navodno tvrde da to nije do njih vec do memoriskog kontrolera na AMD procesorima.E sad resio sam problem tako sto sam vratio stari bios koji je bio preporucen za moj procesor(pogledaj linkove)

Procesori i verzija biosa koja treba da bude na ploci:

http://www.msi.com/index.php?func=prodcpu2&prod_no=1866&maincat_no=1

Bios za tvoju polocu:

http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=1866

Forum MSI-a koji daje podrsku korisnicima MSI proizvoda:

http://forum-en.msi.com/

Program za flashovanje biosa pomocu USB flash-a (stika):

http://forum-en.msi.com/index.php?topic=116721.0

(ovaj program vredi da se reg. na msi foruma ako neces ili nemozes poslacu ti program na mail).
Dejzan :s 17.10.2010. 02:38 #253477

na ploci je bila verzija 2.4 cekaj da stavim opet 2.4 ili da stavim najnoviju ili kako da vratim na staro stanje ?

ICEsd hmm 17.10.2010. 03:12 #253480

Evo ovako kaze spisak CPU-a za tvpju plocu:
Imas 2 verzije AMD Athlon II x2 250:

Athlon II X2 Regor ADX250OCK23GQ x250 200 3.00 2M N/A C2 65w

Athlon II X2 Regor ADX250OCK23GM x250 200 3.00 2M N/A C3 65w

kao sto vidis razlika u njima je u Stepping-gu 1 je C2 a drugi C3.Skini:
Cpu-Z:

http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z/versions-history.html

poslednju verziju i pogledaj sta ti kaze za Cpu koje je stepping.

Tako ces znati koji bios da skines:
Ako je 1 varijanta skini verziju:
7596v20.zip

Ako je 2 varijanta u pitanju skini verziju:
7596v23.zip

Mada mozes i da probas sa verzijom 7596v25.zip usustini BIOS NE TREBA DA SE MENJA AKO JE SVE OK SA SISTEMOM ja nisam u ovo verovao dok se sam nisam ispekao i naucio ovo uvek sam mislio da je novija verzija biosa bolja od predhodne(starije) ali na zalost nije tako, i kao sto sam procitao na milion foruma nije BIOS drajver pa da se updatuje cim izadje nova verzija.
Vaskev re 17.10.2010. 09:14 #253493

broj poruka: 1673
` BIOS NE TREBA DA SE MENJA AKO JE SVE OK SA SISTEMOM ja nisam u ovo verovao dok se sam nisam ispekao i naucio ovo uvek sam mislio da je novija verzija biosa bolja od predhodne(starije) ali na zalost nije tako, i kao sto sam procitao na milion foruma nije BIOS drajver pa da se updatuje cim izadje nova verzija.`

Da upravo tako, bios se update-uje ako imas neki problem, komponentu cija se podrska dodaje u novoj verziji, tip uredjaja koji podrzava samo novija verzija. Inace je tacno da nije najnovija verzija ujedno i najbolja (onda izadje novija - jos bolja ). Najvaznije je naci spisak ispravki koje donosi novija verzija mada je to nekada skoro nemoguce.

ICEsd re 17.10.2010. 10:01 #253496

Vidis meni najnovija verzija biosa nije htela da podigne sistem sa 4 memory stika, zonglirao sam sve mogucnosti i nista nisam uspeo onda sam krenuo da kopam po netu i iskopo msi forum, pa onda vratio Bios za moj cpu koji pise da je podrzan za moj CPU(znaci 1 bios gde je on prodrzan) i od tad mi sistem radi brze i stabilnije, doduse izgubio sam AHCI podrsku sa poloce sad kada sebe nateram da se bavim biosom opet probacu prvu sledecu verziju koja podrzava AHCI.

Inace ovo moze da bude veoma velika zamka za trgovce/servisere jer kad dobijes slicne probleme nece da butuje sa 4 rama ili nece da butuje sa odredjenim ramom ispada da je memorija crkla iako je ona 100% ispravna samo nece da radi sa odredjenom vrezijom biosa.
Dejzan je ima srece da mu nije prepoznao 8 Gb rama vec samo 4 gb a mogo je da odbije poslusnost i da uopste ne digne sistem i onda bi mu odmah iz prve neko reko u serveru crko ti ram mora novi.

Ispekoh se ja pa nemojte vi sad imam 6 ram stika koji su 100% ispravni sa ovom verzijom biosa koju sad imam.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs