Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
i7 880 (ES) pocelo testiranje nove igracke
STRANA 1 OD 1
vuk125 i7 880 (ES) pocelo testiranje nove igracke 17.10.2010. 12:47 T30186

status: user
broj poruka: 2929
Za sada jedan OC da vidimo dokle moze ja ocekujem 4.2 na dobrom vazduhu naravno stabilno
Ovo je trenutno na nekom xigmateku.
Neki megahalems ili h50 bi terbalo da moze da ga odrzi na 4.2 videcemo.
Za sada 4 Ghz je stabilno nije neki cooler, kad nakacim h50 bice to bolje.
Inace primerak obeceava.

http://img689.imageshack.us/f/i7880oc.jpg/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikele79 re 17.10.2010. 13:13 #253534

broj poruka: 99
Samo se nemoj slucajno igrati da mu zakljucavas jezgre, pa da ga probas kao cetvorojezgreni, dvojezgreni iili slicno, jer bas na i7 koji ima moj drugar je to uradio i posle kad je hteo da vrati provallio je da je ta jezgra koja je zakljucao posle bila spaljena, jos zgoreg pozvao je ortaka koji je u isto vreme kupio isti procesor i pitao dal se to i njemu desava ovaj probao i ista stvar mu se desila!! Al sreca kupili su ih istog dana kod istog prodavca, pa su na garanciju ih vratili kao neispravne i dobili su nove......... Tako da DON`T TOUCH CORE LOCK!!!!

bstaletic Re: re 17.10.2010. 13:18 #253536

broj poruka: 1889
Ova pricha je sa nekog stranog foruma, i u pitanju je bio 980x. Hehe, nemoj da shvatish kao napad.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

:: Samo se nemoj slucajno igrati da mu zakljucavas jezgre, pa da ga probas kao cetvorojezgreni, dvojezgreni iili slicno, jer bas na i7 koji ima moj drugar je to uradio i posle kad je hteo da vrati provallio je da je ta jezgra koja je zakljucao posle bila spaljena, jos zgoreg pozvao je ortaka koji je u isto vreme kupio isti procesor i pitao dal se to i njemu desava ovaj probao i ista stvar mu se desila!! Al sreca kupili su ih istog dana kod istog prodavca, pa su na garanciju ih vratili kao neispravne i dobili su nove......... Tako da DON`T TOUCH CORE LOCK!!!
::
misafloyd ... 17.10.2010. 13:21 #253539

broj poruka: 321
Ja sam sve i svasta cuo ovde na Forumu , ali ovako nesto stvarno nikad nisam cuo ... ? Da li se jos nekom nesto ovako desilo ?

Asus P7H55D-M EVO
Intel Core i7 860 @ 3800MHz 1.328V
Prolimatech Megahalems
NOCTUA NF - P12
2x2GB DDR3 2000MHz G.SKILL
ASUS GTX295
SSD 128GB APOGEE
Samsung SyncMaster T260
Thermaltake Toughpower 1000W
ANTEC P182

mikele79 re 17.10.2010. 13:26 #253541

broj poruka: 99
Ma ne taman posla, nemam pojam za taj strani forum, ovo sam licno video ,i prepoznavao ga je koa 3-jezgreni , mislin pokaze ga on u linxu da je sve ok i cim pocne sa testiranjem ta ostala tri jezgra kresira, pa sad 880-980 ko zna, a ko je lud sad za igrati se i proveriti ? :)) Al bitno je da su mu ga priznali na garanciju, posto nije imao nikakve tragove spaljivanja fizicke na procesoru

raic Kom xigmateku? 17.10.2010. 13:39 #253543

broj poruka: 9006
Nije ni tako loš kuler onda, ipak je i7.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

vuk125 Re: re 17.10.2010. 14:20 #253553

Znam za to spajlejivenje jezgara ako ih ugasis, recimo gasis dva a dva ostavis ukljucena, ali to saam samo citao na netu nemam nameru to da prbam sto bi gasio jezgra. ono sto ne bi trbalo da pravi problem je gasenje HT-a ali ni to nemam nameru da radim jer poenata i7 u pravo taj HT. Za sada 4Ghz sa HT-om na samo 1.28v je prihvatljivo cilj je 4.2 ocekujem da treba 1.34-1.36v ali treba i bolji cooler nakacicu danas H50 pa cu da probam.

:: Samo se nemoj slucajno igrati da mu zakljucavas jezgre, pa da ga probas kao cetvorojezgreni, dvojezgreni iili slicno, jer bas na i7 koji ima moj drugar je to uradio i posle kad je hteo da vrati provallio je da je ta jezgra koja je zakljucao posle bila spaljena, jos zgoreg pozvao je ortaka koji je u isto vreme kupio isti procesor i pitao dal se to i njemu desava ovaj probao i ista stvar mu se desila!! Al sreca kupili su ih istog dana kod istog prodavca, pa su na garanciju ih vratili kao neispravne i dobili su nove......... Tako da DON`T TOUCH CORE LOCK!!!
Godzilla re 17.10.2010. 15:09 #253567

broj poruka: 46
Au, nisam znao da ide na 4Ghz sa samo 1.28V :)
Koliko je po defu?
vuk125 Re: re 17.10.2010. 15:42 #253578

Pa kao i za svaki i7 1.1-1.4v default.
Ovaj primerak je ES pa mozda zato manje napona treba.

:: Au, nisam znao da ide na 4Ghz sa samo 1.28V :
:: Koliko je po defu?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs